Skip to content

12 Comentarii

 1. Laura Stifter
  ianuarie 11, 2012 @ 7:47 pm

  Dragi fraţi întru Hristos,
  Colega mea Nicoleta, autoarea acestui articol, este internată în spital şi va fi operată mâine la picior… 🙁
  S-o pomenim în rugăciunile noastre! 🙁
  Am vorbit cu ea în seara aceasta şi era foarte emoţionată… Îşi doreşte mult să ştie că ne rugăm pentru ea.

  Doamne ajută!

  Reply

 2. Albinuta
  ianuarie 12, 2012 @ 6:01 am

  Dumnezeu sa-ti ajute Nicoleta sa teci cu bine prin incercarea pe care o ai ,sanatate grabnica sa reusesti sa ne scrii articole la fel de frumoase si folositoare .

  Reply

 3. Laura Stifter
  ianuarie 13, 2012 @ 8:40 pm

  Din mila lui Dumnezeu, Nicoleta se simte destul de bine, iar medicii i-au spus că operaţia a reuşit şi, în câteva luni, va putea merge din nou la facultate.
  Din păcate, ea nu are acces la internet zilele acestea, fiind internată în spital, dar i-am transmis mesajul Albinuţei şi s-a bucurat foarte mult. 🙂 De asemenea, a bucurat-o în mod deosebit vestea că articolul scris de ea înainte de a se interna în spital („Oameni, locuri şi întâmplări…”) a fost publicat pe site. 🙂

  Să ne rugăm în continuare ca Tatăl nostru ceresc să-i dăruiască multă sănătate, pace sufletească şi mântuire!

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  Reply

 4. Laura Stifter
  octombrie 9, 2012 @ 9:18 pm

  Dragii mei,
  Nicoleta Enculescu, autoarea acestui articol, are mare nevoie de ajutorul nostru!
  Pentru cei care nu ştiu, Nicoleta este profesoară de Limba română şi franceză, precum şi absolventă de Teologie (a promovat cu succes examenul de licenţă vara aceasta, în ciuda experienţelor foarte triste prin care a trecut în ultima perioadă). Este o persoană deosebit de credincioasă, sensibilă şi inteligentă, dornică de studiu şi cu o mare dorinţă de a-i putea învăţa pe copii despre Dumnezeu (de aceea a urmat şi Teologia, deşi era deja profesoară de română şi franceză). A compus şi un volum de poezii, intitulat „Flacăra arzând”.
  Din cauza unui accident petrecut acum câţiva ani, Nicoleta s-a operat de mai multe ori la picior (nu ştiu să vă spun exact diagnosticul). După cum vă puteţi da seama citindcomentariile anterioare de la acest articol, colega mea a suferit o operaţie destul de grea iarna trecută, exact în perioada de sesiune, o operaţie despre care ea a crezut că va fi ultima din viaţa ei… dar n-a fost aşa.
  La doar câteva săptămâni după ce sora noastră întru credinţă a fost externată din spital, tatăl ei a plecat dintre noi în mod neaşteptat. Era destul de bolnav, dar nu atât de grav încât să moară.
  După ce şi-a revenit aproape complet (putea merge singură la facultate), Nicoleta s-a accidentat pe scări exact la piciorul bolnav, astfel încât, înainte cu doar câteva zile de licenţă, a trebuit să se opereze din nou. Cu ajutorul lui Dumnezeu, a luat licenţa cu o lucrare despre asceza în familia creştină (nu ştiu titlul exact).
  Pe scurt, situaţia actuală a Nicoletei este foarte dificilă atât din punct de vedere medical, cât şi financiar. Ea este imobilizată la pat după ultima operaţie din vară şi, din acest motiv, nu-şi mai poate lua ore de Limba română şi franceză sau de Religie. Rămasă fără salariu şi obligată să dea casei de pensii o parte din pensia ei de handicap (din cauza unei probleme de birocraţie…), Nicoleta se află în situaţia de a trăi doar din pensia mamei ei (bolnavă de diabet şi dependentă de insulină) +aprox. jumătate din pensia ei de handicap. Aceşti bani nu-i sunt suficienţi pentru procurarea medicamentelor necesare, pentru lemne (locuieşte la curte) şi… nici chiar pentru curentul electric.
  În afară de aceste grave probleme materiale, prietena mea trăieşte şi tristeţea de a nu se fi putut înscrie la masteratul de Teologie, din cauza aceloraşi neajunsuri financiare, astfel încât este acum nevoită să rămână acasă, fără niciun fel de activitate… dar cu nădejdea că, în ciuda acestor încercări ivite în viaţa ei, Dumnezeu o va ajuta să-şi îndeplinească visul de a deveni profesoară de Religie şi de a putea promova credinţa în rândul copiilor.
  Dragii mei, avem prilejul de a ajuta o persoană foarte credincioasă, aflată într-o situaţie dificilă, o persoană care, în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat, va fi, cu ajutorul Domnului, profesoară de Religie. Avem ocazia minunată de a ne exersa dragostea pentru Domnul nostru Iisus Hristos ajutând-o pe o soră de-a noastră întru credinţă, din comunitatea noastră O T, o creştină a cărei principală dorinţă în viaţă este aceea de a-L putea mărturisi pe Domnul ca profesoară de Religie.
  Ştiu că, în această perioadă de criză economică, toţi (sau cei mai mulţi dintre noi) ne confruntăm cu probleme financiare, dar dacă fiecare va contribui cu puţin, după putinţă, va fi minunat, pentru Nicoleta va conta enorm. Suntem atât de mulţi cititori credincioşi ai acestui site, încât este suficient să punem fiecare câte puţin pentru a strânge o sumă destul de mare, măcar atât cât Nicoleta să-şi poată cumpăra medicamentele de care are nevoie. Fiecare dintre noi, singur, poate face puţin, dar împreună putem enorm de mult! Şi tuturor ne este cunoscut faptul că ceea ce facem pentru fraţii mai mici ai lui Hristos, Lui ÎNsuşi Îi facem (cf. Matei 25).

  Dumnezeu să fie cu noi şi să ne dăruiască dorinţa şi putinţa de a pune în practică întotdeauna poruncile Sale!

  Cu drag şi încredere,
  Laura Stifter

  P. S. 1. În comentariul următor, voi posta şi datele de contact ale Nicoletei.
  P. S. 2. Îmi cer scuze pentru eventualele greşeli de scriere, nu mai stau să le corectez la ora aceasta.

  Doamne ajută!

  Reply

 5. Laura Stifter
  octombrie 9, 2012 @ 9:37 pm

  Adresa de mail: enculescunicoleta@yahoo.com
  Numărul de telefon: 0746.398.753

  Reply

 6. Enculescu Nicoleta
  octombrie 10, 2012 @ 4:47 am

  Doamne-ajută!
  Îți mulțumesc, din suflet, Laura, pentru zbaterea și efortul pe care îl depui în vedeea găsirii unei soluții de a mă ajuta.
  Într-adevăr, așa cum a menționat foarte buna mea colegă și prietenă de facultate și de specializare, din 2010 am fost înștiințată de către Casa de Pensii că am o datorie de 123.770.000 lei vechi, pentru faptul că, având gradul II de invaliditate, am lucrat (am predat, ca profesor calificat, limba română și limba franceză, în unități școlare de stat, întrucât, pe certificatele de încadrare în grad de invaliditate, la rubrica ”recomandări profesionale”, nu mai scria, ca până în 2006, inclusiv, ”nicio muncă”. Nu scria NIMIC!!! Lucru care m-a făcut să cred că… am dreptul să muncesc.
  Pe lângă acești 123.770.000 lei vechi, pentru anul 2011 (lunile octombrie, noiembrie și decembrie), mi s-au mai adăugat 12.000.000 lei vechi, deși am respectat precizările: grad III de invaliditate și jumătate de normă. Am avut 10 ore / săptămână, numai că cei de la Casa de Pensii mă au înregistrată cu normă întreagă… Nu știu ce să fac, în acest caz. Desigur, am adeverință de la școala la care am predat, din care rezultă acest număr de 10 ore / săptămână.
  Pe 12 ianuarie anul acesta am fost operată de triplă artrodeză supraastragaliană și subastragaliană (îndreptarea și fixarea gleznei membrului inferior stâng cu șuruburi), iar pe 1 iunie 2012, în urma unei lovituri (deloc dureroase, nici nu știu când m-am lovit) la același picior operat la începutul anului, am fost operată de triplă artrodeză și fractură de astragal. Pe 11 septembrie mi-a fost scos aparatul gipsat, însă tot nu pot să merg, astfel încât să am un serviciu. Am voie să pășesc cu ajutorul unei orteze – care m-a costat 600 de lei… -, dar să nu forțez. Mai am de purtat această orteză încă 2 luni de-acum înainte…

  Reply

 7. Enculescu Nicoleta
  octombrie 10, 2012 @ 4:48 am

  Deși am susținut concursul de titularizare (pentru cei ce doresc să predea în învățământul preunivesitar de stat) și am obținut o notă bunicică, nu m-am prezentat la repartizare, întrucât, nu exista nicio școală apropiată care să aibă loc vacant pentru acest an școlar. În consecință, am renunțat, gândindu-mă că nu are rost să dau salariul de jumătate de normă (care, anul trecut, era de 490 RON) pe deplasarea cu taxiul. Mai ales că în București, un drum (dus) m-a costat, anul trecut, de la școală și până acasă, 25 Ron sau chiar 30…
  Acum, după ce a murit și tatăl meu la doar două săptămâni după prima intervenție chirurgicală pe care am suferit-o la începutul anului, ne este foarte-foarte greu…
  Aș fi vrut, pentru moralul meu, și pentru a putea preda religia, în completarea limbii române, într-o școală generală sau liceu, să urmez cursurile unui masterat, însă acest vis nu s-a putut materializa, întrucât, în anul 2001-2002, am urmat cursuri postuniversitare bugetate, finalizate cu diplomă de disertație, iar pentru masterul de la teologie, de acum, ar fi trebuit să plătesc taxă de școlarizare. Care e de 31 de milioane de lei vechi. Ori, eu am doar o pensie de 282 de lei. Din care nu-mi pot cumpăra nici măcar ghetele speciale, ortopedice, ce mi-au fost recomandate, nu-mi pot cumpăra ochelari, medicamentele costă, pe lună, în jur de 600 de lei… De unde să strâng 31 de milioane pentru taxă? Cum voi putea strânge suma necesară pentru taxa de anul viitor? Nu știu… Mi-au mai rămas puține lucruri: rugăciunea și speranța că Doamne-Doamne și Măicuța Domnului se vor milostivi de noi, ne vor întări în credință, ne vor dărui sănătate și putere de a trece peste greutățile vieții de zi cu zi…

  Reply

 8. Enculescu Nicoleta
  octombrie 10, 2012 @ 4:49 am

  Pentru că stau acasă și banii nu-mi ajung, sunt dispusă să dau meditații la română (pentru clasele a IV-a – a XII-a, bacalaureat, admitere în facultate) și franceză (clasele a II-a – a X-a). De fapt, meditațiile m-ar ajuta să-mi mai procur din cele necesare. De aceea, vă rog, din suflet, dacă auziți de astfel de doritori, să le vorbiți și de mine. Am o experiență de 9 ani în învățământ și rezultate foarte frumoase obținute cu elevii mei la diferite olimpiade și concursuri școlare și extrașcolare.
  În încheiere (dar nu în ultimul rând), îi mulțumesc și domnului redactor Răzvan Bucuroiu, care mi-a publicat, luna aceasta, anunțul de ajutor umanitar, în revista ce o conduce.
  Mai multe, despre mine, puteți afla citindu-mi blogul personal, http://www.flacaraarzand.blogspot.com.
  Cu sinceritate,
  Nicoleta Enculescu

  Reply

 9. Boitos
  octombrie 10, 2012 @ 5:34 am

  Draga Nicoleta, imi pare rau de situatia ta, nu stiu daca vei citi ce iti scriu dar eu sper ca da.
  Ai spus ca:
  ,,Am avut 10 ore / săptămână, numai că cei de la Casa de Pensii mă au înregistrată cu normă întreagă… Nu știu ce să fac, în acest caz. Desigur, am adeverință de la școala la care am predat, din care rezultă acest număr de 10 ore / săptămână.”
  Cei de la Casa de Pensii au facut inregistratile pe baza celor trimise de la scoala de unde ai predat.
  Mai exact eu spun ( s-ar putea sa ma insel , dar nu cred) ca cei de la scoala au gresit in programul de salarii cand te-au inregistrat, ca nu au completat bine niste declaratii catre Casa de Pensii.Adeverinta nu prea foloseste la nimic la Casa de Pensii.Ceea ce au ei in program la Casa de Pensii este trimis direct de la scoala.Fara intermediari.
  In primul rand dute pana la Casa de Pensii si spunele ce ti-am spus eu acuma, si ce sfat sa iti dea.Dupa aceea te duci la scoala si stai de ei pana vezi unde, ce au gresit.
  Daca scoala e de vina , dute in audienta la directoare, la inspectorat, fa cereri .
  Daca e de vina Casa de Pensii atunci dute in audienta la directorul de acolo.
  Nu te lasa sa te prosteasca , pt ca vor arunca vina unii pe altii.
  Pt ca destul de greu vor recunoaste ca au gresit cu ceva.
  Iti doresc succes si doamne ajuta.

  Reply

 10. Enculescu Nicoleta
  octombrie 10, 2012 @ 11:13 am

  Doamne-ajută!
  Îți mulțumesc mult de tot, Simona, pentru sfat. Da, voi merge la Casa de Pensii. Mai greu până la școală (acum, dacă nici nu mai predau la ei – postul a fost pentru anul trecut -, nici nu mă pot deplasa / nu pot merge…, nu știu cum o să ajung acolo. Sper ca acea adeverință să fie îndeajuns, totuși), e foart e-foarte departe…
  Mulțumesc frumos!
  Bucurii!

  Reply

 11. Boitos
  octombrie 10, 2012 @ 11:34 am

  Daca mergi la Casa de Pensii , sa faci bine sa ceri si un act prin care cei de la scoala au gresit.Mai exact o dovada.
  Si poti sa mergi in audienta si la directorul de la Casa de Pensii sa ii spui problema ta.Poate ca va putea face ceva.
  Totusi daca au gresit cei de la scoala, se pot reface acele declaratii, ca totul sa fie bine.
  Succes!

  Reply

 12. Laura Stifter
  decembrie 6, 2012 @ 5:02 pm

  Draga noastra,
  La multi ani cu ocazia zilei tale onomastice!
  Domnul nostru Iisus Hristos sa-ti daruiasca, pentru rugaciunile Sfantului Ierarh al carui nume il porti, sanatate, sarbatori binecuvantate si, in primul rand, cat mai multe bucurii duhovnicesti!
  Domnul sa fie cu tine!

  Cu mult drag si pretuire,
  Laura

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *