Osana, osana. Cântări și poezii pentru cei mai buni copii (recomandare de carte)

Aseară le-am citit fetițelor noastre câteva poezii din cartea „Osana, osana. Cântări și poezii pentru cei mai buni copii” al lui Traian Dorz, mare poet creștin și mărturisitor în temnițele comuniste. Am rămas uimt cât de frumoase sunt… Câtă curăție sufletească! Ce virtuți pictează în sufletele copiilor! Câtă inocență și sfințenie în fiecare cuvânt. Fiecare poezie este însoțită și de o ilustrație grafică la fel de curate și expresive ca și versurile.

Le mulțumesc Alinei și lui Sorin Tănase care ne-au oferit-o în dar. Îmi dau seama acum că e una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii pe care o avem în casă… N-aș da-o nici pe toate cărțile cu povești sau despre știință pe care le avem în bibliotecă… și am adunat multe în ultimii șapte ani.

Această carte de poezii, alături de Sfânta Scriptură, ar fi deajuns să picteze pe Iisus Hristos în sufletul copilașului vostru. Cu cât trec anii și credința scade între oameni și copiii sunt din ce în ce mai depărtați de Biserică și învață în școli și din mass-media multe lucruri urâte, această carte strălucește și mai puternic prin cuvintele ei dumnezeiești.

V-o recomand cu multă multă căldură. Și ca să nu bat vorba de pomană, voi așeza două poezii mai jos, în ideea că vă voi convinge de această comoară pentru suflet:

Copiii credincioși

Copiii credincioşi sunt buni
la şcoală şi acasă,
purtarea lor e orişicând
cuminte şi frumoasă.

Cu alţi copii sunt drăgălaşi,
cu nimeni nu se ceartă;
oricine de le-ar face rău,
ei îl iubesc şi-l iartă.

Aşa copil e Petrişor
şi-aşa fetiţă-i Lia;
să-i vezi cât sunt de-ascultători,
mai mare bucuria!

În timpul liber, ei citesc
cu drag în Cartea Sfântă sau,
stând, la Domnul se gândesc,
se roagă Lui şi-I cântă.

La şcoală, ei sunt cei dintâi
şi-aşa-s în tot ce-i bine;
sunt harnici,
blânzi
şi credincioşi,
că-i laudă oricine.

Aşa-s copiii credincioşi,
aşa Iisus ne-nvaţă,
căci numai dacă sunt aşa
ei sunt ai Lui în Viaţă.

De nu-s aşa,
ori mici, ori mari,
cei credincioşi se-nşeală,
căci viaţa cu Hristos e-un har,
şi nu-i o vorbă goală.

Și a doua poezie e prea lungă ca s-o așezăm aici, prin urmare o puteți citi într-o pagină separată: DEMULT, ODATĂ, UNDEVA…

Oare primesc pruncii noștri o astfel de educație în școală? În duhul aceste bun al lui Dumnezeu și plin de multă sfințenie…

Cartea o puteți cumpăra din librăriile de cărți ortodoxe.

Slăvit să fie Domnul!

(Claudiu Balan)

(Visited 8 times, 1 visits today)