Skip to content

12 Comentarii

 1. Oana
  iulie 22, 2009 @ 10:39 am

  O, Doamne, ce frumos ai scris! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa avem vointa, sa facem binele, si sa ne rugam Lui neincetat!

  Reply

 2. Laura-optimista
  iulie 6, 2010 @ 10:45 am

  Foarte frumos!
  🙂 Felicitări! Cine a scris articolul?

  Reply

 3. RDF
  iulie 6, 2010 @ 11:20 am

  Imi place mult modul de abordare! oricum…avand in vedere faptul ca toate campaniile(aproape toate!!!) sunt ANTI-fumat, drog etc…de ce sa nu se promoveze asa? Adica Pro-viata etc… Imi place!
  🙂

  Reply

 4. Laura-optimista
  iulie 8, 2010 @ 11:06 am

  Doamne ajută!
  Admin, vă mulţumesc mult că aţi publicat completările mele la acest articol. Iniţial, mă gândisem să scriu un articol separat, în care să completez lista din textul acesta, dar cred că este mult mai bine aşa cum v-aţi gândit.

  Reply

 5. Laura-optimista
  iulie 8, 2010 @ 11:21 am

  lui Răzvan
  Răzvan, Doamne ajută!
  Când am citit prima dată acest text, înainte să completez lista „păcatelor” mântuitoare, mă întrebam cine a avut ideea atât de interesantă de a arăta, prin exemple concrete, modul în care tendinţele pătimaşe din sufletele noastre pot fi transformate în virtuţi. Acum, ştiind că tu ai avut această idee, te felicit din tot sufletul, fiindcă am observat că, în toate articolele tale, dezvolţi idei foarte interesante şi educative.
  Dumnezeu să te ajute în continuare!

  Reply

 6. omp
  iulie 8, 2010 @ 7:06 pm

  iata ca, intr-adevar, tot „raul” e intotdeauna spre bine!

  PS – inedit oximoronul: [i][b]”barfitori de bine”[/b[/i]]…!!! 🙂

  Reply

 7. Laura-optimista
  iulie 8, 2010 @ 7:29 pm

  „bârfitori de bine”
  Într-adevăr, este foarte interesant. 🙂 Acest exemplu îi aparţine lui Răzvan. Eu am completat de la „intoleranţi cu păcatele noastre”(adică exact de unde începe cu diacritice), până la sfârşitul articolului(inclusiv fraza de încheiere). Introducerea şi primele exemple sunt ale lui Răzvan.
  PS. Cred că nu va mai citi nimeni acest articol, fiindcă toţi vor crede că aţi republicat articolul vechi, aşa cum era. Ceilalţi cititori nu au de unde să ştie că este completat cu încă 20 de exemple de „păcate” mântuitoare. Cred că ar trebui să găsim alt titlu, astfel încât ceilalţi cititori ai site-ului să ştie că este acelaşi articol într-o nouă versiune. Totuşi, n-am nicio idee de titlu… 🙂
  Doamne ajută!

  Reply

 8. Laura-optimista
  iulie 8, 2010 @ 7:51 pm

  Din moment ce n-am nicio soluţie concretă, n-am nici dreptul de a aduce obiecţii. 🙂 De aceea, gata, mă abţin. 🙂 Oricum, mulţi n-au citit articolul nici când a fost publicat prima dată şi-l vor lua în considerare şi cu titlul vechi.
  Bucurie!
  Doamne ajută!

  Reply

 9. omp
  iulie 8, 2010 @ 8:59 pm

  Raiul pe pamant !
  Daca am fi toti „nepricepuţi la viclenii”, precum copiii, lumea ar fi cu totul alta, ar fi RAIUL pe pamant…!!! – Desigur ca Laura s-a referit la posibilele viclenii pe care l-am putea savarsi chiar noi insine, oamenii (si nu la vicleniile ispititorului, pe care – doar cei foarte induhovniciti le pot „pricepe” tocmai spre a le contracara: de exemplu: cineva nepriceput in vicleniile celui cu codita, daca viseaza un inger luminos, s-ar putea insela, crezand ca e un vis de la Dumnezeu si cade – astfel – in mandrie; pe cand un „expert” s-ar putea sa recunoasca viclenia celui rau, ascuns dincolo de ingerul de lumina)

  De la cei 2 „membrii ai echipei”, reţin – in top – urmatoarele „ţinte”:
  [i]”Incapabili de a ne aminti greşelile semenilor”[/i] – Laura si
  [i]”Risipitori de iubire cu aproapele”[/i] – Razvan

  Reply

 10. Laura-optimista
  iulie 8, 2010 @ 9:30 pm

  O precizare pentru omp
  Omp, Doamne ajută!
  Îţi mulţumesc mult pentru aprecieri şi pentru precizarea, pe care ai făcut-o în legătură cu vicleniile. Într-adevăr, m-am referit la vicleniile noastre omeneşti, dar nu m-am gândit că sintagma „nepricepuţi la viclenii” ar putea fi interpretată şi într-un alt mod. De aceea, este foarte utilă precizarea ta. 🙂
  Hristos în mijlocul nostru!

  Reply

 11. Laura-optimista
  septembrie 19, 2010 @ 6:54 pm

  Acum cred că aş avea mai puţină inspiraţie. :-)) N-aş mai şti să completez aşa.
  Neîncrezători în noi înşine,
  Neiubitori de arginţi
  Zadarnic mă gândesc acum… nu mai am inspiraţie în acest moment. 🙂 Nu-mi vine nicio idee. 🙂

  Reply

 12. Maria Vicol
  noiembrie 6, 2011 @ 8:23 pm

  Pr. Amfilohie Branza si Pr. Calistrat Chifan – Taina Faradelegii
  http://www.youtube.com/watch?v=ZJSqfKHB2Lc

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *