Skip to content

2 Comentarii

 1. sdaniel
  decembrie 5, 2012 @ 12:06 pm

  Articolul e foarte interesant si corect pana spre final (cred eu).
  Cu ce nu as fi de acord:
  1)”Iată de ce Dumnezeu prin Biserica Sa dă mereu ca soluție la răul întregii lumi, schimbarea personală a fiecăruia dintre noi.” Corect cu observatia ca „legile si regulile” scrise ale comunitatilor sunt, din pacate, mult mai puternice decat indemnul si apelul la iubire, pace si intelegere al Bisericii.
  2) „Un om a și schimbat lumea: Iisus Hristos.”
  Corect e ca a schimbat / imbunatatit lumea care a adoptat crestinismul (adica o treime din populatia lumii). Restul de doua treimi au alte religii cu alte reguli si care nu au fost schimbati de Iisus.
  2) „Prin venirea Mântuitorului Hristos în lume, El a trasat noi standarde de moralitate.” Da asa este. Dar cine a respectat aceste standarde de moralitate? Intreg Evul Mediu sta marturie ca nu s-au dat doi bani pe standardele de moralitate ale lui Iisus. Din pacate. Fiecare a inteles ce a vrut, ce i-a convenit sau ce i-a adus avantaje mai mari.

  Reply

 2. Claudiu Balan
  decembrie 5, 2012 @ 12:36 pm

  Salut Daniel!

  Din punct de vedere logic, dacă un singur om a ajuns la standardul de moralitate adus în lume de Mântuitorul Hristos, înseamnă că „regulile” s-au schimbat și există un precedent… care poate fi urmat și de alții.

  Trebuie să luăm în considerare și libertatea fiecărui om de a acționa. Hristos Domnul S-a dat pe Sine exemplu dar nu a forțat pe nimeni să-L urmeze.

  Sfinții Bisericii… milioanele de sfinți ai Bisericii Ortodoxe, sunt oamenii care au reușit să ajungă la acest standard.

  Iată de ce Biserica are un Calendar pe care-l urmărește, pentru că în fiecare zi a anului a existat la un moment dat cineva care a ajuns la măsura desăvârșirii lui Hristos.

  Calendarul, viețile sfinților, scrierile lor, moaștele lor, minunile lor, sunt dovada că nu există zi pe acest pământ în viața noastră, în care un om să nu se înalțe către Dumnezeu și să ajungă la măsura Lui.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *