Skip to content

4 Comentarii

 1. Lidia
  decembrie 25, 2010 @ 5:13 pm

  Comentariu
  Santeti nebuni.Ati confundat Nastera Lui Isus Hristos cu mos cucin.Nici macar nu exista acest cuciun.

  Reply

 2. Vio
  decembrie 28, 2010 @ 9:38 pm

  Comentariu
  Acest articol este aberant, majoritatea articolelor de pe acest site sunt foarte educative, dar acesta e la pamant. Acest mos de care se vorbeste in articol este inventat de catre compania coca-cola, este un idol si vad ca prinde la unii si unele. Citeam undeva acum ceva timp despre o intrunire a duhurilor celor rele, le spunea seful lor, nu combateti crestinismul ci doar faceti-i sa asocieze Craciunul cu mosul care aduce daruri, reni, spiridusi…faceti-i sa uite adevaratul sens al Craciunului, de Paste dati-le iepurasi, oua rosii, verzi albastre…etc la fel, ca sa uite adevaratul sens al Pastelui. Propun ca articolul acesta sa fie sters.

  Sarbatori binecuvantate!

  P.S. (un sms de trimis in aceasta perioada a anului): E un idol mos craciun, de nimica nu e bun. E un idol mincinos si-L imita pe Hristos. Bun este doar Dumnezeu ca L-a dat pe Fiul Sau Sa ne aduca fericire si o mare Mantuire. Pe craciun dati-l afara si pe veci mosul sa piara. Doar Iisus in noi domneasca, sufletul ne Mantuiasca.

  Reply

 3. Guest
  decembrie 28, 2010 @ 10:30 pm

  =))"si pe veci mosul sa piara" :-))) saracu mos! ehe, ce-l mai asteptai tu cand erai mic, mai vio, iar acum vrei sa piara. Ati inteles gresit articolul. El nu propune "idolatrizarea" lui Mos Craciun, ci propune mai degraba sa fim mai generosi, sa intelegem ca mosul, sau mai bine spus, daca vrei "conceptul de Mos Craciun", se afla in inimile noastre atata vreme cat ne pastram inocenta copilareasca. Nu trebuie sa fim asa de drastici. Intr-adevar, comercializarea mosului ma enerveaza si pe mine si da, a ajuns sa acapareze adevaratul spirit al Craciunului. Sa spun sincer eu, cand eram mica, il asociam pe Mos Craciun cu Dumnezeu Tatal (asa gandeam eu, sper sa nu ma judecati repede si sa-mi puneti cine stie ce eticheta de blasfemie sau mai stiu eu ce:P) pentru ca El este Cel ce stie tooooot ce facem si ne rasplateste cu bunatate pentru faptele bune si ne pedepseste pentru cele rele:D Plus ca tot El a facut oamenilor cel mai mare dar: pe Fiul Sau ca sa ne mantuiasca. Mos Craciun este doar o mica parte din peisajul Craciunului si nu trebuie "pe veci sa piara":-)). Depinde cum ne raportam la el – ca la un om gras si rosu care face "ho ho ho" si multe cadouri sau ca la un indemn de a fi mai darnici, mai iertatori, mai cuminti si, de ce nu, mai inocenti. p.s si de unde ai scos ca mos craciun Il imita pe Hristos? (din sms-ul "exemplu de trimis"-)

  Reply

 4. Admin
  decembrie 28, 2010 @ 10:33 pm

  Salut Vio,

  Anul trecut am publicat un articol in care sustineam sus si tare ca Mos Craciun e o minciuna. Nu mi-am schimbat pararea doar ca acum eu si sotia mea avem 2 copii si vedem cu totul altfel lucrurile.

  E clar ca Mos Craciun nu e un simbol crestin si n-are treaba cu Nasterea Domnului Hristos, dar Dumnezeu ne-a chemat sa indumnezeim toata creatia. Sunt sarbatori si obiceiuri crestine care au influente din sarbatorile pagane, asta nu le arata cu nimic mai prejos ci accentueaza doar faptul ca omul e chemat sa dea sens creatiei, lucrurilor care-l inconjoara.

  Poate pentru americani bradul si Mos Craciun o fi insemnand Craciunul, dar pentru crestini el simbolizeaza pomul binelui si al raului sadit in rai.

  Cred ca experienta relatiei cu Mos Craciun imi poate ajuta copiii intr-un anumit fel.

  Eu anul acesta am luat pe Sofia, fetita mai mare, si i-am aratat icoana Nasterii Domnului, i-am explicat frumos ce e acolo si ca asta inseamna Craciunul, am invatat-o colinde, am dus-o la Biserica in ajun si in ziua de Craciun am impartasit-o, dar pentru ea a venit si mosul.

  Ai dreptate, nu e un simbol necesar, dar e foarte prezent in societatea noastra si din acest motiv e musai sa-l accepti si sa-i dai un sens crestin…

  Da, cred ca se poate si fara Mos Craciun!
  Dar nu pot striga in gura mare tuturor: „Sunteti nebuni toti cei care le spuneti copiilor ca Mos Craciun exista”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *