Skip to content

4 Comentarii

  1. g
    iulie 20, 2010 @ 9:27 am

    :love: Eu nu gasesc cuvinte vrednice de marire Sfantului Valeriu, ci o sa-l las pe Virgil Maxim, un prieten al Sau drag, sa-l cinsteasca:
    [quote]L-au îmbrăcat cu-a cerului armură…,
    Cu neaua-înţelepciunii-apoi l-au nins
    Purificându-i duhul, înadins,
    Să fie-asemeni lor, chip şi măsură!…
    Un înger a făcut un semn în cer!…
    El vede Faţa lumii Nevăzute…,
    Cuvintele aude…, nenăscute,
    Cu inima topeşte vămi de ger!… [/quote]
    este doar 1 strofa din poezia inchinata Sfantului Inchisorilor,[i]Ardere de tot[/i]
    :love:
    Sfinte Mucenice Valeriu, icoana a iubirii nefatarnice, pentru marea ta iubire pt Dumnezeu si oameni, si precum oarecand ti-ai dorit, fii in mijlocul nostru si cu rugaciunile tale lamureste-ne in calea cea inalta a Vietii. Patrunde, Sfinte Valeriu, in intimitatea sufletelor noastre si deschide-ne larg portile iubirii ce viseaza si asteapta sa se reverse in valuri, asa cum oarecand Hristos Domnul a lucrat in sufletul tau. Ajuta-ne sfinte Valeriu caci s-a racit dragostea noastra, ca sa facem cele placute Domnului si tie, sa izbucnim in lacrimi de fericire ingenuchiati inaintea icoanei lui Hristos, marturisindu-ne pacatele si multumind. Amin!

    Iertare pt rugaciune..poate nu e asa de coerenta..

    Doamne ajuta! va iubesc :love: in Domnul Hristos!!!!

    Reply

  2. omp
    iulie 20, 2010 @ 12:27 pm

    intr-adevar un sfant deosebit… foarte mult m-a impresionat si urmatorul fragment de scrisoare nedatata trimisa de Valeriu Gafencu de la Galda (1946-1948)…

    [i][color=navy]”Când eram copil iubeam mult porumbeii, dar, ca de altfel toate dorinţele, nu i-am putut avea prea multă vreme. Azi înţeleg că aici a fost iubirea lui Dumnezeu, care îmi răpea bucuriile din lumea aceasta pentru a mă învăţa ca prin renunţare să ajung a iubi curat, desăvârşit. Şi azi iubesc porumbeii, dar nu-mi simt sufletul legat de ei, ci-i iubesc prin Dumnezeu. Şi înţeleg că iubirea lui Dumnezeu nu mă va părăsi niciodată. Şi El va interveni in viaţa mea ori de câte ori îmi voi lega sufletul de vreo bucurie sau dragoste omenească. Şi fie mă va ajuta să mă smulg din ea, fie mi-o va răpi El, pentru a-mi dărui în schimb libertatea sufletului, care este cel mai mare bun.”[/color[/i]] (Ioan Ianolide – Intoarcerea la Hristos, Ed. Christiana, Buc, 2006, p.238-239)

    Reply

  3. Laura-optimista
    iulie 20, 2010 @ 3:21 pm

    Hristos, Bucuria mucenicilor
    Citind aceste cuvinte ale mucenicului lui Hristos Valeriu Gafencu, cred că ar trebui să medităm cu multă seriozitate la faptul că martirii, care L-au preferat pe Hristos oricărei satisfacţii sau bucurii efemere din această lume, se bucurau întru El, simţind căldura iubirii Sale milostive, cu ajutorul căreia depăşeau orice suferinţă, dându-se pe ei înşişi în întregime Aceluia, Care S-a jertfit pentru noi. Unica bucurie a martirilor era Domnul Iisus Hristos, iar trăirea comuniunii cu El covârşea greutatea suferinţei şi teama de moarte. Departe de a simţi revoltă şi desconsiderare faţă de prigonitorii lor, mucenicii creşteau duhovniceşte, rămâneau statornici în bucuria vieţii întru Hristos. În schimb, noi, creştinii de astăzi, care, datorită eroismului acestor martiri, am dobândit libertatea religioasă şi nu mai suntem prigoniţi pentru Hristos, ne întristăm pentru orice pricină, nesocotind darurile minunate şi mai presus de înţelegere, pe care Domnul le-a pus în fiinţa noastră. Hristos ni S-a dăruit pe Sine întreg şi ni Se dăruieşte până la sfârşitul veacurilor, în cadrul fiecărei Sfinte Liturghii, iar noi, bucurându-ne prea puţin de această supremă dovadă de iubire, ne lăsăm sufletele copleşite de tristeţe, pentru pricini banale, pe care sfinţii nu le-ar fi luat nicio clipă în considerare. Păcătuim zilnic împotriva poruncilor dumnezeieşti, dar ne temem grozav nu pentru că L-am întristat pe Duhul Sfânt, ci fiindcă atitudinea noastră incorectă a fost surprinsă de către semenii noştri, în faţa cărora am fi vrut să ne păstrăm o imagine nepătată. Uităm să comunicăm cu Dumnezeu în rugăciune, dar ne-am întrista foarte puternic, dacă, pentru câteva zile, am pierde accesul la internet. Suntem dependenţi de bunurile lumii acesteia, dar ignorăm chemarea discretă şi plină de iubire a Stăpânului, Care aşteaptă la uşa sufletelor noastre, rugându-ne(El pe noi) să-I îngăduim să ne dăruiască adevărata fericire.
    Constatând această stare duhovnicească, în care se află mulţi dintre noi, cu tristeţe îmi pun întrebarea: semenii noştri, pentru care Hristos era şi este Totul, ce gândesc despre noi? 🙁
    Pentru rugăciunile tuturor acelora, care au pătimit pentru credinţă, Mântuitorul nostru Cel prea iubit să ne învrednicească de dobândirea virtuţilor, pentru a putea cultiva în sufletele noastre bucuria cea duhovnicească şi veşnică!
    Hristos în mijlocul nostru!

    Reply

  4. g
    iulie 22, 2010 @ 8:58 am

    Ma intristeaza ca mai nimeni nu da comm la acest text… 🙁

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *