Skip to content

5 Comentarii

  1. Claudiu Balan
    ianuarie 10, 2013 @ 11:08 am

    Vă încurajez să acordați câteva minute să citiți acest articol minunat, plin de învățături.

    Doamne ajută!

    Reply

  2. Ludmila Doina
    ianuarie 10, 2013 @ 2:28 pm

    Nu ne-ai plictisit cu cele scrise, ci dimpotriva, ne-ai daruit lucruri foarte folositoare pentru suflet. Ne-ai dus la manastirea Oasa, care mie imi aminteste de Valea Frumoasei cu toti acei brazi inmuguriti, vale pe care am calatorit pana la manastire, si de mica bisericuta in care am intrat sa punem pomelnicele, dar si de frigul cumplit care era, chiar la inceput de iunie fiind. Niste locuri superbe; din nefericire nu am asistat la slujbe si nici nu am stat de vorba cu parintii, fiind in pelerinaj la mai multe manastiri, si avand timpul masurat foarte strict.
    FOARTE FOLOSITOR ARTICOL !

    Reply

  3. Nicoleta
    ianuarie 11, 2013 @ 7:20 am

    Foarte frumos articolul si plin de invatatura.
    Intr-adevăr muzica are o mare influenta asupra tinerilor. Muzica ascultata de majoritatea tinerilor din zilele noastre cred ca are mai mult o influenta negativa decât pozitiva asupra acestora. Multi tineri adepți ai unui anumit gen muzical încearcă sa imite cantareata/ cantaretul respectiv(-a) prin atitudine, imbracaminte etc. isi fac din acesta asa-zisul idol pentru ei fiind un exemplu de urmat in viața nemaiascultand de ceea ce spun cei din jur. Isi schimba comportamentul devin razvratiti, nemaistiind sa faca diferenta intre bine si rau. In special muzica rock are astfel de influente negative de la linia melodica si pana la versuri. La fel si alte genuri care prin mesajele pe care le transmit ii indeamna pe tineri sa-si traiasca viata intru-un mod păcătos dându-le de inteles ca asa este bine, ca viata este frumoasa si trebuie trăita. Multi privesc viata in acest mod gresit, dar viața fara Dumnezeu nu poate fi frumoasa.

    Este bine sa se renunte la muzica ce are influente negative si duce la vatamare, la neliniste sufleteasca.

    Muzica ce aduce liniște si mangaiere sufleteasca este muzica din biserica, cantarile de la Sfânta Liturghie sunt inaltatoare si pline de putere.

    *Sper sa nu deranjeze pe cineva comentariul meu. Poate printre cititori sunt si persoane care asculta astfel de genuri de muzica. Eu mi-am expus părerea din ceea ce vad ca se întâmpla.

    Reply

  4. Daniela
    ianuarie 11, 2013 @ 9:53 am

    „Nu te lăsa vrăjit de armonia sunetelor scoase de instrumente şi de voci omeneşti, ci caută să descoperi efectul acestora asupra sufletului sau, cu alte cuvinte, care este spiritul lor. Dacă acea muzică îţi aduce în suflet o stare de linişte, de înţelepciune, de sfinţenie, ascult-o, nutreşte-ţi sufletul cu ea. Iar dacă prin ea îţi pătrund în suflet patimi, nu o mai asculta, ţine-te deoparte de trupul şi de spiritul acelei muzici.”

    (Sfântul Ioan de Kronstadt – Viaţa mea în Hristos)

    Reply

  5. Balla Georgeta
    ianuarie 11, 2013 @ 4:55 pm

    Minunat articol, plin de invataminte pentru care va multumesc!Doamne ajuta!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *