Am lansat site-ul pascha.ro cu tricouri cu mesaje creștin-ortodoxe

Dragilor, în ziua de 30 mai 2018 am lansat site-ul www.pascha.ro.

Pascha (care înseamnă Paști în limba greacă) este un magazin online al Asociației Ortodoxia Tinerilor și are scopul de a aduce printre tineri cuvântul lui Dumnezeu, Evanghelia și marile adevăruri ale vieții prin haine inscripționate cu mesaje creștin-ortodoxe. Mesajele conțin versete din Sfânta Scriptură, citate din scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe, citate ale martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, și alte texte care vestesc în cuvinte puține dar grele, Adevărul.

A purta un tricou sau un pulover cu mesaj creștin înseamnă a mărturisi tacit Adevărul, înseamnă a-i pune pe ceilalți pe gânduri. Un simplu mesaj citit de cineva în fugă pe tricoul tău, poate să-i însenineze ziua, să-i dea nădejde, să-i schimbe percepția asupra vieții, poate să-l pune să cugete la sensul vieții lui pe pământ și la sensul existenței întregii creații.

Purtăm haine care au inscripționate tot felul de texte care nu au nicio legătură cu noi, cu viața celor din jur, cu neamul nostru, cu România. De ce să nu facem totul cu sens? Dacă tot port o haină inscripționată cu un mesaj, de ce să nu fie acel mesaj plin de iubire, vindecător și dătător de speranță?

Am ales numele Pascha pentru că Paștile nostru este chiar Hristos, așa cum ne-o spune Sfântul Apostol Pavel.

Logo-ul este semnul matematic al infinitului dublat, în două culori: roșu și gri. Infinitul roșu simbolizează viața veșnică la care ne cheamă Dumnezeu, iar infinitul gri este viața de aici de pe pământ, care țintește veșnicia, pentru că aici ne pregătim pentru ea.

Pascha simbolizează împreună (text + grafică) viața veșnică pentru care a fost creat omul de la întemeierea lumii, simbolizează infinitul de necuprins al lui Dumnezeu care vrea să ne facă părtași la dumnezeirea Sa.

Veniturile obținute din vânzarea tricourilor sunt folosite pentru susținerea proiectelor Asociației Ortodoxia Tinerilor și a Centrului de Studii privind Facerea Lumii.

Claudiu Balan, președintele asociației Ortodoxia Tinerilor

(Visited 61 times, 1 visits today)