Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua

Dragilor, vă invităm să urmăriți o conferință excepțională ținută de domnul Horia-Roman Patapievici, fizician și eseist, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj pe 13 martie 2014, organizată de asociația Edictum Dei. Concluziile conferinței sunt minunate:

Suntem o civilizaţie a lui Hristos şi ne raportăm la el, nu atât prin Biblie, care e o carte de povestiri, de parabole,  ci, mai ales,  prin misterul hristic, prin Întrupare.  Biblia e despre Hristos, la El ne raportăm ca şi creştini. "Fără civilizația creștină nu ar fi existat o civilizație a modernități". „Creștinii sunt în lume precum sufletul este în corp.” „Pentru ca lumea să existe, trebuie mai întâi ca mintea să existe.”

"Eseistul a vorbit neîntrerupt timp de  două ore, cu umor, cu o precizie a gândirii care practic a “îngheţat” sala. Demonstraţie de virtuozitate intelectuală, de farmec intelectual, de aplomb, dar şi de pasiune şi, la urmă, de mărturisire creştină" spune Savatie Baștovoi. Merită să-l urmăriți până la capăt.

Transcrierea conferinței o găsiți aici.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Tabără cu avionul la Atena

Pr. Grigorie Babus

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

 

 

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Tabără aniversară 10 ani OT

Traian Popescu