Skip to content

5 Comentarii

 1. Guest
  februarie 22, 2011 @ 7:43 pm

  Doamne ajuta, foarte folositor articolul,multumesc mult, vine intr-un moment cand chiar este nevoie de ceva incurajator ,asa cum am mai spus sunt infirmiera la un spital care a fost propus spre transformare cum nu-mi place sa gandesc negativ nadajduiesc ca vor mai avea nevoie de cat mai multe persoane in noua grila(daca totusi se va transforma ),Albinuta

  Reply

 2. doarRaduR
  iulie 13, 2011 @ 6:41 am

  Doamne ajuta.Vorbiti doar de obligatiile care le avem noi ca si crestini fata de sefi,guvern si toate celelelta institutii care ar trebui sa ofere un strict necesar pt a te duce intradevar la munca de placere.Ei nu au nici o obligatie fata de semeniii lor.Ei nu sunt crestini.Ei nu traiesc ca si noi .Ei nu au aceleasi nevoi ca si noi.Ei nu stiu ca-ti trebuie o solda din care sa-ti platesti necesitatlie,mincarea de zi cu zi pt copiii.Aveti dreptate, munca innobileaza.Traim acele vremuri apocaliptice si trebuie sa multumim Bunului Dumnezeu si pt doar atit,pt ca smerindune sa ne ridicam,sa mergem inainte ca Bunul Dumnezeu sa ne dea puterea necesara de a merge intradevar la munca PT EL,multumindui pentru tot ceea ce a facut si face pentru noi.

  Reply

 3. Albinuta
  iulie 13, 2011 @ 8:13 am

  @doarRaduR
  Doamne ajuta ,eu personal cunosc si am intalnit multi sefi si persoane de conducere credinciosi ,cu frica de Dumnezeu ,care stiu rolul fiecaruia dintre parti(angajat si angajator),ca nu sunt toate persoanele asa (si cred ca nu ar avea cum sa fie -vorba romanului -nu exista padure fara uscaturi ) pot sa spun ca ai dreptate insa pot sa mai spun ca nici cei care ar trebui sa munceasca nu i-si fac toti cum trebuie meseria si de aici si intr-un fel comportamentul mai dur al unora dintre persoane care conduc ,parerea mea (si rog sa fiu iertata daca nu am inteles prea bine )este ca articolul are rolul de a constietiza ca trebuie sa muncim cu daruire ,sa facem ceea ce facem ca pentru noi (cum obijnuia sa -mi spuna cineva in copilarie )si atunci cred ca si cei ce conduc se vor purta mult mai bine cu angajatii ,asa vad eu toate acestea iertare daca prin ceea ce am scris am suparat cu ceva

  Reply

 4. Alexandra Diaconu
  iulie 13, 2011 @ 9:37 am

  „Cei dintre noi care încă mai avem un loc de muncă, câştigăm foarte puţin.” Nu putem generaliza. Poate bugetarii, in mare parte. Dar eu stiu destul de multi tineri care o duc destul de bine si sunt simpli angajati, nu in posturi inalte. Si isi permit si vacante prin strainatate si au o viata destul de frumoasa. „Mă gândesc de multe ori la medici, profesori, preoţi, oameni de ştiinţă, cercetători şi alţii (în special intelectuali) cărora munca nu le este corect apreciată financiar, însă ei o fac foarte bine, necondiţionat, indiferent de starea lor de sănătate sau de vreme, cu timp şi fără timp. ” Si cu toate astea, de sistemul de invatamant si sanitar multa lume e nemultumita sau foarte nemultumita. As tinde sa cred ca destul de putini profesori si medici isi fac treaba calumea. Cunosc personal cazuri de oameni care au predat un an intre unor copii desi nici nu luasera examenul de admitere, pentru ca inspectorul a repartizat „repetentii” pe posturile ramase libere, in special de la tara. De vina e probabil, in primul rand, un sistem politib bolnav pana in maduva oaselor, dar desi unii oamenii muncesc ca robii si sunt prost platiti, altii iau niste bani pe o munca de care sunt efectiv incapabili. Banii putini atrag incompetenta si incompetenta la randul ei atrage banii putini.

  Reply

 5. Mysterious
  august 26, 2011 @ 10:50 am

  Doamne ajuta!!! ce pot face cand nu mai am aceeasi ambitie de a invata??? tin minte ca acum un an eram in focul examenelor pentru scoala militara de maistri,si Doamne ce invatam,ma ambitiona faptul ca intrand aici voi avea un viitor sigur. alergam zi de zi,faceam exercitii,ma antrenam cu o ambitie iesita din comun. stateam in liniste in camera mea si invatam si ma bucuram ca intelegeam. iata ca a trecut un an ,de intrat am intrat la scoala militara,insa observ ca mi-am dat stilul de invatat peste cap,park nu mai am aceeasi ambitie..spun ca vreau sa invat ,imi fac planuri ,dar dupa ceva vreme las totul balta. nu imi place acest lucru deloc,pentru ca stiu ca dak vreau sa ajung un om realizat trebuie sa invat. e o vorba: omul cat traieste,invata. deci ,care sa fie cauza?trebuie sa recunosc ca sunt inconjurat de colegi care la orele de studiu obligatoriu impuse de conducerea scolii nu fac altceva decat sa asculte muzica,sa sparga seminte . o perioada stau calmi pt ca vine ofiterul de servici in control,dar dupa ce pleaca se reia povestea. intrebarea mea este dak stiti vreo rugaciune pt ajutare la invatatura,una care sa imi deschida asa mintea larg,sa ma pot concentra fara sa bag de seama toata galagia.Doamne Ajuta!!!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *