Skip to content

9 Comentarii

 1. Liana
  februarie 19, 2010 @ 5:46 pm

  Minunat articol !
  Si acum voi povesti ceva din viata mea : cu multi ani in urma, am indragit atat de mult Ortodoxia, incat pledam foarte plina de ravna pentru ea, unei persoane din anturajul meu, iubitor si acela de cele sfinte, iar el mi-a spus ca iubind atat de mult Ortodoxia risc sa Il uit pe Dumnezeu, sa ma indepartez de El; atunci n-am stiut ce sa-i raspund, inca nu se inchegasera in mine atatea; dupa cca 20 de ani, am reintalnit acea persoana, si i-am amintit de discutia avuta cu multi ani in urma; si-a amintit-o desigur, caci si el tinea calea credintei; si atunci i-am spus : oare Ortodoxia nu este Insusi Dumnezeu ? Iar el mi-a raspuns: Ba da !
  Asta inseamna pentru mine Ortodoxia, si a insemnat de pe cand nu stiam inca sa o exprim.
  Doresc tuturor tinerilor sa aiba rabdarea si taria sa se tina de Biserica noastra Ortodoxa, pana cand Domnul li se va face simtit; nu se descopera nimanui imediat, ci in timp, dupa ce te cerceteaza indelung, si nu e usor sa treci prin aceasta cercetare, dar sa nu se teama nimeni ca nu da Domnul nimanui mai mult decat poate duce, si El te tine in mana Lui cand te cerceteaza; dar apoi cate daruri nu-ti da, cu atata discretie, ca trebuie sa fii suficient de induhovnicit ca sa le percepi; si cata bucurie sfanta, pe care nu o poti exprima in cuvinte, asa ca doar cei care vor sa creada, cred acestea, iar cine nu vrea, cu aceia noi oamenii nu putem face nimic, doar Domnul poate sa-i indrepte, El care poate totul. Domnul sa ajute pe cat mai multi sa se adanceasca intru cele ale Ortodoxiei, ca apoi sa o iubeasca, deci sa-L iubeasca pe El, ca apoi totul sa se randuiasca de la Sine ! Amin.

  Reply

 2. Liana
  februarie 19, 2010 @ 6:11 pm

  Cu ingaduinta autoarei, doresc sa preiau si eu acest minunat articol, cu mentionarea sursei, desigur ! Doamne ajuta !

  Reply

 3. Georgiana
  februarie 19, 2010 @ 8:26 pm

  Sigur Liana.
  Doamne ajuta!

  Reply

 4. Lucia
  februarie 21, 2010 @ 1:04 am

  Georgiana,

  Ofranda ta plină de căldură adusă în cinstea zilei Ortodoxiei, mi-a inspirat următoarele gânduri:

  Ortodoxia este (ca) o Mamă Iubitorare. Orice copil al ei, fiind crescut în Iubire, nu-i va ascunde nimic Mamei, dezvoltându-se („deplin întru Hristos şi pentru Hristos”) în modul cel mai firesc. Iubirea aceastei Mame este însă una discretă (după modelul Sfinţilor Cuvioşi ale căror milostenii sufleteşti şi trupeşti erau făcute în ascuns), este una jertfelnică (după modelul Sfinţilor Mucenici ştiuţi sau neştiuţi ), este una plină de duhul înţelepciunii (după modelul Sfinţilor Părinţi ce ne-au lăsat comoara de preţ a Sfintei Tradiţii), este una plină de curaj şi dreptate (după modelul Sfinţilor şi Marilor Voievozi) etc… Această Iubire se revarsă tainic prin harul divin al Sfintelor Taine… Strălucirea tainică a ochilor ei plini de lumină transpare dincolo de nimburile sfinţilor din fiecare icoană…

  De ziua ta, Iubită Mamă – Ortodoxie, îţi urăm: Să ne trăieşti veşnic!

  Reply

 5. Liana
  februarie 21, 2010 @ 1:11 am

  Amin.
  Minunate cuvinte ai spus Lucia despre Sfanta noastra Ortodoxie !

  Reply

 6. Adriana
  februarie 21, 2010 @ 3:13 pm

  La multi ani!

  Reply

 7. cin
  februarie 21, 2010 @ 9:55 pm

  @Liana:va multumesc pentru indemnul cu care m-ati indemnat „Lupta..!..(si toate celelete)”…tare as vrea ca multumirea mea sa rodeasca…fapte…Doamne ajuta!

  Reply

 8. ilieradu
  februarie 22, 2010 @ 9:03 am

  intradevăr ortodoxia e foarte frumoasă cănd ajungi să o cunosti şi să o simnti! In drumul sprea sunt multe ispite si multe motive de sminteală! Să ne ajute bunul DUMNEZEU pe toti să ajungem la dragostea LUI cea mare căci păna la urmă ortodoxie=dragoste! Părerea mea

  Reply

 9. florinm
  februarie 22, 2010 @ 6:59 pm

  Sa nu uitam ca pana la dragoste drumul e destul de lung. Mai intai se trece prin filtrul credintei, apoi al nadejdii.
  Stim noi, oare, in Ce credem?
  Putem deosebi binele de rau, ne preocupa asta?
  De Sarbatoarea Ortodoxiei serbam biruinta ortodoxiei asupra ereziilor de tot felul, deci serbam exact dragostea, dar cea adevarata, neprefacuta, curata, in Duh si Adevar. Intr-adevar, Ortodoxia este „cantare si incantare a inimii”, dar sa intelegem asta la modul concret, nu sentimental.

  Doamne, ajuta!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *