Skip to content

7 Comentarii

 1. alexandra
  august 30, 2012 @ 7:38 am

  woaw ……..e reala?

  Reply

 2. mihaela G
  august 30, 2012 @ 7:53 am

  nu e reala, dar cred ca exista asemenea suflete cu o asemenea inocenta.

  Reply

 3. Claudiu Balan
  august 30, 2012 @ 8:09 am

  Viața bate întotdeauna filmul.
  Cu siguranță există astfel de copii care îndură asemenea suferințe.
  Și cu siguranță Dumnezeu le este alături.

  Doamne ajută!

  Reply

 4. alexandra
  august 30, 2012 @ 8:38 am

  va recomand cartea ”Antonel ” de Vasile Marcu.iti dau lacrimile cand citesti….nu va spun despre ce este vorba in ea.va las sa descoperiti singuri.

  Reply

 5. Laura Stifter
  septembrie 2, 2012 @ 1:16 pm

  Cât de frumos şi cât de impresionant!!! 🙁
  Mihaela, în povestirea ta se pot regăsi, cu siguranţă, foarte mulţi copilaşi orfani, abandonaţi de părinţi, îngeraşi iubiţi doar de către Acela Care, din dragoste faţă de ei, S-a făcut El Însuşi Copil.
  Ştii, textul tău se aseamănă puţin, prin sentimentul pe care-l transmite, cu basmul acela „Fetiţa cu chibriturile” (parcă aşa se numea), în care era relatată stingerea din viaţă a unei fetiţe sărace care, pentru a supravieţui, vindea chibrituri iarna, pe un ger îngrozitor, în timp ce toţi ceilalţi copii de vârsta ei se bucurau de apropierea sărbătorilor.
  Ţi-am spus eu că ai un talent literar deosebit şi un suflet foarte sensibil!
  Ştii, povestea aceasta mă impresionează în mod deosebit şi dintr-un alt motiv, pe care ţi-l voi scrie pe messenger… 🙂 Mă refer în special la titlu: „Pentru cei orbi Dumnezeu este LUmina sufletului”… 🙂
  Dumnezeu să ne dăruiască multă iubire şi, în primul rând… să ne vindece de maladia spirituală a indiferenţei faţă de semenii noştri! „Contrariul dragostei nu este ura, ci indiferenţa.” Cred că niciunul dintre noi, cei de pe O T, n-ar fi capabil să abandoneze un copil, dar mulţi dintre noi (între care mă număr şi eu), îi lăsăm singuri şi părăsiţi pe copilaşii abandonaţi de părinţii lor… şi câtă nevoie ar avea de dragostea noastră, de un cuvânt bun sau… măcar de un zâmbet sincer. Domnul nostru Iisus Hristos, Cel Care S-a făcut Prunc din dragoste pentru copii, să ne dăruiască multă dragoste şi râvnă pentru „fraţii Săi cei preamici”, ştiind că ceea ce le facem lor Lui Însuşi Îi facem.

  Dumnezeu să fie cu tine, draga mea!

  Reply

 6. mihaela G
  septembrie 2, 2012 @ 5:34 pm

  Multumesc, draga Laura.Ai dreptate, seamana cu basmul ,,fetita cu chibriturile”.Acum cativa ani am citit o poveste, nu mai stiu cum se numeste, despre un om care, la fel ca si acest personaj, era orb.Rudele sale il puneau sa cerseasca pentru a avea ei bani, dar, cum actiunea se petrecea intr-un sat, oamenii nu ii prea dadeau bani, in schimb ii ofereau mancare.Fiindca nu le aducea bani, rudele il bateau (ideea cu pisica am preluat-o din povestea pe care am citit-o mai demult).Sfarsitul a fost tragic: a murit pe un camp, din cauza frigului cumplit, abia vara cadavrul sau fiind gasit :(. Aceasta poveste mi-a ramas in minte si in suflet, constituind baza pentru povestea ,,Pentru cei orbi Dumnezeu este lumina sufletului „. Si eu ma numar printre cei care ii lasa singuri si parasiti pe copilasii abandonati :(.Dumnezeu sa te ocroteasca, Laura!

  Reply

 7. Robert
  aprilie 26, 2014 @ 6:56 pm

  Ce mare adevăr ne-a revelat Iisus,şi anume că nu vom putea moşteni Împărăţia lui Dumnezeu dacă nu vom fi precum aceşti copii.În timp ce citeam această poveste,mi-am dat seama că de fapt nu acel copilaş era orb,ci noi oamenii,care ne împiedicăm văzând…Să ne ajute bunul Dumnezeu să ne spălăm ochii inimii şi ai minţii astfel înât să vedem şi noi lumina,să vedem şi noi cât de mare e lumea aceasta,să vedem şi noi bunătatea lui Dumnezeu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *