Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus

Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea Brancoveanu este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si pelerinii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Manastirea are trei hramuri, dintre care doua sunt inchinate Maicii Domnului (Izvorul Tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului) si unul inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni.

Iubitul parinte Arsenie Boca, a fost staret al acestei manastiri intre anii 1942 si 1948, dar inca din anul 1940 declanșează la Mănăstirea de Sâmbăta de Sus ceea ce s-a numit „mișcarea de reînviere duhovnicească de la Sâmbăta”, despre care Nichifor Crainic spunea: „Ce vreme înălțătoare când toată țara lui Avram Iancu se mișca în pelerinaj, cântând cu zăpada până la piept, spre Sâmbăta de Sus, ctitoria voievodului martir Constantin Brâncoveanu!”. Tot aici s-a nevoit si indragitul parinte Teofil Paraian, savarsind o mare lucrarea misionara.

Datorita monahilor cu viata sfanta ce au vietuit aici de-a lungul timpului, Manastirea Sambata de Sus a devenit un petec de rai in care zeci de mii de credinciosi, din toate colturile tarii si ale lumii, isi astampara setea de frumos…setea de vesnicie.

Pozele au fost facute de Dan saptamana trecuta:

(Visited 52 times, 1 visits today)