Skip to content

1 Comment

 1. Ciprian
  august 5, 2020 @ 2:31 pm

  La noi în Romania multe accidente în care sunt implicați motocicliștii nu au loc din cauza acestora, ci a șoferilor. Încă nu exista mentalitatea conform căreia un șofer trebuie sa știe ca motociclistul se supune acelorași legi ca și el. Fizic vorbind, un motociclist trebuie sa ia în calcul mult mai multe lucruri, pentru ca luatul unei curbe cu viteza ridicată (cu aplecare aproape de pământ) e perfect normala, în condiții de carosabil uscat, spre exemplu. Aerul (mai ales cel din lateral), apa, gheața, poleiul, uleiul pe carosabil – astea au un impact infinit mai mare la categoria A. Avem 2 roti, nu 4. Și oricare dintre ele „fuge” înseamnă un impact foarte grav.

  Șoferii se scuza ca nu-i văd pe motocicliști, dar se simt perfect „blindați” din toate părțile în mașina lor și nu le mai pasa de nimic din jur.

  Ca viteza ucide, asta așa este – și majoritatea accidentelor în lumea auto au loc tot din cauza vitezei. Mersul pe motocicleta este absolut superb, senzația de independenta și de libertate e mult mai mare decât cu mașina, dar responsabilitate trebuie de la toți participanții la trafic.

  P.S. – de la cineva care are și A și B (A din 2010), și fără accidente. E drept, prefer chopper-ele, dar nu știu dacă e neapărat relevant.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *