Noi ca oameni medităm asupra multor lucruri

4801983-mdIncep prin a va binecuvanta pe toti! Dumnezeu e alaturi de noi in orice moment! Am avut cateva sentimente de meditatie cateva saptamani  si inca sunt sub sentimentul unei meditatii continue! Nu stiu de unde vine aceasta meditatie asupra lumii si asupra tuturor lucrurilor care ma inconjoara! Noi ca oameni avem meditatii asupra multor lucruri: grijile lumesti, tinerete, batranete, reusita intr-un domeniu, meditatie asupra lui Dumnezeu? Asupra intrebarii: Ce este Dumnezeu?

Macar odata in viata noastra am simtit o dezamgire profunda din cauza unui anumit lucru! Dar cum Dumnezeu e prezent pretutindenea pleaca mainile Sale peste noi si ne mangaie in tacerea noastra surda…ne ofera lumina in tacere pentru a ne smeri si a ne invata Taina smereniei! Ne binecuvanteaza in tacere si ne ofera sansa mantuirii in tacere! Iubirea se afla in lucrurile mici care le putem face! Caci cele mari oricat ne-am stradui sa le facem nu vom putea! In aceasta lume nu avem pace pentru ca nu stim ca apartinem unul altuia!

E important sa lucram tainic cu Dumnezeu in tot ceea ce facem! Sa oferim din suflet la randul nostru celui de langa noi! Cu adevarat este ca ignoranta e cea mai mare saracie! Dar mandria noastra nu ne lasa sa lucram in tacere si atunci cadem in deznadejde ca diavolii! Ati observat cat de tainic patrunde Domnul in sufletul nostru? Si cu cata zarva si ura si cu spaima patrunde necuratul!! Diavolul incearca mereu sa ne mandreasca si sa fim mereu impotriva celor sfinte….dar Dumnezeu nu cere mult de la noi! Nu cere imposibilul!

Iata acum la un calugar care era pe patul de moarte, dar care in viata sa fusese lenes in a-si indeplini cele ale manastirii, au venit inainte de moarte ingerii si l-au intrebat de ce e asa de linistit cand stie ca a fost lenes toata viata sa! Atunci a zis calugarul ca in viata sa totdeauna s-a ferit sa judece pe cineva si daca se va infatisa inaintea Mantuitorului se va apara in felul urmator: Nu judecati si nu veti fi judecati! Sunt cuvintele in care a crezut calugarul cu tarie si astfel ingerii au rupt lista de pacate ale calugarului si au dus duhul sau mantuit la Domnul! Asadar sa luam aminte ca Domnul nu ne cere imposibilul! Ci doar ne invata cum sa lucram cu dansul tainic in aceasta viata!

Sa invatam sa iubim cele mai marunte lucruri si sa oferim lucruri mici de care sa aiba folos sufletul nostru si cel caruia ii oferi! Nu le putem face pe cele mari! Doar Domnul a fost vrednic sa se rastigneasca pentru noi si sa ne ofere calea mantuirii! Noi le putem face pe cele mici aici dar inaintea Sa sunt miros de buna mireasma! Chiar daca noi le socotim mici, de ele o sa ne amintim in ziua Judecatii! Caci Domnul ne va intreba daca am imbracat pe cineva, daca am primit pe cel flamand la masa noastra, daca am daruit celui insetat o cana cu apa! Aceste lucruri „marunte” vor fi cele care ne vor oferi imparatia cerurilor! Cu adevarat este ca nici pentru o cana de apa nu ne vom pierde rasplata! Sa primim pe Dumnezeu in suflet chiar daca ne este „FRIG” tare , chiar daca am ramas singuri sa strigam  ca dreptul Iov: Domnul a dat Domnul a luat Domnul fie binecuvantat!

Iar la intrebarea Ce este Dumnezeu nu am gasit raspuns! Am aflat cum e Dumnezeu dar nu ce este! Insa am citit intr-o carte despre Fericitul Augustin! Iata ce spunea! Fericitul Augustin un mare scriitor bisericesc se gandea sa dea o explicatie oamenilor „Ce este Dumnezeu?” Si se gandea el in sinea lui asa mult timp…pana cand a obosit si s-a dus pe tarmul marii sa se odihneasca ! Acolo a intalnit un copilas care cara apa din mare si arunca intr-o groapa sapata de dansul!Fericitul Augustin vazand cele intamplate a zis: „Ce faci tu aici copile?”

„Iata ma ostenesc si eu sa car toata apa din mare in aceasta groapa ,a raspuns copilul continuandu-si lucrul sau!Augustin surazand de naivitatea copilului care se ostenea zadarnic cu credinta lui ca gropita aceea ar cuprinde apa marii,pleca mai departe urmandu-si planurile sale !Apoi revenindu-si a zis : „Oare nu sunt eu ca si copilul acesta naiv ?Eu cu mintea mea slaba ,marginita neputincioasa ,vreau sa apuc ,sa cuprind si sa fac oamenilor cunoscut pe nemarginitul Dumnezeu. Omul mic, marginit nu-i este cu putinta a cuprinde pe Dumnezeu Care e nemarginit! Acesta e Dumnezeu!

Pe youtube puteti gasi o cantare frumoasa!

 

[youtube tz9VFqN4XLk]

si asa sa ne mantuim cu totii! Amin

(Popescu Adrian)

(Visited 1 times, 1 visits today)