Skip to content

8 Comentarii

 1. Angelica
  martie 22, 2012 @ 6:49 am

  Nu inteleg de ce acest eseu nu a avut ecou…Pe mine m-a rascolit si mi-a raspuns la intrebari

  Reply

 2. Albinuta
  martie 22, 2012 @ 7:48 am

  Doamne ajuta ,Angie este intradevar un articol foarte folositor ,abia acum l-am citit si eu ,nu cred ca ar fii vorba ca” nu are ocou”problema este ca abia azi a fost publicat si asa cum se stie de dimineata tinerii (majoritatea )sunt la studii (liceu si facultate )sau la munca ,abia mai tirziu reusesc sa citeasca „articolele recente „(parerea mea ).Apoi sunt mullti tineri care au muuult de invatat de sustinut diferite lucrari ,examene si nu au foarte mult timp la dispozitie si de aceea de multe ori se limiteaza doar la citit fara sa spuna parerea despre articol (nu pentru ca nu i-a placut ci pentru ca nu are timp,am patit si eu de multe ori asa desii la mine altele sunt motivele .Iertare daca am suparat insa aceasta este parerea mea ,poate adminii acestei pagini vor venii cu al raspuns mult mai convingator

  Reply

 3. Angelica
  martie 22, 2012 @ 8:16 am

  Albinuta…ai dreptate. Am crezut ca toti sunt matinali ca mine. Doamne ajuta!

  Reply

 4. Gabriela
  martie 22, 2012 @ 9:49 am

  Este foarte folositor articolul. Toata cartea parintelui Tadei e minunata. O recomand cu toata caldura 🙂

  Reply

 5. Badea Patricia
  martie 22, 2012 @ 12:47 pm

  Of…eu nu inteleg ceea ce s-a spus in acest articol, l-am citit de mai multe ori si tot nu i-am dat de capat. Ceea ce nu pot intelege eu este cum sa am pace launtrica daca nu ma impotrivesc celui viclean? Pai daca nu ma impotrivesc asta inseamna sa accept toate pacatele si ispitele si sa nu spun nu niciunui gand pacatos. Eu asta inteleg prin a nu te impotrivi, dar probabil ca inteleg gresit…
  [b]Împotrivirea este ceva rău, ea vrea să întoarcă ceva cu aceeași măsură și, atunci, se pornește război – hrană pentru duhurile cele căzute din văzduhuri. Iar când atacă și nu întâmpină împotrivire, atunci armele lor cad de îndată și sânt biruiți. [/b] : „Impotrivirea fata de diavol este ceva rau? ” Cum?

  Poate imi poate explica cineva si mie, dintre cei ce au inteles…..multumesc.

  Doamne ajuta!

  Reply

 6. Bogdan
  martie 22, 2012 @ 1:56 pm

  Dragii mei,

  Cum recunoasteti ca un om este perfid?Sa spui ca e perfid, inseamna sa il judeci dupa propriul set de valori.Ori, sa judeci, e un pacat mai mare decat sa zambesti.
  Cand zic sa zambesti ma refer la faptul ca orice persoana intampinata cu un zambet nu mai este perfida si isi schimba atitudinea.

  Va provoc sa zambiti continuu, sa credeti ca cea mai frumoasa pace e zambetul si veti vedea ca traiti intr-o pace lantrica.Ori, de veti interactiona cu cineva perfid si veti zambi, chiar daca o sa pierdeti ceva, nu are de ce sa va para rau.O sa vedeti ca dupa ce veti fi „inselati” cel perfid se va intoarce rusinat si daca il veti intampina tot zambind il veti trata de perfidie.

  Ce e mai nobil decat sa tratezi pe cineva de un defect ce il guverneaza?….pacea launtrica?!
  EU nu cred, vad asta ca pe un gest egoist…poate si cel perfid isi doreste o pace launtrica.Ajutati-l sa o aibe.

  Reply

 7. Gabriela
  martie 22, 2012 @ 2:39 pm

  Patricia, uite cum inteleg eu : daca cel rau te ispiteste prin fratele tau ( sa presupunem ca acesta iti spune lucruri grele, te jigneste, te vorbeste de rau, etc ) iar tu nu ii raspunzi acestuia cu rau, nu te impotrivesti atunci „[b]armele lor cad de îndată și sânt biruiți[/b]” si tu iti pastrezi pacea lautrica. Daca te impotrivesti raspunzandu-i cu aceeasi masura -[b]Împotrivirea este ceva rău, ea vrea să întoarcă ceva cu aceeași măsură[/b]- atunci iti pierzi si pacea ta si ispita va continua- [b]se pornește război – hrană pentru duhurile cele căzute din văzduhuri[/b]- celalalt raspunzand din nou cu rau si tot asa.

  Reply

 8. Badea Patricia
  martie 23, 2012 @ 11:55 am

  Multumesc Gabriela pentru raspuns, acum am inteles, am inteles ca in momentul in care cel rau te ispiteste printr-un prieten, prin cineva apropiat sau printr-un dusman, eu trebuie sa raman calma si sa-l tradez cu indiferenta. Asadar citatul [b]„Să nu stați împrotivă celui viclean.” (Mt. 5:39)[/b] se refera la cazul cand esti ispitit prin fratele tau, insa in cazul in care diavolul te ispiteste printr-un gand urat, atunci cu siguranta ca trebuie sa ne impotrivim.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *