Oare totul s-a creat la întâmplare?

7106919-mdSe vorbeşte că universul ar fi creat întâmplător.  Oamenii de ştiinţă, oamenii care sunt aşa de învăţaţi cu rigoarea şi acrivia ştiinţifică ne spun nouă tuturor că totul e creat întâmplător, aleator, fără nicio plănuire, fără un scop, ci doar aşa pur şi simplu. Oare face cineva ceva fără să aibe un scop? Orice om crează sau modifică având în minte un scop pentru care duce la bun sfârşit acea acţiune.

Nimeni nu creează ceva doar ca să fie creat, ci îl face ca să fie de folos lui, sau altora,  societăţii sau naturii în mijlocul careia trăim. Oare cum de s-a creat lumea aceasta singură de la sine? Ce scop a avut ea, de s-a creat singură? Unii zic că n-a avut nici un scop. Dar totuşi cum de e aşa de multă ordine în creaţia lui Dumnezeu? Cum totuşi e atâta frumuseţe în lumea în care trăim? Cum de există atâtea taine descoperite şi înca multe altele nedescoperite? Cum de se leagă toate una cu alta? Cum de toate sunt omului de folos, de parcă cineva ni le-ar fi dat în dar?

Am lucrat într-o firmă multinaţională cu foarte mulţi angajaţi, cu cifră de afaceri imensă, cu un brand foarte puternic, cu clienţi foarte pretenţioşi şi am văzut că nimic bun nu se face întâmplător. Ca să rezişti pe piată trebuie să oferi clienţilor servicii de foarte bună calitate, căci piaţa e mereu în mişcare şi concurenţa nu stă niciodată pe loc. Totul e plănuit foarte bine, totul e organizat şi apoi pus în practică după criterii foarte stricte. Disciplina şi oamenii foarte bine pregătiţi sunt cheia succesului. Totul trebuie administrat la perfecţie. Cea mai mare resursă pe care o are o firmă este de departe angajatul. Inteligenţa şi creativitate lui pot face întotdeauna diferenţa şi pot aduce un mare plus de valoare companiei.

Societatea de consum în care trăim ne arată că miliardele de produse pe care le consumăm sunt rodul inteligenţii şi muncii altor oameni. Toate produsele sunt create după standarde exacte, de roboţi programaţi la milimetru; totul e ambalat, transportat, promovat şi distribuit după planuri precise, ca să ajungă la grupul ţintă de clienţi.

Supertehnologizarea şi automatizarea tuturor proceselor arată că, pentru ca lucrurile să meargă bine, e nevoie de o structură inteligentă care să administreze şi dezvolte toate resursele şi informaţiile.

Dacă noi avem nevoie de ordine în fiecare colţ al vieţii noastre, dacă noi vedem că totul în societatea în care trăim e plănuit, organizat şi implementat, pentru ca totul sa iasa bine, cum oare universul e creat intamplator?

Cum de zic evoluţioniştii că lumea s-a creat dintr-un punct, şi întâmplător toate au ajuns aşa cum le avem astăzi. E ca şi cum ai zice că o clădire de birouri s-a creat aruncând la întâmplare fier beton şi ciment din elicopter, dar angajaţii care muncesc în acea clădire fac totul după planuri precise şi nu lasă nimic la voia întâmplării.

Aşa e şi cu cei care susţin evoluţionismul: ei zic că universul s-a creat din întâmplare, dar noi toţi oamenii din acest univers facem totul în mod organizat, şi nimic nu ne iese bine la voia întâmplării.

(Claudiu)

(Visited 2 times, 1 visits today)