Skip to content

5 Comentarii

 1. Dan
  septembrie 27, 2008 @ 8:08 pm

  Punct ochit, punct lovit…un articol atat de scurt…si un mesaj atat de puternic, pentru vremurile contemporane pe care sfantul Serafim Rose le numea…paradisul nebunilor. Poate ne mai trezim un pic.

  Reply

 2. Balan Claudiu
  septembrie 27, 2008 @ 8:21 pm

  Modelul omului american, adaptat de capitalismul din lumea intreaga duce din ce in ce mai mult spre nicaieri (asa spunea Octavian Paler intr-un interviu). Cu trecerea timpului si noi romanii ne-am saturat si ne vom satura de hypermarketuri, fast-food-uri, mall-uri, televizor, masini scumpe, haine de firma, mancare multa si variata si tot asa. Dupa ce vom gusta si noi din toate vom ajunge la concluzia ca am cautat fericirea unde nu trebuia, am cautat-o in materie, in loc s-o cautam in persoane, si mai ales in Persoanele lui Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul Sfant).

  Reply

 3. Natalia
  septembrie 27, 2008 @ 8:55 pm

  Textul este extrem de frumos si profund, dar nu este scris de Octavian Paler, care s-a dezis de mai multe ori de el, pe diverse cai (editorial, emisiuni etc.).

  Reply

 4. Balan Claudiu
  septembrie 27, 2008 @ 9:46 pm

  Atunci o sa scot autorul si o sa las ca autor necunoscut. Multumim Natalia. Nici eu nu eram sigur ca e al lui. Chiar m-am gandit de mai multe ori inainte de al publica.

  Reply

 5. Metodios
  octombrie 29, 2009 @ 6:39 pm

  Noi,ortodocsii,avem tot ce ne trebuie,nu avem nevoie de nimic de la ceilalti.Asa ca sa ne mai scuteasca cu stilul de viata american,pentru ca aceea nu e viata,este moarte!Multi vorbesc de visul american,ca acolo este raiul.Este un cosmar,acolo este iadul!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *