Skip to content

6 Comentarii

 1. Sorin
  iunie 7, 2012 @ 5:19 am

  Eu cred că punctul b se potriveşte cel mai bine pentru spaţiul Ortodox. În cultul nostru Sfânta Scriptură nu este Dumnezeu ci este totuşi o carte, indiferent de ce spun neoprotestanţii. Hristos nu a scris cărţi ci a propovăduit prin grai viu şi de asta în Biserică se pune accent pe relaţia dintre persoane pentru a ajunge la Hristos şi nu pe citirea unei cărţi.

  Reply

 2. Ana
  iunie 7, 2012 @ 6:26 am

  Saurian
  [quote]În cultul nostru Sfânta Scriptură nu este Dumnezeu ci este totuşi o carte, indiferent de ce spun neoprotestanţii. [/quote]

  Sfânta Scriptură este o carte Sfanta prin Cuvantul Sfant scris in ea. Sectarii au schimbat cuvintele in functie de [i]necesitatile[/i] lor si de aceea biblia lor este doar o carte. Ei si-au format o credinta a lor.

  Sfintii parinti ne invata sa citim Sfânta Scriptură , sa cunoastem cuvantul lui Hristos. Putem alerga la biserica, la preot, insa daca nu citim zilnic Cuvantul lui Hristos nu avem cum sa ne intretinem credinta, cum sa stim ce a propovaduit Hristos, ce porunci ne-a lasat. Parintele Claciu ne-a lasat un cuvant puternic legat de citirea zilnica a Sfântei Scripturi .

  Cand primesti o scrisoare de la cineva drag, o citesti de mai multe ori. Nu-ti ajunge ca ai citit odata, ci vrei din nou sa te bucuri de acele cuvinte. la fel noi facem cu conferintele sau cuvintele lasate noua de parintii bisericii. Le ascultam sau le citim de mai multe ori. Asa avem nevoie sa facem si cu Sfânta Scriptură .

  Saurian, din ce scrii pe aici stiu ca tu intelegi aceste lucruri.. Am scris insa pentru cei care cred ca citirea Sfântei Scripturi nu ar fi o necesitate zilnica.

  Doamne ajuta

  Reply

 3. Sorin
  iunie 7, 2012 @ 7:45 am

  Eu m-am referit la faptul că mulţi neoprotestanţi te consideră varză dacă nu citeşti Sfânta Scriptură. Şi totuşi sunt oameni care n-au citit în viaţa lor Sfânta Scriptură şi sunt la o măsură mult mai înaltă decât mulţi teologi.

  Reply

 4. Ana
  iunie 7, 2012 @ 8:01 am

  Saurian
  Da, asa este.

  Reply

 5. Andrei-Marin
  iunie 21, 2012 @ 1:54 pm

  Sfântul Ioan Gură de Aur- despre importanța citirii Sfintei Scripturi!
  [url]http://gandireortodoxa.ro/sf-ioan-gura-de-aur-sfanta-scriptura-si-necesitatea-citirii-ei/[/url]

  Reply

 6. genunchi ionut
  iunie 21, 2012 @ 4:15 pm

  Da cred ca Sf Scriptura nu poate fi citita oricum si oricand , este cuvantul lui Dumnezeu, dar nu trebuie sa transformam Biblia intr-un papa de hartie ca protestantii

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *