Skip to content

13 Comentarii

 1. Sebastian
  iulie 8, 2011 @ 11:50 am

  Acest articol mi-a dat o foarte buna stare sufleteasca, multumesc Claudiu. E bine de stiut ca mai sunt oameni pe lumea asta complet demoralizata si mincinoasa care isi pun serios intrebari legate de sensul existentei noastre.
  Cu totii am auzit de teoria ‘Big-bang’ teorie lansata de mai marii oameni de stiinta ai lumii, o teorie care pare ca se afla peste tot in zilele noastre, mana in mana cu evolutionismul. O teorie care reprezinta perfect situatia jalnica la care a ajuns omul mort sufleteste si complet obsedat de materialism. Pentru o asemenea ”maimuta umblatoare pe doua picioare” aceasta teorie este de necontestat, se afla in fiecare manual de fizica, geografie, biologie, in fiecare documentar stiintific, in fiecare carte despre univers. Ei o considera absoluta dar pana si un taran cu 2 clase isi da seama ca este o nebunie.
  Ce a cauzat explozia aceea de acum 13-14 miliarde de ani? Ce a fost inainte? Cum a ajuns sa fie punctul acela de materie concentrata acolo?
  Cum se poate sa apara ceva din nimic in mod intamplator? La intrebarea aceasta fiecare om de stiinta tace mut, pentru ca logica dicteaza ca aceest lucru este imposibil. Atunci cand totul este NIMIC fara ca o forta exterioara materiei sa intervina; asa ramane NIMIC. Lucrurile nu tasnesc in existenta asa de capul lor ca intr-o carte Harry Potter. IAr materia atat de venerata de oamenii din veacul acesta nu este nici ea absoluta si infinita, ar fi o stupiditate sa afirmi lucrul acesta. Materia este haotica, mereu schimbatoare, fara inteligenta doar particule pe care le poti manipula daca dispui de instrumentele necesare, NU ESTE PERFECTA!! si deci nici INFINITA sau ABSOLUTA. DE asta eu nu voi accepta niciodata ca Dumnezeu, fiinta superioara materiei sa fie inlocuit cu creatia sa, de catre niste incuiati care nu pot gandii in afara ‘cutiei’ numita materie.
  Fratilor, un avion nu se construieste singur de capul lui, nici daca ar trece 10000000 de miliarde de ani…

  Reply

 2. Sebastian
  iulie 8, 2011 @ 11:51 am

  …asa sta treaba si cu materia complexa vie sau neinsufletita

  Reply

 3. Administrator
  iulie 8, 2011 @ 12:14 pm

  Cu placere Seb!

  Este de datoria noastra a crestinilor sa le vorbim oamenilor despre Dumnezeu si sa contribum alaturi de Dumnezeu la luminarea lor.

  Daca oamenii il vor vedea pe Dumnezeu in faptele noastre cu siguranta isi vor pune un mare semn de intrebare cand vor auzi teorii care-L exclud pe Dumnezeu din schema vietii.

  Reply

 4. Dan Tudorache
  iulie 8, 2011 @ 1:01 pm

  Cei care nu sunteti stapini pe termenii tehnici si nu prea stiti la ce se rezuma teoria Big Bang sau teoria evolutiei, as vrea sa fiti atenti la urmatorul aspect de care a adus aminte Claudiu si la care vreau sa vin in completare:

  „Dar totuşi să zicem că eşti la o masă şi discuţi cu câţiva prieteni, care ştiind că eşti apropiat de Dumnezeu încearcă să te ispitească şi să te umilească, demonstrându-ţi cât de falsă este ideea facerii lumii de către Dumnezeu. Atu-ul lor va fi că mai toţi marii oameni „de ştiinţă” ai lumii, mai toate universităţile susţin că lumea s-a autogenerat din nimic conform modelului Big-Bang.”

  Asadar, cand vedeti ca astfel de prieteni va aduc acest „argument” simplu (mai toti oamenii de stiinta sustin teoria evolutiei/Big Bang) sa stiti ca fac doua greseli de logica elementara: apelul la autoritate si apelul la majoritate.

  Statistic, presupunem ca este adevarat faptul ca marea majoritate a oamenilor de stiinta sustin teoria evolutiei. Insa validitatea unui argument nu decurge din numarul sustinatorilor argumentului, oricat de multi sau de putini ar fi sustinatorii, si nu decurge nici din credibilitatea sursei.

  Exemplific pe scurt cele doua erori de logica:
  1) Apelul la majoritate:
  P: Majoritatea oamenilor considera ca pamantul este patrat
  C: Rezulta ca pamantul este patrat.

  Numai ca forma reala a pamantului ramane la fel de sferica oricat de multi oameni ar crede ca pamantul este patrat. Deci realitatea obiectiva nu se schimba cu nimic.

  2) Apelul la autoritate:
  P1: Doctorul X sustine ca deranjamentele stomacale sunt cauzate de statul la soare.
  P2: Doctorul X este o somitate in domeniu.
  C: Rezulta ca deranjamentele stomacale sunt intr-adevar cauzate de statul la soare. (Apel la autoritatea doctorului).

  Mai multe detalii despre aceste doua tipuri de erori aici: [url]http://ro.wikipedia.org/wiki/Apelul_la_autoritate[/url]
  [url]http://ro.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum[/url]

  Asadar, cand vedeti ca prietenii vostri cu opinii contrare, „argumenteaza” adevarul teoriei evolutiei doar facand apel la oamenii de stiinta, aratati-le ca acestea nu sunt argumente ci doar erori de logica elementara.
  Din pacate am observat ca sunt destui oameni care inghit aceasta teorie doar bazandu-se pe credinta in autoritatea unor oameni de stiinta, deci fara sa se convinga ei insisi de argumentele acestei teorii.

  Reply

 5. Alexandra Diaconu
  iulie 8, 2011 @ 1:39 pm

  Eu sunt de acord cu teoria Big Bang dar un pic modificata. Adica e posibil sa se fi intamplat ca lumea sa fi aparut datorita unei mici explozii, dar sub supravegherea atenta a lui Dumnezeu. Pana la urma, Dumnezeu e cel mai mare om de stiinta al Universului, cum a creat el lumea, mai intai a facut cerul si pamantul, lumina, apele, uscatul, flora, stelele, animalele de apa si de uscat si in fine omul. Pana a juns la om a fost ca o evolutie. Mai intai materie moarta, apoi plante, apoi fiinte vii, apoi om. Nu inteleg de ce toata teoria asta evolutionista trebuie sa-l excluda pe Dumnezeu, cand Dumnezeu e dovada cea mai vie a evolutiei.

  Reply

 6. Alexandra Diaconu
  iulie 8, 2011 @ 1:44 pm

  Asa e, Dan, de-a lungul timpului, oameni care erau considerati cei mai mari intelepti au facut foarte multe greseli. Cu toate astea sunt si destui oameni de stiinta care sustin existenta lui Dumnezeu, cum ar fi Einstein. Acu na, depinde de fiecare ca vorbele cui vrea sa-si plece mai mult urechea

  Reply

 7. Administrator
  iulie 8, 2011 @ 1:46 pm

  Reply

 8. Alexandra Diaconu
  iulie 8, 2011 @ 2:03 pm

  AH, chiar o sa citesc, multumesc pentru recomandare. Siteul e destul de stufos si nu sunt la curent cu toata informatia existenta. E trist totusi ca unii oameni, efectiv se incapataneaza sa-l excluda pe Dumnezeu din lume. De parca ar avea de ales intre stiinta si el. Si macar de nu s-ar putea ajunge la un echilibru, dar se poate.

  Reply

 9. Adriana Stan
  iulie 8, 2011 @ 8:14 pm

  Daca aveti putin timp, urmariti documentarul „The Case for a Creator” (http://www.youtube.com/watch?v=tYLHxcqJmoM) – sunt 10 parti, aprox. o ora in total. Prezinta dovezi aduse de unii oameni de stiinta in favoarea existentei unui Creator.

  Reply

 10. Viorel
  iulie 8, 2011 @ 8:48 pm

  Dragii mei, in opinia mea, lucrurile stau mult mai simplu.
  1)De la Adam si pana la viitoarea Judecata, au fost, sunt si vor fi necredinciosi, fii ai pierzarii. Eu am fost unul dintre ei. Daca in Evanghelie Domnul ne spune ca smintelile trebuie sa fie apoi asa va fi.
  2) Voi care credeti, stiti cum stau lucrurile, nu prin puterea voastra ci prin luminare de SUS. Urmand calea lui Dumnezeu si curatindu-va puterile sufletesti, in Duhul, ati primit Adevarul. Sa nu va inchipuiti ca l-ati primit prin puterile voastre sau pentru ca sunteti voi destepti si frumosi. Cand intalniti un „evolutionist” puteti sa-i argumentati simplu ca, privind in jur, totul demonstreaza ca este lucrarea unei ratiuni superioare, a unui creator rational si evident Atotputernic. Nu va asteptati ca interlocutorul vostru sa „cada pe spate” la auzul cuvintelor voastre. Daca este aproape de Calea Adevarului, veti vedea la el un anumit interes. Atunci mai puteti face un pas in argumentare. Daca opozitia lui este acerba, lasati-l in ale lui. Nu porniti a va contrazice. Asta asteapta incornoratul. Sa va tulburati. Si daca va incapatanati sa continuati o discutie in contradictoriu, sa stiti ca o faceti din mandrie. Va tulburati si va pierdeti linistea. Acolo numai Dumnezeu poate lucra iar daca el nu „sparge usile” de ce ati incerca sa o faceti voi? Se schimba cu ceva Adevarul daca unii nu cred in el? Candva am aflat o zicere a unui sfant parinte: rabdarea este mai de pret decat dreptatea. Sa va explicitez? Te contrazici cu unul si te „bati in scripturi” si poate pana la urma vei dobandi prin forta argumentelor. Dar cu ce pret? Cu o tulburare imensa ramasa in inima! Asa ca lasati pe Dumnezeu sa faca ce stie! Si mie mi-a trebuit mult timp pana sa inteleg versetul:
  Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea
  mainilor Lui o vesteste taria.
  (Ps 18, 1)

  Reply

 11. Viorel
  iulie 8, 2011 @ 9:00 pm

  4) eu insumi am fost adeptul teoriei evolutiei pentru ca asa am invatat in scoala pe vremea MCC-ului (Marele Carmaci Ciuruit). Gasind pe Dumnezeu (dupa multi ani de umblat prin balarii), am, simtit ca ceva nu mai corespunde cu ceea ce credeam eu si am „trecut” la evolutionism crestin. Cand Domnul mi-a scos in cale cartea Ier. Serafim Rose ” Cartea Facerii, Crearea Lumii si omul incepururilor”, citind-o, dintr-o data s-a facut lumina in inima mea. „Cramida”care lipsea a aparut si a intrat la locul ei perfect. Cautati careta, cititi-o, (o puteti invata pe derost), si nu va va parea rau. Pretul ei este ceva mai putin ca pretul unui abonament lunar pe care fiecare il platiti pentru „icoana vorbitoare a antihristului” (asa numesc cuviosii parinti televizorul). Deci eu cred ca merita!
  5)Admin dragul meu, nu te mai tulbura. Cei pe care tu ii consideri „tari in parcari” in materie de design web, cand s-au nascut, tot in „patru labe” mergeau. Cu trecerea timpului si cu practica, ei au mai invatat cate ceva. Tu insa ai ca Aliat si Invatator pe Hristos. De ce te temi? Lucrurile se fac greu si nu peste noapte. Iar de lucrarea ta, cat vor exista calculatoare va fi nevoie. Asa ca Rabdare!

  Reply

 12. Administrator
  iulie 8, 2011 @ 9:24 pm

  Facem precizarea că „evoluţionismul creştin” sau evoluţionismul teist aşa cum este el numit, reprezintă tot o teorie greşită, o erezie.

  Părintele Serafim Rose tratează şi acest subiect în cartea „Cartea Facerii, Crearea Lumii si omul incepururilor.”

  Reply

 13. Viorel
  iulie 8, 2011 @ 9:27 pm

  @admin
  Categoric!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *