Dragii mei, nu vă scârbiți de subiectul Roșia Montană! Noi românii suntem „Roșia montană”

Fiind în vizită în București, aseară am participat și eu pentru prima dată la protestele pentru salvarea zonei Roșia Montană de la exploatarea cu cianură.

Poate mulți v-ați săturat de acest subiect. Și eu mă săturasem, dar când am ieșit în stradă alături de oameni am perceput o altă lume decât cea prezentată la televizor. Ce mult contează să fii printre români, să le vezi chipul, să le citești pe pancarde off-urile, în loc să stai acasă pe canapea și să auzi câțiva analiști care-și dau cu părerea.

Vă rog eu mult: Nu vă scârbiți de subiectul Roșia Montană!

De ce ieșim în stradă?

Pentru ca o parte din patrimoniul României, o bucățică din țara noastră să nu fie batjocorită de cei ce tânjesc după aurul nostru. Noi românii din marile orașe ale țării am ieșit în stradă că să le arătăm politicienilor noștri și lumii întregi că suntem solidari cu frații noștri români din zona Roșia Montană, județul Alba. Am ieșit în stradă pentru a împlini porunca Domnului: „iubeșteți aproapele ca pe tine însuțipentru că nici mie nu mi-ar conveni să trăiesc într-un peisaj superb care în câteva luni va deveni o mare groapă industrială infectată de cianuri.

Ieri în București mii de oameni am strigat: „Uniți salvăm Roșia Montană!

Pe una din pancarte scria: „Noi ne-am trezit. Tu ce faci?

Roșia Montană este o ocazie de arăta că poporul nostru e un popor demn, un popor unit, un popor care nu-și vinde sufletul pe câteva parale.

Pe o altă pancartă scria: „Tu ești Roșia Montană!

Adică tu române ești cel înșelat de 24 de ani de Uniunea Europeană și de marii investitori ca să ți se bage pe gât toate mizeriile occidentului, și în schimb să le devii sclav, să-ți lepezi credința, tradițiile, familia, pământul țării tale și chiar sufletul.

Roșia Montană este doar un motiv de a ieși în stradă, și acest lucru e foarte evident din mesajele afișate pe pancarte.

M-am bucurat să văd că românii nu sunt proști așa cum îi consideră politicienii. Deși presa ne manipulează făcând interesele bogătanilor exploatatori, deși guvernul se declară fățiș ca susținător al unui proiect anti-național, totuși românii înțeleg tot ce se întâmplă și în mod civlizat și frumos ies în stradă și strigă în gura mare cât de mult ne-a ajuns la gât cuțitul minciunii și a trădării naționale.

Marea durere a românilor din stradă este lipsa unor politicieni care să-și iubască țara. Nu mai avem astfel de oameni la conducerea neamului nostru. Pentru bani toți trădează, toți fac interesele marilor puteri. Ne-am vândut sufletul timp de 24 de ani pentru interesul economic al României și acum ne este frică să mai spunem ceva ca nu cumva să nu se ia pâinea de la gură.

Ne lipsesc marii conducători ai țării de odinioară care și-ar fi dat viața pentru neamul românesc.

Dragilor, nu vă scârbiți de subiectul Roșia Montană! Mass-media vrea să vă scârbiți și să nu-i mai dați atenție, pentru ca în final, după ce apele se linștesc, Parlamentul să aprobe proiectul.

Roșia Montană i-a trezit pe români. Avem și noi peste douăzeci de ani de experiență în capitalism și am văzut că lucrurile nu sunt așa roz cum le prezenta occidentul, iar mult promisa prosperitate economică de după revoluție este de fapt o lepădare de tot ce are poporul nostru mai sfânt: credința în Dumnezeu, tradițiile izvorâte din inima curată a românilor, cultura, și demnitatea de om.

Roșia Montană este o șansă de a le arăta politicienilor noștri încă odată că România sfântă și dragă, România ortodoxă nu poate fi condusă la nesfârșit de trădători, de lupi, așa cum a fost condusă în comunism și din păcate și după revoluția din 1989. Până la urmă Hristos le va da putere românilor să mărturisească Adevărul și să-și caute conducători adevărați.

Asta s-a întâmplat aseară și se tot întâmplă în fiecare duminică de câteva săptămâni. Românii nu mai suportă să-și vânda țara pentru bani. Ne-am vândut-o destul și am văzut efectele.

Occidentul nu ne iubește! Marile puteri nu ne îndrăgesc! Toți vor să profite de pe urma tezaurului nostru național extraordinar! Ne-a mai rămas credința în Dumnezeu și unitatea dintre noi.

Nu mai înghițim gălușca dulce-amăruie a capitalismului!

Așteptăm cu toții un conducător de țară care să-și iubească sincer neamul din care provine!

Poate va veni, poate nu! Poate manifestațiile noastre vor avea efectul scontat, poate nu! Dar așa cum spunea părintele Iustin, starețul de la Mănăstirea Oașa: e foarte important să mărturisim Adevărul chiar dacă nu vom ieși învingători (aici pe pământ). Să vadă toată lumea că știm ce se întâmplă cu noi, dar nu ne stă în putere să facem mai mult.

Închei cu un mesaj excepțional adresat politicienilor și investitorilor canadieni de un român participant la manisfestațiile de aseară:

Și voi sunteți muritori!

Da… și pe voi vă așteaptă judecata cea dreaptă a Dumnezeului Celui Preaînal!

Și voi veți da seamă pentru faptele voastre!

Poate astăzi ne veți învinge prin minciună, hoție și manipulare, dar vine vremea când Adevărul va birui! Atunci toți slujitorii minciunii se vor ascunde ca șobolanii în scorburile rușinii.

Dragii mei, nu vă scârbiți de subiectul Roșia Montană! Interesați-vă despre acest subiect. Citiți cât mai multe opinii. Ieșiți în stradă și vorbiți cu oamenii și veți înțelege singuri despre ce este vorba în tot acest tumult.

Contrar știrilor manipulatoare de la televizor, eu am văzut în stradă români simpli, mulți tineri, oameni cu copii, oameni săraci, oameni fără ură pe fața lor, ci cu o bucurie pe chipul lor pentru faptul că suntem uniți.

Manifestațiile pentru salvarea Roșiei Montane ne unesc… De când n-am mai fost noi românii așa uniți?

Să ne rugăm pentru țara noastră, pentru neamul nostru românesc, pentru Biserica Ortodoxă sfântă și curată! Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru conducătorii țării noastre!

Mărturisiți Adevărul acolo unde sunteți!

 

(Claudiu Balan)

(Visited 7 times, 1 visits today)