De ce este păcat să joci la pariuri, păcănele, ruletă și alte jocuri de noroc?

Unii cred că păcatul e o lege prin care Dumnezeu a hotărât ca o acțiune să fie considerată păcat. Dar nu e așa. E păcat tot ce-ți face ție rău și celor din jurul tău. Toate poruncile Domnului sunt sfaturi către noi pentru a trăi fericiți și a ne feri de multă suferință.

Ce e rău în a juca la pariuri sau alte jocuri de noroc? Cu ce-mi dăunează?

1. Te fac să iubești banii, să dorești banii, să fugi după ei

Care e primul gând când te apropii să joci? Să câștigi bani, și nu oricum, ci mulți, sau mai mulți decât ai putea tu în mod normal să muncești. „S-o pocnești!” cum zic unii sau „să dai buful” cum zic alții. Practic vrei să obții bani mult mai repede decât îi obții muncind. Ecuația iluzorie din capul jucătorilor ar fi asta:

Pariurile și jocurile de noroc = bani mulți, obținuți ușor

Prima problemă: pariurile și jocurile de noroc te fac să iubești banii, să dorești banii, să faci orice pentru ei crezând că prin ei vei fi fericit. Dar din iubirea de bani vin toate relele de pe acest pământ: mândria, egoismul, desfrânarea, răutatea, cearta, violența, vorbele urâte, minciuna, ura, crima, viclenia, necredința, idolatria și așa mai departe. Toate izvorăsc din ea și toate duc pe om la distrugere fizică și sufletească. Iată ce spune Sfântul Apostol Pavel despre asta:

„Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită şi în cursă şi în multe pofte nebuneşti şi vătămătoare, ca unele care cufundă pe oameni în ruină şi în pierzare. Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor şi cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns cu multe dureri.” (1 Timotei 6, 9-10)

Vei zice poate că pentru tine pariurile și jocurile de noroc sunt doar divertisment și distracție cu prietenii, dar dacă toate aceste jocuri ar fi fără bani, ai mai fi așa de grabnic să le joci?

2. Încurajează lenea și descurajează munca cinstită

Ține minte că omul a căzut în păcat și Dumnezeu i-a dat ca pedeapsă să-și câștige pâinea în sudoarea frunții, adică cu muncă. Cine vrea să păcălească această lege dumnezeiască, se înșeală, și își va face mai mult rău decât bine.

„Iar lui Adam i-a zis: «Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: «Să nu mănânci», blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale! Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului! În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce».” (Facere 3, 17-19)

Munca cinstită, hărnicia și bunătatea inimii îl întoarce pe om de la păcate și-l apropie de Dumnezeu și de aproapele.

Iluzia banilor câștigați ușor încurajează lenea și însăși ideea de a obține ceva prin efort îndelungat. „Păi dacă nimeresc trei meciuri și bag 100 de lei îmi ies 3500 și scot toți banii pe o lună de muncă”. Și uite așa joacă și pierde. Apoi se încurajează că va juca alt bilet și va câștiga, și iar pierde. Și uite așa se duc banii tot sperând să dea buful sau măcar să-și recupereze banii pierduți.

Jocurile de noroc înșeală mințile oamenilor cu banii câștigați ușor, dar peste 90% dintre jucători își pierd banii, și ușor ușor își distrug viața, familia și sănătatea și apoi îi aruncă în disperare și deznădejde.

 

3. Banii câștigați ușor se cheltuie și se pierd ușor

O vorbă bătrânească spune așa: „Nu te vei bucura decât de ceea ce este al tău.” Asta știi ce înseamnă? Că presupunând că vei câștiga la un moment dat o sumă de bani, acei bani se vor risipi la fel de ușor așa cum au venit. De ce? Pentru că i-ai câștigat ușor și nu-i prețuiești ca pe cei munciți cu sudoarea frunții.

De obicei acești bani se duc pe plăceri trupești, mofturi sau diferite patimi ale tale sau ale celor din jur. Banii câștigați ușor reînvie în tine dorința de a câștiga și mai mult și te împătimesc ducându-te treptat spre o depedență acută. Devii sclavul propriilor tale dorințe de îmbogățire ușoară.

Banii câștigați ușor consolidează și mai mult patimile din tine, adică toate obiceiurile tale rele, și îți strică viața.

4. Banii din pariuri și jocuri de noroc sunt plini de sânge, sunt bani necurați

De ce? Pentru că, presupunând că vei câștiga vreodată, câștigi banii celor care au pierdut. Tu le iei banii și ei primesc suferința, tristețea, și adâncirea în dependență.

Mulți dintrei cei ce joacă la pariuri și jocuri de noroc sunt persoane cu probleme financiare, cu probleme familiale, oameni cu o educația slabă. Acești oameni se împătimesc ușor și ajung să bage în pariuri banii destinați nevoilor familiei. Mai simplu spus, oamenii își duc la pariuri banii pentru mâncare, pentru facturile de la utilități, pentru educația copiilor, pentru haine și alte nevoie primare. Mulți se împrumută de bani ca să joace. Alții vând din casă obiecte ca să facă rost de bani sau mai rău, fură bani de la alte persoane. Din acest motive un astfel de om va avea certuri în familie și printre prieteni, dezbinare, violență, alcoolism, divorțuri, avorturi și altele asemenea.

Banii din pariuri sunt bani plini de lacrimi și sânge, pe care tu, dacă îi câștigi, crezi că te vei bucura de ei.

Niciodată nu vei avea parte de acești bani. Nu te vei putea bucura de ei cu adevărat. Căci Dumnezeu știe câtă suferință au adus acești bani luați din viețile altor oameni.

Nici patronii firmelor de pariuri, păcănele și cazinouri nu se vor bucura de acești bani. Acești bani vor fi ca un blestem peste ei și familiile lor, căci în mod conștient și liber strică viețile oamenilor, dar se înșeală că „nu i-am forțat noi”.

Banii din jocurile de noroc sunt bani câștigați pe suferința altora, sunt bani plini de sânge și lacrimile aproapelui tău.

5. Pariorii cred că pot intui viitorul, iar la jocurile de noroc cred că pot atrage asupra lor „șansa”. Numai Dumnezeu știe viitorul.

Fraților, numai Dumnezeu știe viitorul. Iisus Hristos a spus-o clar apostolilor care vroiau să știe când vine împărăția cerurilor.

„Iar ei, adunându-se, Îl întrebau, zicând: Doamne, oare, în acest timp vei aşeza Tu, la loc, împărăţia lui Israel? El a zis către ei: Nu este al vostru a şti anii sau vremile pe care Tatăl le-a pus în stăpânirea Sa ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, şi Îmi veţi fi Mie martori în Ierusalim şi în toată Iudeea şi în Samaria şi până la marginea pământului.”

Numai Tatăl știe viitorul și rar, și prin excepții mari unori descoperă și unor oameni frânturi de viitor, evenimente mici izolate, spre folosul lor. Dacă am ști viitorul, viața pe această planetă ar fi un haos, căci fiecare ar încerca să-și schimbe sau să-și influențeze viitorul. Sau mai rău, unii și-ar lua viața, alții ar fi deprimați văzând ce vor ajunge și ce se va întâmpla cu ei. Alții ar trăi numai pentru evenimente din viitor. Alții ar folosi informațiile din viitor în mod egoist ca să câștige mulți bani, putere și plăceri.

Rezultatele meciurilor și alte întâmplări despre evenimentele sportive puteți doar să le ghiciți prin punerea la întâmplare a unor pronosticuri, dar niciodată nu veți putea ști viitorul.

Țineți minte, altă regulă: totul în această creație este într-o continuă noutate. Niciun fulg de nea nu e ca altul, nicio frunză nu se aseamănă total pe planeta aceasta cu altele. Niciun eveniment nu este 100% la fel ca altele din trecut. Totul este nou și înoit permanent. Ce înseamnă asta?

Că chiar dacă ai avea toate informațiile despre un meci, și toate statisticile, rezultatul nu va fi în majoritatea cazurilor după mintea și intuițiile tale. Același meci, cu aceeași jucători, poate aduce rezultate diferite, uneori total diferite.

Nu te înșela, nu știi viitorul și nici nu-l poți intui, căci asta e lege dumnezeiească spre folosul nostru.

6. Lumea pariurilor și jocurilor de noroc este o lume întunecată și plină de lucrarea diavolului

“Industria pariurilor” atrage dupa sine o lume neagra a pariurilor, cu multe înșelăciuni, cu multe nedreptăți și adicții. Lumea banilor făcuți ușor este foarte atrăgătoare pentru lumea interlopă, adică a golanilor, hoților, peștilor, prostituatelor, corupților și a tuturor celor care vor să se căpătuiască ușor fără muncă.

Intrând în această lume, chiar și doar printr-o aplicație pe mobil, te vei împărtăși din energiile (duhurile) rele ale ei. Câte cazuri de înșelăciuni n-au fost în lumea pariurilor! Câți antrenori, fotbaliști și arbitri nu au jucat la pariuri deși ei erua parte din joc? Câte bătăi n-au fost în cazinouri, câte droguri nu s-au vândut, câți oameni nu s-au îmbătat și bătut prin baruri de la păcănele? Câți oameni cu bani n-au pariat sume mari și au aranjat pariuri?

Nu fi părtaș acestei lumi, căci te ve împărtăși de toate răutățile ei văzute și nevăzute, și poate odată te va trage spre ea.

7. Pariurile și jocurile de noroc formează toate o lume a iluziei

Tu crezi că marile companii de pariuri sportive plătesc reclame de milioane de euro în toată lumea și toate părțile ca să câștigi tu bani? Tu crezi că patronul barului cu păcănele a adus aparatele ca să câștigi tu?

Toți știu matematic care e câștigul. Majoritatea jucătorilor pierd și ei au profit. Ei rămân cu banii și tu cu buza umflată și viața distrustă. Și doar apelând la logică îți vei da seama că toate reclamele care te îmbie la pariuri sportive și jocuri de noroc sunt o chemare către o I L U Z I E. Toți vând gogoși. Toate firmele care fac bani din asta mint și știu psihologic cum să te păcălească ca să îți ia banii.

Trezește-te frate! Fugi de pariuri și de jocurile de noroc ca de diavolul însuși. Nimic bun nu-ți va veni de aici.

Pe scurt: Lumea pariurilor = BANI, BANI, BANI și lăcomie de bani.

Dar din asta vine toată răutatea lumii peste tine.

„Inima iubitoare de agoniseală se aseamănă cu focul care se întinde din ce în ce mai departe pe materia ce arde și distrugând una, cuprinde alta.” (Sf. Vasile cel Mare)

Ești dependent de pariuri sau de jocuri de noroc? Cere-i ajutorul lui Dumnezeu! Caută ajutor în familie și la prieteni. Mergi la preot, medic sau psiholog. Caută ajutor specializat.

Autor: Claudiu Balan

(Visited 257 times, 1 visits today)