Skip to content

6 Comentarii

 1. sdaniel
  mai 22, 2017 @ 5:44 pm

  Din perspectiva istorica (poate si sociala) aceasta este una dintre cele mai grele teme ce poate fi abordata de un roman. Acest rezumat mi se pare foarte interesant si ma face sa caut cartea 🙂

  Reply

 2. Claudiu Balan
  mai 23, 2017 @ 7:41 am

  Reply

 3. Merla Bogdan
  mai 24, 2017 @ 5:18 am

  Doamne ajuta dragi prieteni. As avea o rugaminte la voi, in special la adminii de pe OT. Cu extraterestrii m-am cam lamurit, in sensul in care credinta in ei tine de idolatrie (dupa cum spune profetul Ieremia), iar sfintii parinti spun ca idolii nu au existenta reala, sunt doar plasmuiri ale imaginatiei. Restul, tainele universului, le vom afla dupa ce trecem la cele vesnice si dupa judecata. Sau inca din timpul vietii daca suntem vrednici precum a fost pr Paisie. Rugamintea mea, daca tot vorbim despre traditiile poporului roman este sa scrieti un articol si despre ideea de zane, elfi si eldari (asa cum reiese din basmele Lord of the Rings si din folclorul britanic si nordic). Despre extraterestrii s-a scris foarte mult in ortodoxie insa despre zâne si elfi aproape nimic.

  Reply

 4. Merla Bogdan
  mai 24, 2017 @ 5:23 am

  Mi s-a blocat smartphone-ul. Ideea este ca despre extraterestrii s-a scris enorm de mult in ortodoxie insa despre zane si elfi aproape nimic. Si este o traditie foarte puternica la popoarele Europei si foarte multi oameni cred in ea. Si eu am prieteni care cred si in aceste fiinte, si in ortodoxie. Si as fi vrut sa citesc o parere „profesionista”. Daca nu va deranjeaza prea mult pe voi adminii, Claudiu si ceilalti. Zi frumoasa. Aveti grija de voi. Doamne ajuta.

  Reply

 5. Claudiu Balan
  mai 26, 2017 @ 5:40 am

  Bogdan,

  Zânele, zeii, elfii și alte creator fantastice, nu există. Ele sunt parte din imaginația oamenilor și din literatură. Îngerii există și Dumnezeu Însuși în Sfânta Scriptură vorbește despre ei.

  Nu știu dacă voi fi așa de pregătit ca să scriu un astfel de articol.

  Reply

 6. Merla Bogdan
  mai 26, 2017 @ 10:19 am

  Doamne ajuta fr Claudiu. Cu mila Domnului si Maicii Sale cred ca ai dreptate. Nu este bine sa credem in lumile fantastice, mai bine le consideram parte din literatura si din imaginatia populara. Ma gandesc acum, cu ajutorul Lor, la o treaba draguta. Poporul evreu in vechiul testament cazuse in pacatul idolatriei. Daca ne uitam putin pe sursele istorice, vedem ca religiile popoarelor pagane din acele vremuri erau foarte mult legate de spatiul mitologic si fantastic sau erau animiste, populau natura cu spirite. Si posibil tot o religie „colorata” de felul asta sa fi avut si poporul evreu cand cazuse in idolatrie. Iar profetii, dupa cum scrie in sf Scriptura, i-au certat foarte rau pe evrei pt treaburile astea. Asadar, mai bine facem ascultare de profeti si consideram lumea fantastica ca parte din folclorul popular. Iertare de deranj. Zi frumoasa iti doresc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *