Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Filmul "Awake" regizat în 2007 de Joby Harold îi are ca protagonişti pe Hayden Christensen şi pe Jessica Alba. L-am văzut împreună cu doi prieteni foarte buni. Unul din ei îl mai văzuseră odată şi ne asigurase că o să merite tot efortul vizonării. În primele cadre apare pe ecran un text de câteva propoziţii care pe mine m-a fascinat:

"În fiecare an, mai mult de 21.000.000 de persoane ajung să li se facă anestezie generală. Marea lor majoritatea în urma primirii anestezicului adorm liniştiţi. Nu-şi mai aduc aminte nimic din ce s-a întâmplat în timpul somnului. 30.000 dintre aceştia nu sunt aşa de norocoşi. Nu reuşesc să adoarmă. Sunt victimele unui fenomen denumit anestezie conştientă. Aceste victime sunt complet paralizate. Nu pot striga după ajutor. Sunt conştiente."

....şi m-a făcut foarte curios de ceea ce va urma.

Nu este un film de groază, nici unul psihologic şi nici măcar science-fiction, Ci e un film despre iubirea dintre doi tineri, despre iubirea dintre un fiu şi o mamă, despre iubirea dintre doi prieteni buni, despe bogăţie şi "prieteni" interesaţi.

Mi s-a întâmplat să visez noaptea şi să vreau să ţip dar să nu pot. Să încerc să mă mişc dar la fel să nu pot, de parcă aş fi fost legat sau paralizat. Mi s-a întâmplat să vreau să mă dau jos din pat sau să aprin veioza de la cap dar la fel să nu pot, fiind captiv în propriul meu corp. Singurul lucru pe care puteam să-l mai fac era să ţip la Hristos, să-i cer ajutorul....după secunde de chin reuşeam să mă mişc şi să mă trezesc.

Anestezia conştientă, un fenomen medical real, trăit de pacienţii de pe masa de operaţie, mi-adus aminte de senzaţii pe care eu le-am trăit în somn şi pe care le recunosc în anumit descrieri ale acestui fenomen.

Relaţia dintre Clay şi mama sa, Lilith, îmi aduce aminte de atitudinea pe care eu o aveam în faţa mamei. Grijuluie şi iubitoare ca orice mamă, dând mereu sfaturi dezinteresate Lilith nu reuşeşte să-şi convingă fiul să se lase operat de unul dintre cei mai buni medici din ţară. Clay hotărăşte să fie operat de prietenul său, dr. Jack, medic tânăr şi neexperimentat.

Ce urmează a fost pentru mine un deznodământ neaşteptat din toate punctele de vedere. Vă las bucuria de a afli singuri...

Timpul e prea scurt ca să vezi orice fim !

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești