Skip to content

4 Comentarii

 1. sdaniel
  decembrie 27, 2014 @ 8:59 pm

  Citind acest minunat articol mi-am adus aminte de masa de ieri pe care am organizat-o eu (35 de ani) cu sotia mea (plus fie-mea). Invitati: fratele meu cu sotia, un prieten de la serviciu cu sotia (ambii au peste 40 de ni) si copilul, fratele prietenului (40 de ani, necasatorit si nici nu-l intereseaza), cel mai bun prieten cu prietena lui (ambi la 37 de ani, au mai fost casatoriti dar niciunul nu a avut copii) si fratele acestuia intors de la munca din Italia (37 de ani).
  Recapituland, eram 6 (potentiale) familii (cu varste de peste 35 de ani) care aveau impreuna adunat doi copii !!!!
  Ce-i drept, unii dintre invitati isi doresc (nu acum, peste cativa ani poate) sa aiba un copil. La fel si eu, sper sa primesc cat mai curand o …veste buna 🙂
  Bineinteles ca sunt si alte diferente. Eu si celalalt cuplu cu copil facem revelionul acasa, ceilalti in alte tari sau la munte.
  In fine, ideea este ca noi oamenii am uitat unul dintre primele motive ale existentei noastre, acela de a transmite o mostenire.
  P.S. Ati prezentat pe site doua exemple minunate de familii numeroase, una era a domnului Capsali, a doua a unui preot (si profesor din Ardeal parca), din pacate i-am uitat numele. Puteti sa imi mai spuneti o data cine era dansul?

  Reply

 2. sharbinsk
  decembrie 27, 2014 @ 10:53 pm

  Vreo 2 exemple îmi amintesc : unul e cuplul Neculai și Georgeta Popa,din Roznov-jud.Neamț care au 13 copii și au primit recent ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni.
  6 dintre ei au urmat facultăți bune si foarte bune, vreo două fete au ajuns la medicină + farmacie [b]fără meditații[/b].
  Apropo de grija pe care o poartă Dumnezeu niciunul dintre ei n-a rămas fără educație.

  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/familia-ortodoxa-nu-contraceptie-marturii/20628-cand-s-au-inmultit-copii-ne-am-imbogatit-noi

  Mai e doamna Mioara Grigore care suferă de un cancer la sân ce s-a extins la plămân și riscă să ajungă la creier, familia Grigore are „doar” 5 copiii,[b] făcuți după 35 de ani!!![/b] dintre care unul cu sindrom Down dacă-mi amintesc bine.
  Ca o compensație cred că al doilea băiat-Antonie e supradotat intelectual și absoarbe tot ce citește, s-ar putea să mai auzim de el sau să-l vedem prin Academia Română.
  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/carti/20286-cancerul-dragostea-un-dar-pentru-toate-femeile

  Reply

 3. sdaniel
  decembrie 27, 2014 @ 11:19 pm

  Multumesc Sharbinsk!
  Pentru mine astfel de exemple fac cat o mie de articole pe aceasta tema 🙂
  Pe cel despre doamna Mioara Grigore il citisem atunci cand a aparut, cel despre familia Popa din Neamt este o noutate pentru mine.

  Reply

 4. sharbinsk
  decembrie 27, 2014 @ 11:28 pm

  [i]”@Sdaniel
  Recapituland, eram 6 (potentiale) familii (cu varste de peste 35 de ani) care aveau impreuna adunat doi copii !!!!”[/i]

  Și totuși voi ați făcut școala într-o vreme în care nu erați stresați cu teoria orientării sexuale sau cu aberații de-ale lui Kinsley.
  Iar majoritatea au avut probabil un exemplu familial puternic.

  Nu e greu de imaginat ce se va-ntâmpla cu copiii stresați de la grădiniță(după recomandarea ONU) cu teorii sexuale și proveniți tot mai mulți din familii cu un singur părinte sau crescuți de bunici, [i]cât de pro-familie vor fi ei.[/i]
  Dacă cei de 30+ cu o copilărie oarecum liniștită pot fi (re)educați din mers, cei care vor crește cu sexualizare extremă la școală,în media, în muzică pe MTV și Taraf, în cercul social, în filme și-n literatura SF cu vampiri, probabil că nu vor avea nicio șansă.
  Până la 25 de ani vor schimba câțiva parteneri sexuali și câteva dezamăgiri, vor fi blazați, fără Dumnezeu și înstrăinați de părinți, că revoluția sexuală îndepărtează și de familia nucleară.

  Acum au sens eforturile făcute de pro-vita și alte asociații pro familie, dacă se pierde școala e iminentă bulversarea familiei.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *