Skip to content

5 Comentarii

 1. sorin
  martie 5, 2009 @ 12:04 pm

  Claudiu e frumos ce ai scris. Insa mai sunt cateva cazuri, cum am citit si in Pateric, in care nu e bine sa spui adevarul. Cand vrei sa acoperi pe cineva, cum a facut acel parinte de a bagat pe cel care il alergau atatia in lada aceea si s-a asezat pe ea de i-a salvat viata.

  Cu totii cred ca am vrea sa fim 100% sinceri, dar in anumite imprejurari ca sa eviti anumite certuri sau sa nu superi pe altii sfintii parinti am vazut ca au preferat sa minta, cu toate ca minciuna e de la diavol. Au ajuns la concluzia ca din doua pacate sa-l alegi pe cel care e mai mic, sau cel care nu produce prea multe necazuri imprejur.

  Asa cred eu ca sunt situatii si situatii. Bineinteles la rugaciune si spovedanie trebuie sa fii intotdeauna sincer.

  Reply

 2. admin
  martie 5, 2009 @ 12:55 pm

  Adevarul este Hristos Domnul, si orice minciuna vine de la diavol. Oricand alegem sa mintim ne punem nadejdea in cel rau si-l scoatem pe Dumnezeu din problema noastra. Parintele din pateric a ales sa minta si Dumnezeu s-a milostivit spre el, dar nu inseamna c-a facut ceva bun. Nu Patericul ni-l reveleaza pe Dumnezeu asa cum este ci Evanghelia Domnului Hristos.
  Nu este vreun caz in care trebuie sa mintim.
  Oricand zicem adevarul il luam pe Hristos ca ajutor, care poate sa ne scoata din orice imprejurare.
  Parintele din Pateric se putea ruga ca Dumnezeu sa-l pazeasca pe cel cautat si daca avea credinta sigur il ajuta.
  Ce sfant parinte a zis vreodata ca e bine sa mintim ?
  Unde arata Sfanta Scriptura ca e bine sa mintim ?

  Reply

 3. admin
  martie 5, 2009 @ 12:58 pm

  Va recomand cu mare drag un articol special despre minciuna https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/02/de-ce-mintim-cateodata/

  Reply

 4. Ioana
  iulie 11, 2010 @ 2:13 pm

  Pe langa sinceritate,o alta cheie spre inima celor din jur poate si ajutorul.Eu am observat ca daca ajut pe cineva,acea persoana este gata si ea sa ma ajute cand voi avea nevoie si doar oferind ceva iti poti face prieteni.Si pe mine,daca ma ajuta cineva,chiar daca nu spun in fata,parca simt mai multa incredere in acea persoana decat in alta care a stat nepasatoare.

  Reply

 5. Claudiu-Razvan
  iulie 11, 2010 @ 4:43 pm

  bucuria de a avea pe cineva sau mai multe persoane aproape, se traieste tocmai prin apropierea (de) acelei persoane. Ea poate fi prin ajutorl practic, atasament sentimental, duhovnicesc, fratesc, parintesc, sfaturi, povete, incurajari. Depinde de setea din launtru a fiecaruia si de cel sau cei care o umplu cu iubirea lor. Sunt persoane care ajuta doar conditionat siasta ne mahneste, prin urmare ajutorul trebuie sa fie un reflex, o reflectie a iubirii :-). Dragostea nu cauta niciodata ale sale, este sincera, fara interese, perspective, conditionari, iar sinceritatea si disponibilitatea rasadita din Dragoste nu cade niciodata, pentru ca o inalta mereu smerenia in iubirea neconditionata si sincera a aproapelui .
  Bucurie!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *