Skip to content

7 Comentarii

 1. Phoenix
  noiembrie 9, 2010 @ 10:04 pm

  Extraordinar! Sfinte Nectarie roaga-te pentru noi, nevrednicii!

  Reply

 2. Guest
  noiembrie 10, 2010 @ 1:27 pm

  Daca traiesti in concubinaj 1-2 ani si nu faci nimic e tot pacat?

  Reply

 3. Admin
  noiembrie 10, 2010 @ 2:17 pm

  Anonim, a trai in concubinaj inseamna a convietui cu cineva in aceeasi casa, si a avea totodata raporturi sexuale cu acel cineva, fara insa a avea binecuvantarea Bisericii. Deci concubinajul este un pacat pentru ca implica relatii sexuale in afara angajamentului casatoriei. Tu ai conditionat pe final intrebarea cu „nu faci nimic”, dar a nu face nimic, in sensul de a nu avea relatii sexuale, nu inseamna concubinaj. Concubinajul implica intotdeauna relatii trupesti in afara tainei casatoriei.
  Daca te-ai referit la faptul ca locuiesti in aceeasi casa cu prietenul/prietena si vreti sa va pastrati in curatie (fara relatii sexuale) pana la casatorie, atunci lucrul acesta nu este un pacat, dar este o ispita greu de purtat, care de cele mai multe ori duce la pacat. E ca si cum ai dansa pe un butoi de pulbere, sau mai bine zis ca si cum ai pune un flamand sa pazeasca o livada de pomi fructiferi in plin sezon. Pana cand va rezista flamandul sa nu manance din pomi? Trebuie foarte multa vointa si nevointa pentru a putea rezista unei asemenea tentatii. Sfintii nu au incurajat niciodata convietuirea de felul acesta, ci mereu au incurajat taierea din scurt a ispitei, caci ispita se biruie cel mai usor atunci cand e mica, cand e la inceput.

  Reply

 4. mihaela
  decembrie 9, 2010 @ 6:14 pm

  intradevar,sfantul nectarie este grabnic ajutator si sprijin minunat.si mie mi-a ascultat rugaciunile si m-a ajutat atat pe mine cat si pe cei din familie pentru care m-am rugat.cereti-i ajutorul si il veti primi.iti multumesc sfinte nectarie pentru tot ajutorul primit.

  Reply

 5. Veronica
  decembrie 23, 2010 @ 9:48 pm

  Sfantul Nectarie roaga-L pe Dumnezeu sa ne dea la toti sanatate! Amin!

  Reply

 6. Guest
  februarie 3, 2011 @ 6:14 pm

  sf nectarie roagate pt noi pacatosi si daruiestene un dar de copil si spor si ocrotestene de toate necazurile si greutatile acestei lumi

  Reply

 7. Avarvarei Maria
  septembrie 20, 2011 @ 4:06 pm

  Sfinte Nectarie roagate penru noi pacatosii si pentru rugaciunile tale si a Maicii Lui sa ne daruiasca noua sanatate trupeasca dar mai ales sanatate sufleteasca!!! Doamne ajuta!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *