Skip to content

2 Comentarii

  1. Carol
    februarie 19, 2014 @ 1:24 pm

    Este valabil într-o societate tradițională, unde sfânta scriptură e literă de lege, cu oameni simplii, care au moștenit de la părinâi credința și au fost de mici învățați să o practice. Oameni care habar au de tulburările cu care se confruntă ortodoxia și lumea, dar care plâng în fața sfintelor icoane.

    Dar într-o lume în care sunt atâtea ispite, atâtea încercări, secte, atâtea caractere și mentalități, trebuie să cunoști bine ortodoxia și scrierile sfinților părinți, pentru a rezista, altfel….

    Spunea pr Anania că noi știutorii de carte suntem nimic în materie de credință față de omul simplu de la țară cu o credință curată. Aceștia când vin la ei sectarii se fac că n-au timp și-i resping frumos, dar noi, cei din mediile globalizante, care au infectat și satele românești, trebuie să citim și să luăm aminte, când vor veni ispitele, sau sectarii să ne îmbârlige, să știm să le răspundem.

    Sunt creștini care vin la biserică și nu știu de importanța postului, de păcatul nepăzirii miercuri și vineri, în posturi, de păcatele păzirii de la zămislirea de prunci, prin anticoncepționale,și alte lucruri pe care televiziunile și lumea le iradiază peste tot și înșelarea e mare.

    Reply

  2. sharbinsk
    februarie 20, 2014 @ 8:39 am

    E adevărat ce zice Sfântul Ghenadie,atâta timp cât oamenii se țin de viața bisericească și de spovedanie, aud de la preot ce trebuie să facă.
    Au fost secole în care nici preoții nu știau multă carte dar aveau Har și bunăvoință să țină Învățătura.
    Așa că filme precum Cine a scris Biblia? sunt ușor răutăcioase pt că la Judecată se cere sufletul mai mult decât cultura teologică.
    E bună cartea duhovnicească pt cine are acces la ea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *