Skip to content

7 Comentarii

 1. Floring
  septembrie 20, 2010 @ 10:02 am

  Parca articolul asta e scris special pentru mine 🙂
  De azi o sa incerc sa renunt la ciocolata!
  Multumesc pentru articol…mi-a mai deschis putin ochii!

  Reply

 2. RDF
  septembrie 20, 2010 @ 11:15 am

  Doamne ajuta!Trebuie sa constat cu parere de rau ca sunt multe „pofte” la care ar trebui sa renunt:sad:E un articol foarte adevarat! Multumim ca ne-ati luminat calea! Si…vorba unei profesoare dragi mie:”Dumnezeu lucreaza prin oameni”! :love: Slava Lui pentru toate!

  Reply

 3. Guest
  septembrie 20, 2010 @ 3:48 pm

  Un articol cu un sfat bun de urmat.

  Reply

 4. Laura-optimista
  septembrie 20, 2010 @ 6:10 pm

  Într-adevăr, cei mai mulţi dintre noi suntem în această situaţie, devenim dependenţi de satisfacerea unor plăceri egoiste, pe care le alegem, deşi porunca lui Hristos „iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi” ne este bine cunoscută. 🙁 Felicitări pentru articol, este deosebit de interesant!
  Uităm faptul că Hristos ne iubeşte atât de mult, încât se identifică efectiv cu orice semen al nostru aflat în suferinţă. Atunci când Saul(viitorul Sfânt Apostol Pavel) îi prigonea pe creştini, Domnul Iisus Hristos i S-a arătat pe drumul damascului şi l-a întrebat: „Saule, Saule, de ce Mă prigoneşti?” (Faptele Apostolilor).
  Îmi amintesc că, acum mai mulţi ani, o cunoştinţă a familiei mele a renunţat la fumat, după o întâmplare, care a impresionat-o în mod deosebit. Era la o pizza împreună cu fiul ei de 10 ani şi, în timp ce mâncau, copilul a observat un cerşetor aproximativ de aceeaşi vârstă cu el. Fiind foarte sensibil, copilaşul a rugat-o pe mama sa să-i cumpere o pizza şi cerşetorului, pe care-l vedea tremurând de frig afară. 🙁 Precum era de aşteptat, doamna aceea a refuzat să-i dăruiască o pizza cerşetorului, sub pretextul lipsei de bani… dar copilul i-a răspuns cu înţelepciune: „Mami, pentru acest copil cerşetor n-ai bani, dar pentru ţigări cum ai bani?”. De atunci, cunoştinţa noastră s-a lăsat pentru totdeauna de fumat. 🙂 🙂
  Dacă fiecare dintre noi ar păstra pentru sine doar ceea ce-i este strict necesar, astfel încât să ducă un trai decent, iar restul averii ar dărui-o celor lipsiţi, sărăcia din lume ar lua sfârşit şi, precum scria Sfântul Apostol Pavel, celui cu mult nu i-ar prisosi şi celui cu puţin nu i-ar lipsi. Pare dificil, aproape imposibil să facem aceasta, dar… Hristos ne porunceşte!
  „Judecata va fi fără milă pentru cei care n-au făcut milă şi mila biruieşte în faţa judecăţii.”(Epistola Sobornicească a Sfântului Apostol Iacov)
  P S. S, îmi cer iertare pentru ceea ce am scris în comentariul de la articolul tău anterior, acela despre sănătate… ulterior, mi-am dat şi eu seama că te înţelesesem greşit. Vezi, aşa se întâmplă cu noi, cei care mai avem atât de mult de luptat pentru a atinge starea de sfinţenie… ne lăsăm conduşi după reacţii de moment şi după aceea regretăm. Nu citisem articolul respectiv cu atenţie, eram tulburată sufleteşte în acel moment, din cauza unei întâmplări destul de neplăcute din viaţa mea şi… nu ţi-am înţeles mesajul corect. 🙁
  Doamne ajută!
  Cu respect,
  Laura

  Reply

 5. elena denisa
  septembrie 20, 2010 @ 6:18 pm

  🙁 cat de adevarat.suntem coplesiti de pofte si uneori nici nu ne dam seama de asta…este un articol minunat care prin cuvinte simple si printr-o experienta obisnuita ne deschide ochii pentru a realiza cat de egoisti suntem uneori si cat de robiti de dorinte si pofte.sa dea Domnul sa ne indreptam si sa fim un sprijin de nadejde pentru cei din jur…

  Reply

 6. S.
  septembrie 20, 2010 @ 7:15 pm

  Draga Laura,

  Foarte frumoasa povestea cu baietelul si tigarile.Daca am ramane toti curati si inocenti precum copiii…
  PS. cat despre articolul anterior, nu iti fa probleme. Stai linistita.Stiu ca esti o persoana care doreste binele pentru ceilalti.Tu ai inteles gresit, din cauza unor momente mai delicate din viata ta,precum spuneai, iar eu prea am luat-o de buna si m-am intristat, in loc sa inteleg si intentia ta de bine.Imi cer iertare daca am fost si eu prea dura…

  Doamne Ajuta!

  Reply

 7. Laura-optimista
  septembrie 21, 2010 @ 11:04 am

  S, mă bucur că m-ai înţeles şi-ţi mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase, pe care mi le-ai adresat! Chiar regret, pentru că te-am întristat atunci.
  Doamne ajută! 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *