Skip to content

7 Comentarii

 1. Cristi
  aprilie 19, 2016 @ 6:45 am

  Frumoasa povestirea
  Dar sunt convins ca nu trebuie sa facem ce au facut cei din afara, ca istoria ne-a dovedit ca nu sunt chiar un exemplu de urmat
  Credinta se masoara in fapte bune si nu in pietre si constructii marete!!!

  Reply

 2. Boitos
  aprilie 19, 2016 @ 11:10 am

  cristache, ce am inteles eu din tot articolul de mai sus este ca: impreuna putem construi ceva care sa dainuie peste ani.Dar numai impreuna, indiferent de cine suntem noi, indiferent de cat facem fiecare dintre noi ( dupa posibilitatea sau deschiderea sufleteasca a fiecaruia ).
  Sigur ca nu trebuie sa urmam sau sa preluam lucrurile rele sau care nu ne sunt conforme cu credintele noastre, dar asta nu inseamna ca nu putem lua lucrurile bune sau exemplele bune.

  Reply

 3. Cristi
  aprilie 19, 2016 @ 1:51 pm

  Sunt multe alte lucruri ce pot fi construite, care sa dainuie peste ani….de exemplu de investit
  intr-o societate mai educata si mai civilizata…ce cu siguranta va fi de mult folos peste multi multi ani!

  Reply

 4. Dan Tudorache
  aprilie 20, 2016 @ 6:38 am

  Bună-dimineața Cristache!
  Pentru consecvența opiniei tale, am să te invit să lași astfel de comentarii și pe site-urile de sport, când anunță cu surle și trâmbițe inaugurarea de noi baze sportive/stadioane/săli de sport, eventual să faci și o petiție la Ministerul Tineretului și Sportului, și să le spui același lucru ca despre Catedrala Mântuirii Neamului.

  Reply

 5. Cristi
  aprilie 20, 2016 @ 11:15 am

  Ciudata comparatie si nu ma pot baga in astfel de discutii…din punctul meu de vedere nu exista comparatie biserica/stadion!
  Si Ministerul Sportului ar trebui sa raspunda de chetuielile facute din banii publici!

  Reply

 6. Dan Ilie Baterica
  aprilie 20, 2016 @ 4:10 pm

  Cristache, ce ne reprezinta pe noi ca neam: Credinta ortodoxa. Fara ortodoxie ajungeam ori islamizati ori contopiti in protesantism si catolicism si acum parte a unui stat astro ungar, sau transformati in raion sovietic comunist. Pentru a ne pastra identitatea ca neam si tara am avut nevoie de un liant, o forta care sa ne tina uniti. Manastirile au fost loc de liniste sufletesca pentru liderii tarii, locuri unde au primit un sfat cand aveau nevoie, locuri unde au gasit taria si curajul pentru decizii grele, Loc unde au aparut primele carti romanesti, unde au fost educati oameni unde au fost primele spitale si lista poate continua…… Nu mai erai azi nici tu nici parintii tai nimic din ce vedem acum nu mai exista fara Biserica Ortodoxa. Oare pentru toate acestea si multe altele, acum in vremuri de pace, nu putem avea o Catedrala? Sa nu mai fim superficiali hai sa lasam ambitiile sa nu mai „dansam” cum canta altii si sa ne vedem de interesele noastre nationale ca tara asta nu a aparut nici pe stadion nici in discoteca nici la supermarket si nici in mall!

  Reply

 7. Dan Tudorache
  aprilie 21, 2016 @ 7:28 am

  Cristache, nu te poți băga în discuții cu stadioane finanțate din banul public dar te bagi senin în discuția despre (in)oportunitatea unei catedrale simbol național finanțată [b]parțial[/b] din banul public. De ce? C-așa-i la modă. Toți se pricep azi la biserici, finanțarea cultelor, rostul religiei în societate, și cum se pot face economii și reinvestiri „uriașe” dacă punem biciul pe resursele BOR.
  Din punctul meu de vedere te faci că nu înțelegi, dar asta ține până la urmă de sinceritatea cu tine însuți.
  Am însă o propunere inedită pentru toți cei care contestați principial acest proiect, indiferent de argumente: vă rog, nu călcați măcar un pas pe spațiul Catedralei, după ce va fi gata. Nici peste 5 ani, nici peste 10, nici-nici, câtă vreme considerați că un astfel de proiect nu-și are rostul. Așa veți fi consecvenți în practică cu ceea ce ați susținut în teorie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *