Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Marți, 29 mai 2012, am fost împreună cu Dan la lansarea primei cărți din proiectul "Să nu ne răzbunați!" al Părintelui Moise de la Oașa, numită: "Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia." Cartea vine împreună cu un DVD care conține 3 documentare realizate de părintele Moise împreună cu echipa casei de productie Carter Films.

Atât cartea cât și filmele sunt excepționale, și vi le recomand cu mare drag, mai ales că prețul este unul infim: 12 lei (carte+dvd).

Pe mine documentarul văzut m-a impresionat până la lacrimi și din acest motiv am hotărât să-i cer permisiunea părintelui să-l public pe site. Deși cartea încă se lansează prin țară, părintele a fost de acord să publicăm doar unul din cele 3 documentare aflate pe DVD, și asta pentru că ține foarte mult la tineri și ar face orice pentru îndreptarea lor. În plus de asta, scopul proiectului nu este de a obține profit ci de a trezi conștiințele adormite în păcat ale românilor și în secundar de a-și acoperi costurile de tipărire, distribuție, editare, etc.

Filmul de mai jos este împărțit în două și expune dramele deportărilor masive de populație, făcute de regimul comunist în Basarabia. Oamenii au fost luați din casele lor și duși la mii de kiloemtri distanță, în Siberia, fără nimic, lăsând în urmă tot ce au agonisit de o viață. Aici e un nou început, plin de multă suferință, dar transfigurat de credința în Dumnezeu.

Ce veți vedea mai jos nu este un documentar ci o icoană, o liturghie, o cuminecare, o împărtășire din Harul lui Dumnezeu, pentru că oamenii povestesc tot ce au trăit, mereu din perspectiva relației cu Dumnezeu și raportând totul la El. Dulcele grai moldovenesc, vocile blânde ale femeilor bătrâne și mărturiile lor din inimă vă vor înduioșa inima până-n adâncurile ei cele mai sensibile.

Basarabia este pământ românesc! dar câți oameni din Moldova mai conștientizează asta? Persoanele din acest film vă vor confirma atât de frumos acest lucru. Limba, tradițiile și credința lor sunt aceeași cu cele ale bunicilor noștri, deși suntem despărțiți de o graniță care semnalează trecerea dintr-un stat în altul, dintr-o nație spre alta. Și totuși, este una și aceeași nație.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești