Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

forest_gumpforest_gumpAseară am vrut şi eu să văd un film în familie. Am fost la un prieten să-i cer câte ceva nou, mi-a dat 4 dvd-uri şi mi-a zis să-mi aleg ce vreau. Am venit acasă m-am uitat pe ele, erau mai multe filme, majoritatea cu filme de acţiune... era şi o comedie. În timp ce căutăm printre imagini un film bun, mă gândeam cât de rar mi-a fost dat să văd un film adevărat, un film care să mă impresioneze, să mă ducă cu gândul la tainele lumii, la misterul sufletesc al fiecărui om, să mă fascineze cu frumuseţea şi măreţia peisajelor sau a decorurilor, şi să mă ducă cu gândul la Dumnezeu.

Vă  pot spune câteva filme , din puţinele pe care le-am văzut, care m-au impresionat şi m-au învăţat câte ceva.

Forest Gump e un film excepţional în care simplitatea personajului principal îmi aducea aminte de Pavel ce Prost din Pateric sau de sfântul Simeon cel nebun după Hristos. Forest Gump e un un băiat cu o inteligenţă mică dar cu un suflet foarte mare, un om care nu ţine minte niciodată răul, un om care-şi iubeşte prietenii dându-şi viaţa pentru ei, şi pe care nu-i înşeală niciodată. Forest Gump întotdeauna îşi respectă cuvântul dat, şi nu aruncă vorbe în vânt. În film, Forest Gump, oriunde îl duce viaţa,  ajunge primul: în armată, în afaceri, în sport...chiar şi-n dragoste. O să vedeţi că nu degeaba a primit 6 oscaruri. E un film pe care aş vrea să-l văd cu Sofia (fetiţa noastră) când va fi mare. Personajul din acest film trăieşte mereu ca un copil, mereu fără răutate, mereu bun, mereu devotat, fără să fie măcar odată când să fie nemulţumit. Cu toate acestea filmul are şi o superbă poveste de dragostea care ar putea da multe lecţii nouă tinerilor de azi şi felului cum vedem relaţia cu persoana iubită.

Un alt film care mi-a plăcut a fost The Pianist, o poveste adevărată în care acţiunea se desfăşoară în timpul celui de-al doilea război mondial în Polonia unde evreii sunt închişi într-un lagăr şi izolaţi de tot oraşul. Întotdeauna m-au fascinat filmele cu evrei, pentru că Mântuitorul a fost evreu, şi sunt foarte curios cum sunt ei ca naţie, ca oameni. Pianistul împreună cu familia lui trăieşte în condiţii foarte grele, mulţumindu-se cu foarte puţin. Filmul îţi aduce aminte de ce viaţa e un dar de la Dumnezeu, şi cât trebuie să mulţumim noi că trăim vremuri de pace şi linişte. The Pianist e o capodoperă a cinematografiei, cadre excepţionale, coloană sonoră superbă, personaje care-şi joacă rolul impecabil... o adevărată lecţie de viaţă. Filmul impresionează pentru că arată cum viaţa noastră e mai presus de orice suflerinţă, viaţa noastră e nu numai cea materială ci în primul rând cea spirituală. Noi înainte de a trăi în lume, trăim în lumea sufletului nostru, trăim şi simţim fiecare păcat sau fiecare bucurie pe care le avem. Înainte de a face ceva ne confruntăm cu vocea puternică a conştiinţei, cu vocea lui Dumnezeu din noi.

Mă fascinează filmele de dragoste, mai ales cele în care doi tineri se-ndrăgostesc. E fascinant să vezi ce poate face iubirea dintr-un om, e incredibil să vezi ce frumos e un om care iubeşte... Am văzut cu ochii mei de mai multe ori cum se privesc doi îndrăgostiţi.... cum se comportă... cum se îmbrăţişează doar privindu-se. Fiorul acela al iubirii pe care-l văd în ochii lor ne lipseşte şi nouă faţă de Dumnezeu. Pasiunea aceea dintre doi îndrăgostiţi, şi când zic pasiune nu mă refer la nici o urmă de păcat din acest cuvânt, ne lipseşte şi nouă când iubim pe cineva, şi mai ales pe Dumnezeu.

Îmi plac filmele care descoperă omul, care-l pun în valoare, care arată ce mare taină e iubirea şi în ce lume frumoasă trăim. Am văzut un documentar în care un cuplu, soţ şi soţie, au stat 3 ani în junglă şi au filmat un pui de tigru de la naştere până la maturitate, făcând poze şi filmând. După aceşti trei ani, întrei ei şi acel tigru se crease o relaţie specială, în aşa fel încât soţii au spus, în ziua când tigrul a vânat prima lui pradă, că au avut emoţii pentru el ca atunci când  părinţii au emoţii pentru copilul lor când termină facultatea. S-au ataşat mult de acel tigru încât spuneau că nu pot înţelege cum pot exista oameni care să împuşte un asemenea animal. În aceşti trei ani, ei au fost fascinaţi de viaţa acestui tigru, vorbind de o sfinţenie şi de o maiestuozitatea pe care n-au trăit-o în altă parte, decât în prezenţa lui.

Vouă ce filme v-au plăcut ? Ce filme v-au impresionat? Aş vrea ca împreună să facem o listă cu filme excepţionale, şi s-o punem aici pe site,  filme care nu promovează violenţa, sexul, sau fel de fel de urâciuni, ci filme care "vorbesc" de viaţa aşa cum este ea, filme care-l mărturisesc pe Dumnezeu, chiar fără să-i pomenească numele.

Lista am început-o eu, sper s-o continuaţi şi voi, spunând fiecare câte 3 filme frumoase care merită văzute şi de alţii şi pe care voi le-aţi recomanda cu drag.

(Claudiu)

Lista: (updatata dupa fiecare comentariu)

1. Forest Gump

2. The Pianist

3. Ostrov

4. Vita e Bella

5. The Gladiator

6. The Painted Veil

7. BraveHeart – cu Mel Gibson

8. The Cid

9.Pay it Forward

10. Good Will Hunting

11.We Were Soldiers

12. Rebecca (cel vechi)

13. A Walk to Remember

14. As Good as it Gets

15.The Last Samurai

16. Alexander

17. Saving private Ryan

18. The Curious Case of Benjamin Button

19. Home Alone (1,2,3)

20. Rosso come il cielo

21. Fireproof

22. The Lake House

23. A walk to rememeber

24. Masca

25. Iisus din Nazareth

26. Ben Hur

27. The Mission

28. Dead Poets Society”

29. Procesul de la Nurenberg

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești