Oare totul s-a creat la întâmplare?
Se vorbeşte că universul ar fi creat întâmplător. Oamenii de ştiinţă, oamenii care sunt aşa de învăţaţi cu rigoarea şi acrivia ştiinţifică ne spun nouă tuturor că totul e creat întâmplător, aleator, fără nicio plănuire, fără un scop, ci doar aşa pur şi simplu. Oare face cineva ceva fără să aibe un scop? Orice om crează sau modifică având în minte un scop pentru care duce la bun sfârşit acea acţiune.
Nimeni nu creează ceva doar ca să fie creat, ci îl face ca să fie de folos lui, sau altora, societăţii sau naturii în mijlocul careia trăim. Oare cum de s-a creat lumea aceasta singură de la sine? Ce scop a avut ea, de s-a creat singură? Unii zic că n-a avut nici un scop. Dar totuşi cum de e aşa de multă ordine în creaţia lui Dumnezeu? Cum totuşi e atâta frumuseţe în lumea în care trăim? Cum de există atâtea taine descoperite şi înca multe altele nedescoperite? Cum de se leagă toate una cu alta? Cum de toate sunt omului de folos, de parcă cineva ni le-ar fi dat în dar?
Am lucrat într-o firmă multinaţională cu foarte mulţi angajaţi, cu cifră de afaceri imensă, cu un brand foarte puternic, cu clienţi foarte pretenţioşi şi am văzut că nimic bun nu se face întâmplător. Ca să rezişti pe piată trebuie să oferi clienţilor servicii de foarte bună calitate, căci piaţa e mereu în mişcare şi concurenţa nu stă niciodată pe loc. Totul e plănuit foarte bine, totul e organizat şi apoi pus în practică după criterii foarte stricte. Disciplina şi oamenii foarte bine pregătiţi sunt cheia succesului. Totul trebuie administrat la perfecţie. Cea mai mare resursă pe care o are o firmă este de departe angajatul. Inteligenţa şi creativitate lui pot face întotdeauna diferenţa şi pot aduce un mare plus de valoare companiei.
Societatea de consum în care trăim ne arată că miliardele de produse pe care le consumăm sunt rodul inteligenţii şi muncii altor oameni. Toate produsele sunt create după standarde exacte, de roboţi programaţi la milimetru; totul e ambalat, transportat, promovat şi distribuit după planuri precise, ca să ajungă la grupul ţintă de clienţi.
Supertehnologizarea şi automatizarea tuturor proceselor arată că, pentru ca lucrurile să meargă bine, e nevoie de o structură inteligentă care să administreze şi dezvolte toate resursele şi informaţiile.
Dacă noi avem nevoie de ordine în fiecare colţ al vieţii noastre, dacă noi vedem că totul în societatea în care trăim e plănuit, organizat şi implementat, pentru ca totul sa iasa bine, cum oare universul e creat intamplator?
Cum de zic evoluţioniştii că lumea s-a creat dintr-un punct, şi întâmplător toate au ajuns aşa cum le avem astăzi. E ca şi cum ai zice că o clădire de birouri s-a creat aruncând la întâmplare fier beton şi ciment din elicopter, dar angajaţii care muncesc în acea clădire fac totul după planuri precise şi nu lasă nimic la voia întâmplării.
Aşa e şi cu cei care susţin evoluţionismul: ei zic că universul s-a creat din întâmplare, dar noi toţi oamenii din acest univers facem totul în mod organizat, şi nimic nu ne iese bine la voia întâmplării.
(Claudiu)
dany
august 26, 2009 @ 10:49 am
poi chiar stiinta care se bazeaza pe probe, pe dovezi, pe cicluri, pe actiuni si reactii ar trebui sa nu fie de acord cu absurda teorie a haosului din care toate s-au randuit atat de perfect, atat de omogen..cred ca cel mai tembel si nerational lucru e sa crezi ca tot ce vezi azi, oameni, cladiri, masini, munti, campii, ape, au aparut dintr-un accident, cred ca nu exista mit mai grozav decat acesta, si cum am mai intrebat, nimicul poate creea ceva?
Georgiana
august 26, 2009 @ 10:53 am
interesant articolul…
admin
august 26, 2009 @ 11:27 am
Ce bine ai zis Dany…
D
august 26, 2009 @ 10:21 pm
Cine-i bre bataiosu asta, ca vad ca i se tot face reclama pe aici …
paula
august 26, 2009 @ 10:39 pm
Bataiosul e un candidat la prezidentiale..si cum politica nu e domeniul meu forte, ma abtin 🙂
D
august 26, 2009 @ 10:51 pm
Asta banuiam si eu din ce reclama i se face de la un timp. Macar sa sponsorizeze site-ul cu ceva … 🙂
paula
august 26, 2009 @ 11:04 pm
Acuma inainte de alageri e momentul, ca dupa, se fac ca ploua 🙂
D
august 26, 2009 @ 11:09 pm
La ora asta si candidatii cred ca dorm 🙂 Asa ca … o sa le urmez si eu .
paula
august 26, 2009 @ 11:10 pm
Asa si eu..Mai citesc putin si somn..O noapte binecuvantata!
admin
august 26, 2009 @ 11:46 pm
Draga Moldovanu, ti-am sters deja 2 mesaje in care-i faceai reclama lui bataiosu. Daca se mai intampla iar mesajele tale vor fi trecute direct in spam si nu vor mai aparea pe site.
Catanescu
august 27, 2009 @ 11:44 am
Sper ca va da’ti seama cat de antropocentrica este conceptia voastra despre univers. Incercati sa aplicati intregii lumi tiparele comportamentului uman ,ceea ce este din start un lucru eronat, precum nici apa dintr’un pahar nu se va comporta niciodata ca un ocean . Inceputul universului nu a fost guvernat de scop ci de entropie , odata ce universul sa racit iar in interiorul lui sau format structuri din ce in ce mai complexe de materie ajunganduse in final la materie organica dupa care la forme elementare de viata haosul a cedat loc scopului care initial era de autoconservare si reproducere si care sa pastrat neschimbat pana la aparitia omului cand a aparut un nou tel cel al cunoasterii. Cunoastere ce trebuie sa fie de factura logico-stiintifica si nu fantezisto-religioasa .
dan
august 27, 2009 @ 12:15 pm
Frate Catanescu spui foarte sigur pe tine ca „Inceputul universului nu a fost guvernat de scop ci de entropie” iar mai apoi tot tu afirmi ca „haosul a cedat loc scopului care initial era de autoconservare si reproducere”. Deci in concluzie…era un scop al universului sau nu era? Ca te contrazici singur.
Iar de la materia organica la viata este tot atata distanta ca de la un hoit la un bebelus dulce si plin de viata. In concluzie…de unde si pana unde ideea ca din ceva lipsit de viata (materia) poate sa apara viata…asa din intamplare? Asta numesti tu cunoastere logico-stiintifica? Eu zic ca-i fantezie curata.
florinm
august 27, 2009 @ 12:29 pm
@catanescu, conceptia „noastra” nu e antropocentrica, ci TEOcentrica.
D
august 27, 2009 @ 8:35 pm
E incredibil cata siguranta pot avea evolutionistii, cand periodic li se tot rastoarna din argumente. Dar se cred in continuare imbatabili ! Incredibil !
admin
august 27, 2009 @ 9:26 pm
Si ce argumente „stiintifice” aduc, numai ca sa te-ncurce in termeni „tehnici” si sa nu mai intelegi nimic, incat sa zici: „Da domnule, asta stie ce vorbeste”.
NihilSineDeo
octombrie 24, 2009 @ 5:11 am
Nu o sa Il intelegem niciodata pe Dumnezeu cu mintea noastra. Nimeni, niciodata. Cand il cautam pe Dumnezeu cu mintea, mai rau ne ratacim. Doar cu sufletul, cu inima Il putem cunoaste pe El(dupa puterea noastra, caci Dumnezeu este Cel ce este,si alte cuvinte nu pot sa folosesc, caci nu pot sa limitez dumnezeirea prin cuvinte) dupa mila Lui si credinta noastra, iubirea noastra, faptele noastre, lupta noastra.
De ce sa cred ca stramosul meu e o bacterie sau o maimuta? Dar bacteria cine a facut-o? „Intamplarea”? „mama natura”? Stiinta e buna, dar nu ne ajuta sa-l cunoastem pe Cel Atotstiutor, mai ales sa-L explicam!
Maimutele de azi cand vor deveni oameni?
Dan
octombrie 24, 2009 @ 8:55 am
Cand o sa vrea „Big Bang”. Doar o gluma 🙂
titi
aprilie 4, 2010 @ 1:01 pm
nimic nu s-a creat la intimplare Dumnezeu le-a creat exact asa cum trebuie caci omul numai a stricat ce a creat Dumnezeu,vezi starea planetei de azi de care omul cu toata stinta si lacomia lui este raspunzator.