Ne scoatem copiii din școli decât să-i jertfim pe „altarul” companiilor farmaceutice.

Senatul a adoptat Legea vaccinarii. Copiii nu vor fi primiți in grădinițe și școli fără vaccinurile obligatorii. Au fost 99 de voturi pentru, o singură abținere și niciun vot împotrivă. Urmează să ajungă proiectul și în camera deputaților și apoi la președintele României. Nu avem speranță că se va mai mișca ceva… politicienii noștri nu au niciun gând să ne apere copiii, toate cele 4 amendamente propuse la această lege au fost respinse:

  • Propunerea unui senator USR, care prevedea ca persoanele care pot face dovada ca sunt imune la un anumit virus sa nu mai fie vaccinate
  • Propunerea senatorului PNL Marius Nicoara potrivit careia cetatenii romani pot refuza vaccinarea profilactica sistematica din motive care tin de libertatea lor de gandire sau religioasa. Nicoara a propus si infiintarea unei comisii formata din specialisti care sa verifice siguranta vaccinurilor.
  • Un alt amendament, propus de senatorul PSD Ovidiu Florin Ortan, a eliminat obligativitatea pentru personalul sanitar si farmaceutic de a „nu furniza informatii eronate, nedovedite stiintific, partinitoare legate de vaccinare si activitatea de vaccinare”.
  • La comisia de invatamant se adaugase un articol in lege: „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa promoveze campaniile de vaccinare ale Ministerului Sanatatii.”  (Sursa Hotnews.ro | Senatul a adoptat Legea vaccinarii )

Legea va trece fluierând… iar cei care au votat-o se vor face vinovați de fiecare viață de copil, de fiecare prunc care se îmbolnăvește sau moare, sau care rămâne cu neputințe fizice toată viața de pe urma efectelor adverse ale vaccinării.

Atât timp cât pe fiecare vaccin există contraindicații și efecte adverse după administrare, cum să obligi oamenii să le accepte? Atât timp cât pe unele vaccinuri scrie ca efect adevers: moarte subită, leșin sau alte probleme grave, de ce să-mi asum eu ca tată acest risc pentru copiii mei?

Nu mă aștept de la Camera Deputaților să mai schimbe ceva, și cu mult mai puțin de la Președintele României. Deasemenea Patriarhul României și toți episcopii Sfântului Sinod nu au avut o poziție hotărâtă împotriva obligativității vaccinurilor, ci au dat un amărât de comunicat de o pagină A4, fără să iasă în public și să vorbească, deși chiar și în acest comunicat Patriarhia recunoaște că există multe probleme cu aceste vaccinuri. Au dat un comunicat care mai mult favorizează obligativitatea decât îi arată consecințele negative. Academia Română a încurajat aprobarea acestei legi, dar nu știu dacă pe studii sincere și aprofundate, ci mai mult pe beneficii în lumea științifico-medicală probabil.

Cei care trebuie să ne apere tac, fiecare din diferite motive. Păstorii permit lupilor să sfâșie turma.

Sunt tată a 3 fete și după ce legea va fi aprobată nu voi fi deacord ca ele să fie vaccinate. De ce? Pentru că eu cunosc 3 copii cu autism și alții cu probleme din cauza vaccinurilor. Am citit în ultimii ani multe articole și mărturii ale părinților de copii cu problemele medicale de pe urma vaccinurilor. Din lumea occidentală vin atâtea mărturii prin presa neloială marilor companii big-pharma, că industria vaccinurilor și a medicamentelor este una dintre cele profitabile, și scopul obligativității vaccinurilor nu este sănătatea copiilor noștri ci un profit uriaș și un câștig colateral pentru susținătorii direct implicați.

Ce mai are de oferit școala copiilor mei? Ce mai are de oferit lumea copiilor mei cu toată nebunia ei? Cele mai mari daruri pe care aș vrea să le ofer copiilor nu sunt din lumea aceasta, ci din cea de dincolo. Tot ce aș vrea să-i ofer copilului meu este mai întâi din Dumnezeu, din viața plină de Duhul Sfânt a Bisericii, a experienței Sfinților Părinți. Trăim într-o societate atât de depărtată de Dumnezeu, cu instituții publice atât de departe de învățăturile Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos încât ele nu mai pot fi modele pentru copiii noștri, nu mai pot fi formatoare de caractere.

În cartea sa „Cum suntem imbecilizați. Programa ascunsă a școlarizării obligatorii” profesorul John Taylor Gatto spunea:

„În cei treizeci de ani ai mei de predat, am observat un fenomen fascinant: școala și învățământul devin tot mai irelevante pentru marile întreprinderi ale planetei. Nimeni nu mai crede faptul că oamenii de știință sunt pregătiți în cadrul orelor de științe, sau că politicienii sunt pregătiți în cadrul orelor de cultură civică, sau că poeții sunt pregătiți în cadrul celor de engleză. Adevărul este că școlile nu mai învață nimic, în afară de cum să te supui ordinelor. Aici este un mare mister pentru mine, fiindcă mii de persoane omenoase, afectuoase, lucrează în școli ca profesori, ca asistenți și ca administratori, însă logica abstractă a instituției depășește totuși contribuțiile lor personale. Cu toate că profesorilor le pasă cu adevărat și își dau toată, toată silința, instituția este psihopatică – nu are conștiință. Ea sună dintr-un clopoțel și tânărul care era adâncit în scrisul unei poezii trebuie să închidă caietul și să se mute într-o altă celulă, unde trebuie să memoreze faptul că omul și maimuța se trag din același strămoș.”

Într-o Europă care s-a lepădat de Hristos în politică, în școli, în universități, în cultură, în artă, instituția oficială nu mai poate să-i conducă pe copilașii mei dragi către Dumnezeu, pentru că eu acolo vreau să-i trimit, nu în mâinile lacome după bani și putere ale unui capitalism ateu.

Într-o Românie în care toată lumea are facultate și destui se angajează la supermarket cu diploma lor de studii universitare, sau în alte posturi unde se cer doar studii medii sau mai rău, pleacă în străinătate la munci înjositoare, eu nu mai sunt stimulat să-mi ofer copilul instituțiilor de învățământ. Într-o Românie în care studiile de master au ajuns la nivelul unui curs de bucătărie, nesemnificative în dobândirea unei abilități practice, și unde lucrările de doctorat se fac pe bandă rulantă și nu mai au nicio valoare, eu nu mai cred că școlile pot forma oameni în Adevăr.

Îi ținem acasă, facem home-schooling înscriindu-i la o instituție de acest gen sau nici măcar atât. La ce-ți mai trebuie diplome astăzi? Dacă ai abilități practice și cunoștințe poți să-ți câștigi ușor o pâine. Am prieteni care câștigă mii de euro pe lună din meserii care nu au nicio legătură cu studiile lor. Am fost angajat în 8 firme dintre care 4 multinaționale, și la niciuna nu mi s-a solicitat să fac dovada studiilor și a cunoștințelor care erau trecute în curiculum vitae, ci a fost deajuns discuția mea cu ei. Iar astăzi îmi câștig pâinea din webdesign deși eu am studii economice și teologice.

Dacă școala îmi obligă copilul să fie vaccinat, expundându-l unor mari riscuri, atunci eu nu voi mai fi deacord să-i mai duc la școala. Dacă școala îmi învață copiii că Dumnezeu nu există, că lumea s-a creat singură din nimic, și că după moarte nu mai există nimic, atunci nu voi mai fi deacord să meargă copiii la școală.

Iată ce spune același profesor american:

„Nu cred că o să scăpăm de școli prea curând, în orice caz nu în timpul vieții mele, dar dacă vrem să schimbăm ceea ce se transformă cu repeziciune într-un dezastru al ignoranței, trebuie să înțelegem faptul că instituția școlii „școlește” foarte bine, dar nu „educă” – acesta este un aspect intrinsec al însuși felului în care a fost concepută. Nu-i vina profesorilor ori a faptului că se cheltuie prea puțini bani. E pur și simplu imposibil ca educația și școala să fie același lucru.

Școlile au fost concepute de Horace Mann, de Sears și Harper de la Universitatea din Chicago, de Thorndyke de la Colegiul pentru Profesori al Universității Columbia și de alții în așa fel încât să fie instrumente pentru o conducere științifică a maselor. S-a intenționat ca școlile să producă, prin aplicarea de șabloane, ființe umane șablon, al căror comportament să fie previzibil și controlabil.

Și, într-o mare măsură, școlile chiar reușesc acest lucru, însă într-o ordine națională tot mai dezintegrată, într-o ordine națională unde oamenii „de succes” sunt numai cei care sunt independenți, au încredere în propriile lor puteri, sunt siguri pe sine și individualiști (deoarce viața de comunitate care îi protejează pe cei dependenți și pe cei slabi a murit și nu au mai rămas decât rețelele), produsele școlii sunt, după cum am spus, irelevante. Oamenii bine-școliți sunt irelevanți. Pot foarte bine să vândă folii și rame de ras, să învârtă hârtii și să vorbească la telefon, sau să stea absenți în fața vreunui ecran scânteietor de computer, dar, ca ființe umane, nu-s de niciun folos. De niciun folos altora și de niciun folos lor înșile.”

Dacă școala nu mai are legătură cu educația și cu Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos, atunci ne scoatem copiii din școli și ne facem școlile noastre în biserici și mănăstiri. Ne facem comunitățile noastre sănătoase și după voia lui Dumnezeu.

Vă zic sincer că mi-a fost tare frică de acest moment al obligativității vaccinurilor, frică pentru copiii mei și frică pentru mine că dacă-i vom scoate din școală nu știu ce-o să facă. Dar acum sunt liniștit și am pace în suflet, pentru că dacă mă gândesc profund, copiii mei nu pierd nimic dacă nu se mai duc la școală.

Sistemul de învățământ european prin nepromovarea valorilor Dumnezeiești ale lui Hristos se autodistruge și se dezintegrează singur, și nu va mai fi căutat. Civilizația Europei a fost clădită pe temelia sângelui de pe Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos și a tuturor martirilor și sfinților lui (vedeți pledoaria excepțională a lui Horia Roman-Patapievici despre Europa creștină în cartea „Partea nevăzută decide totul„. Cândva Europa cu universitățile și instituțiile sale avea ce să ofere copiilor și tinerilor, astăzi mai mult îi rătăcesc și îi fac confunzi cu privire la sensul vieții: unirea cu Hristos. Astăzi școala mai mult îi păcălește pe copii decât le dă Adevărul.

Am casa plină de cărți, internetul e plin de informație extraordinară, de documentare, de cursuri… Marile biblioteci ale lumii au început să fie online. Cine vrea să învețe poate să o facă pe bani foarte puțini, mai ieftin decât în școală.

Și chiar și fără toată această informație disponibilă gratuit și ușor accesibilă, tot cred că Dumnezeu ar avea grijă de copiii noștri stând în sânul familiei, în sânul comunității Bisericii, în mijlocul prietenilor noștri, în sânul unui anturaj sănătos, plin de Hristos-Adevărul, și nu în instituții unde minciuna e lege.

Nu vă fie frică de nimic, Dumnezeul nostru ne poate oferi și pâine și Cuvânt (înțelepciune, informație, intelegență) și sănătate (El care e Viața tuturor), dacă a venit vremea să mărturisim și să ne apărăm copiii, o vom face.

Probabil vor veni vremuri și mai grele… dar Dumnezeu să ne ajute până atunci să rămânem pe calea Lui, și vom vedea ce facem și atunci.

În mâinile Domnului e tot pământul și Universul acesta, și toate bogățiile lui, și fiind cu El nimic nu ne va lipsi, chiar și dacă suntem dați afară din școli, din spitale, din servicii, din casele noastre. Dacă Dumnezeu e cu noi cine va fi împotriva noastră!

Curaj dragilor, cu noi este Dumnezeu!

(Claudiu Balan)

(Visited 15 times, 1 visits today)