Skip to content

16 Comentarii

  1. Dan Tudorache
    mai 9, 2012 @ 9:30 am

    Duminica ce tocmai a trecut am fost la un gratar cu niste prieteni. La plecare tin minte ca un grup 3-4 baieti ce se aflau prin apropiere fredonau de zor versurile unei melodii ce mi s-a parut ca ar fi scrisa in portugheza. Le vedeam pe chipuri bucuria cu care fredonau acea melodie latino insa ce mi-a atras atentia in mod special era ca stiau foarte bine versurile. Eu sunt afon cu spaniola/portugheza insa tin minte foarte bine ca acei tineri, atunci cand cantau, au pronuntat de mai multe ori cuvintele ”Ai Se Eu Te Pego”.
    Acum inteleg si eu ce cantau de fapt. Iata sarmanii cum au cazut in plasa reeducarii prin sexualizare.

    Reply

  2. Hrab Alexandru
    mai 9, 2012 @ 2:46 pm

    Nu cred că ar trebui să ne mai mire nimic. Trăim într-o lumea în care fiecare vrea să fie mai tare decât altul, să fie mai „smecher”, ca să folosim un limbaj de cartier. Problema se pune în felul următor ce facem noi ca Biserică cu aceşti tineri? Părintele Constantin Necula de la Sibiu spunea că buzele acestea care înjură, care fumează, care scuipă, fetele astea care se dezbracă sunt totuşi trupuri mirunse cu Taina Sfântului Mir, sunt oameni botezaţi, sunt oameni care într-un fel sau altul fac parte din Trupul lui Hristos. Deci ei ca membri ai Bisericii trebuie ajutaţi. Dumneavostră cu acest site aţi început să puneţi bazele pentru un nou început şi chiar am văzut în ultima carte a părintelui Vasile Gordon că site-ul este citat ca bibliografie la unele cateheze din acea carte. Dar tutuşi este undeva o problema nedepistată şi dau doar un exemplu: [url]http://www.youtube.com/watch?v=QZ7cElSyZkE[/url] Cum putem să-i ajutăm pe cei care lasă comentarii fiindcă îşi spun atei, iar fratele de altă confesiune îi bagă şi mai tare în ceaţă. Cum să-i ajutăm pe acei atei?

    Reply

  3. Albinuta
    mai 9, 2012 @ 7:40 pm

    Doamne ajuta ,foarte folositor acest articol ,l-am citit azi impreuna cu baiatul meu reactia a fost ceva de genul si atunci ce mai ascult ? ,chiar nu mai am voie nimic ,sincer nu prea am stiut ce sa-i raspund deoarece eu nu prea ascult muzica de genul tinerilor de azi ,explicandu-i ceea ce-mi place mie a spus ca sunt cam „invechita ” ca nu sunt la moda ca toti colegii asculta asfel de melodii ,ca el nu vede nimic rau in asta ,incerc pe cat pot sa-i explic ce nu este bine insa cred ca este nevoie de exemple in jurul lui .Deocamdata nu am prea insistat deoarece prioritatea sunt examenele care se apropie ,probabil ca o sa mai avem discutii in vacanta .

    Reply

  4. Gabi
    mai 10, 2012 @ 11:40 am

    Lucrarea diavolului este mare astăzi printre noi, începand de la muzica si pana la felul cum se îmbracă tineri astăzi, toate cu scopul de a duce în ispită și de a păcătui toți tineri.

    O, tineri dragi, al vostru măreţ e viitorul
    de-l veţi lega puternic de începutul sfânt,
    de veţi porni la luptă în rânduri plini de-avânt
    sub flamura măreaţă: Iisus Biruitorul.

    Apocaliptic este prezentul fără nume,
    cu minţi interesate s-ascundă drumul drept,
    cu frunţi bolnave care numesc a fi-nţelept
    tot ce-i murdar şi josnic şi prefăcut pe lume.

    Nu-ngăduiţi minciunii să nalţe steag în frunte,
    părute adevăruri se nasc la orice pas,
    sub false flamuri strânge vicleanul într-un ceas
    falşi luptători cu scopuri nedemne şi mărunte.

    Dar voi, cu braţ puternic şi veghetoare minte,
    descoperiţi al vostru şi loc, şi steag, şi rost
    şi duceţi lupta voastră cum mai nainte-a fost:
    cu voluntari în frunte spre ţelurile sfinte!

    Reply

  5. Dan Tudorache
    mai 10, 2012 @ 11:57 am

    De cine este compusă poezia Gabi?
    Foarte duhovnicească și încurajatoare! 🙂

    Reply

  6. Gabi
    mai 10, 2012 @ 12:00 pm

    de Traian Dorz

    Reply

  7. Gabi
    mai 10, 2012 @ 12:05 pm

    Reply

  8. Lilii
    mai 10, 2012 @ 12:37 pm

    @Albinuta: In general muzica din zilele noastre este foarte comerciala,si e comerciala tocmai pentru ca tot mai multi tineri sa o cumpere sa o asculte fara sa ne pese de cine canta, de mesajul transmis prin acea melodie.98% din melodiile actuale incita tinerii la relatii intime, la alcool,la fumat, etc…
    Parerea mea e ca cine chiar vrea sa asculte o muzica buna sa se orienteze doar spre muzica veche(anii ’60-’70-’80…).Eh,acum nu stiu care sunt gusturile baiatului tau si deci,nu ma pot pronunta,insa in niciun caz muzica din zilele noastre,comerciala nu poate fi nici un mijloc de relaxare sau de bucurie sufleteasca,ci dimpotriva, mai mult de manipulare.

    Reply

  9. Ana
    mai 10, 2012 @ 6:59 pm

    Albinuta
    [quote]Doamne ajuta ,foarte folositor acest articol ,l-am citit azi impreuna cu baiatul meu reactia a fost ceva de genul si atunci ce mai ascult ? ,chiar nu mai am voie nimic [/quote]

    Aceeasi discutie am avut si eu cu fiul meu cand avea 13 ani. A trebuit sa scrie un referat despre un cantaret preferat. L-am rugat ca inainte de a scrie despre muzica lui, sa caute pe net despre viata lui, cum a trait si ….cum a murit. [b]I-am spus sa-si aleaga pe cineva care a murit de moarte buna .[/b] Nu a gasit insa nici un cantaret faimos. Toti murisera din cauza drogurilor, a alcolului sau sinucigandu-se. Si asa am inceput o discutie pornind de la intrebarea …de ce se intampla ca vedetele sa moara astfel? Si ce efect are muzica unor astfel de oameni asupra noastra?

    E bine sa ne trezim copiii, caci ei nu stiu, nu au cum sa stie pericolul care vine in sufletul lor prin muzica. Mi se pare ingrozitor sa ascultam cuvinte urate si sa ne placa. [b]Daca cineva le-ar vorbi tinerilor cu cuvintele din piesele muzicale moderne, ar fi foarte revoltati.[/b] Cat de usor se asculta de exemplu stupid, silly, crazy.

    Cu cativa ani in urma am avut o colega surda. De Craciun ea mi-a spus ca asculta cum ingerii canta. Am crezut ca aiureste. Ea insa mi-a spus ca este un cantec despre ingeri si mi-a cantat din el. [b]Atunci mi-am dat seama cat de important este sa ai grija ce asculti caci poate intr-o zi surzesti si in loc sa auzi cantec despre ingeri, asculti uraciuni moderne:(. [/b]

    Reply

  10. Albinuta
    mai 10, 2012 @ 7:48 pm

    Doamne ajuta ,Lilii ma bucur foarte mult sa mai citesc ceva scris de tine ,chiar ma gandeam zilele trecute ca nu ai mai aparut deloc( probabil ca ai mai mult de invatat ),eu tocmai despre acea muzica spuneam(muzica anilor 80 -90)ca i-mi place insa deocamdata asa cum am spus baiatului i se pare „invechita „
    Ana foarte frumos exemplu dat (colega ),problema este ca nu prea stiu cum as putea sa-l influentez sa asculte si altfel de muzica deoarece asa cum am mai spus de obicei asculta (nu foarte des )genul de muzica prezentat in articol ,chiar stia acele melodi .
    Astept sa se termine examenele si in vacanta va fii suficient timp sa stam de vorba ,cine stie poate reusim sa mai invatam cate ceva folositor
    Multumesc

    Reply

  11. marcel
    mai 10, 2012 @ 8:28 pm

    Dedicatie pentru mame ” Lasati copii sa vina la mine ” va suna cunoscut? si parintele Constantin Necula spunea ca nici fiul lui nu e prea credincios dar nu vrea sa-l influenteze , e alegerea lui. Spunea doar sa ne rugam si Dumnezeu ne va ajuta 😀

    Reply

  12. Ana
    mai 13, 2012 @ 3:26 pm

    Albinuta, deja ai facut pasul cu fiul tau. De acum inainte cand o sa asculte o piesa, o sa aiba in gand ca [b]ceva nu e bine[/b]. Treptat mai gasesti cate ceva si mai spui una alta. Si nu lasi fraiele nici o clipa, chiar daca nu neaparat vorbesti mereu cu el. Eu asa am facut cu tot ce mi-a iesit in cale. Intr-o perioada simteam ca nu mai pot si asta din cauza educatiei sexuale introduse in scoli. Apoi tot ateismul introdus pana si in cartile de matematica. Am vorbit cu alti parinti si am primit doar ridicari din umeri. Insa am citit cartea „Mama ai grija” si m-am infiorat de responsabilitatea pe care o avem in fata Domnului pentru copiii nostri.

    Daca nu erau aceste site-uri cu sute de sfaturi si multi preoti cu conferinte ortodoxe mult educative pentru noi parintii, nu as fi facut fata la tot atacul care se da pe fata astazi impotriva tinerilor. Mama mea nu a intampinat astfel de probleme pentru ca pe vremea comunismului viata era mult mai simpla.

    Nu tacem:) Zilnic aruncam asa cate un mic cuvant de la vreun sfant parinte sau de la vreun parinte al zilelor noastre. Parintele Nicolae Tanase are cateva cuvinte puternice si legat de muzica, si legat de post…si Eminescu postea si Iorga postea etc. Apoi parintele Amfilohie Branza care e ca un general:) e un exemplu nelipsit din familia noastra. Mitropolitul Bartalomeu are cateva cuvinte pentru tineri extraordinar de puternice.

    E greu, dar cu ajutorul Domnului reusim sa ne crestem copiii in Duh ortodox. Maica Domnuui sa intareasca toate mamele.

    Reply

  13. Ana
    mai 13, 2012 @ 4:00 pm

    marc31
    [quote]Dedicatie pentru mame ” Lasati copii sa vina la mine ” va suna cunoscut? si parintele Constantin Necula spunea ca nici fiul lui nu e prea credincios dar nu vrea sa-l influenteze , e alegerea lui.[/quote]

    Nu inteleg bine ce inseamna ” nu vrea sa-l influenteze”. Copilul este influentat de tot ce face parintele sau. Eu mi-am vazut mama in genunchi rugandu-se si plangand in fata icoanei, am vazut-o tinand post negru. Si noua copiilor ne-a spus la fel si chiar am fost [i]urechiati[/i] cand nu am respectat cuvantul ei:).

    Imi place acel cuvant de la inceput: [b][i]”Lasati copiii sa vina la Mine”[/i][/b]. Acel lasati copiii sa vina la mine este pentru mine ca parinte [u][i]”educati-va ortodox copiii ca sa gaseasca Calea spre Mine”[/i][/u]. Nu putem sa lasam copiii sa gaseasca calea singuri. E imposibil. De aceea noi parintii avem mare responsabilitate in cum ne educam copiii. Se intampla ca astazi unii copii sa-si educe parintii si treptat sa-i aduca la biserica. Uimitor si frumos.

    Doamne ajuta

    Reply

  14. marcel
    mai 13, 2012 @ 5:21 pm

    Reply

  15. Ana
    mai 13, 2012 @ 6:21 pm

    [b]Marc31[/b], bune recomandarile tale. Ai citit nu gluma:). Parintele Simeon are cateva carti foarte folositoare. La alt articol [b]Albinuta[/b] recomanda cartea [u][b]Taina suferintei[/b][/u] scrisa de acelasi parinte. Puternica carte.

    Dumnezeu sa ne ajute sa punem in practica toate aceste sfaturi. [b]Cricri [/b]spunea la un moment dat ceva de nefolosirea talantilor si de pierderea timpului si [b]Saurian[/b] replica spunand „cu asta mi.ai dat palme”. Citindu-l am simtit acelasi lucru. Mult timp il pierdem in lucruri inutile. Stim multe si facem putine.

    Slava Domnului pentru timpul acesta in care avem atata literatura duhovniceasca, atatea predici mult folositoare, atatea bloguri cu mult folos duhovnicesc. Multi parinti si mireni se jertfesc pentru folosul nostru.

    Dumnezeu sa-i intareasca si pe noi sa ne lumineze.

    Reply

  16. marcel
    mai 13, 2012 @ 6:28 pm

    Ana n-am citit atattea carti =)) , de Simeon am citit numai una si imi place cum explica, si din celalalte numai din una am citit putin

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *