Skip to content

4 Comentarii

 1. Lucia
  martie 8, 2010 @ 11:32 am

  Mulţumim pentru acest cuvânt plin de înţelepciune!

  Reply

 2. ilieradu
  martie 8, 2010 @ 7:28 pm

  da intradevar si eu ii cam judec pe cei care nu sunt ortodoxi si ii cam consider mai rai ca mine dar domnul nostru IISUS HRISTOS a venit pentru toti si sa rastignit! sa ajute bunul DUMNEZEU pe toti oameni sa ajunga la mantuire!

  Reply

 3. florinm
  martie 8, 2010 @ 11:15 pm

  Doamne, ajuta!
  L-am intrebat si eu pe Parintele Mihail, autorul articolului, chiar la articolul catre care face trimitere linkul de mai sus, urmatoarele:

  Sarutmana Parinte!
  Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti la o intrebare: discut, atat pe internet, cat si in realitate, cu multi ne-ortodocsi sau ortodocsi botezati, dar mai “nelamuriti”, care fac afirmatii conform carora nu are importanta ce credinta ai, ca tot te mantuiesti, daca ai fapte bune… Poate fi aceasta adevarat? Ce importanta ar mai avea, atunci, ca suntem ortodocsi? Pentru ce avem atatia sfinti si atatea dovezi ca Ortodoxia este, pe drept cuvant, singura credinta mantuitoare, dupa spusele Sfintilor Parinti?
  Eu stiu ca e o afirmatie falsa, aceea de mai sus.

  Multumesc si iertati!
  Doamne, ajuta!

  Raspunsul parintelui (poate fi citit si pe site-ul sfintiei sale) a fost urmatorul:

  Doamne ajuta, Florin!
  Am postat mai multe articole pe tema aceasta:
  http://patermihail.wordpress.com/2010/02/17/unitatea-%C8%99i-unicitatea-bisericii-unicitatea-caii-spre-mantuire/#more-77
  http://patermihail.wordpress.com/2010/03/05/geneza-%C8%99i-evolu%C8%9Bia-schismei-de-la-1054-prof-teodor-m-popescu/
  http://patermihail.wordpress.com/2010/02/21/parintele-dumitru-staniloae-despre-con%C8%99tiin%C8%9Ba-ortodoxa-ca-dragoste-de-adevar/

  Dar sunt foarte multe repere pe site-ul http://www.razbointrucuvant.ro/
  Deci, are importanță ce credință ai pentru că poți avea credință întreagă (sau dreaptă) în Dumnezeu, sau poți crede (accepta) minciunile oamenilor sau ale diavolilor. Nu poate cineva spera să-L vadă pe Dumnezeu hulindu-L pe El sau pe Maica Domnului cea plină de har, sau Sfânta Cruce – altarul (cel mai sfânt de pe pământ al) Mielului lui Dumnezeu, sau pe Sfinții în Care Hristos a trăit si care si-au făcut treupurile și sufletele lor temple vii ale Duhului Sfânt. Închinarea în Duh și în Adevăr asta presupune: să-L cunoști pe Dumnezeu prin Duhul Sfânt (dreapta credință, înțelegere) și să-L asculți împlinind poruncile Lui (fapte bune). Dar nu individualist, așa fără să fii în Biserică, ci asumându-ți rolul de mădular activ, viu, al Bisericii Dreptslăvitoare a lui Hristos.

  Mi-a mai facut trimitere si catre alt raspuns al dansului, de aici:
  http://patermihail.wordpress.com/2010/02/21/ortodoxia-smerenie-%C8%99i-dragoste-2/#comment-20

  Doamne, ajuta!

  Reply

 4. pace
  martie 9, 2010 @ 12:06 am

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *