Skip to content

4 Comentarii

  1. sdaniel
    noiembrie 6, 2015 @ 10:08 pm

    Biserica are si ea pacatele ei insa in tragedia de la clubul Colectiv chiar nu are nici cea mai mica vina. Doar ca nici primarul Piedone nu are nicio vina in aceasta tragedie. Ce vina avea Oprea sau Ponta pentru tragedia de la Colectiv??? zero, niciuna!!
    Oamenii astia au foarte multe greseli dar in speta „Colectiv” chiar nu au niciuna. Pentru toti, pur si simplu a venit decontul unor atitudini si a unor fapte facute cu mult timp inainte. E la fel si in cazul Bisericii, antipatia impotriva ei s-a adunat constant la fiecare greseala sau aroganta comisa. Lumea nu uita si nu iarta atat de multe greseli.
    Decontul pentru toti a venit in noiembrie 2014 cand un mandru roman ortodox a fost invins zdrobitor de oamenii pe care ii vedeti astazi in strada.
    Problema e ca, desi a fost invins, la guvernare a ramas acelasi mandru roman ortodox, cu aceeasi oameni/institutii langa el. Ce se intampla astazi e de fapt continuarea lui noiembrie 2014.
    Ati intuit corect faptul ca mass-media e foarte atenta cu publicul comercial (tinerii din strada). Ei sunt consumatori, ei platesc (indirect) publicitatea tv. Nicio televiziune nu isi va permite vreodata sa ignore astfel de oameni (chiar si daca intelege ca nu e bine ceea ce fac). Aici gresiti: nu mass-media ii manipuleaza pe acesti tineri ci invers (uitati-va la cronologia evenimentelor). Pana si justitia reactioneaza la solicitarile lor, daca ei vor sa vada sange (figurat vorbind) asta se va intampla. Daca maine un grup de 20 de mii de tineri il vor injura (verbal) pe Mircea cel Batran, in cateva minute ziarele vor scrie articole negative impotriva acestuia, politicienii vor cere rescrierea manualului de istorie cu scoaterea lui, iar unii se vor jura ca l-au vazut aseara pe Mircea cel Batran in centru cu o punga de droguri in mana.
    Asa ca, daca ne gandim ca Ponta, Oprea si Piedone nu mai sunt o tinta deoarece au inteles imediat ce se intampla si-au dat demisia si au plecat, si doar Patriarhul a ramas din toate tintele initiale. Logic atacurile asupra lui si asupra Bisericii vor creste pentru ca nici nu prea mai au de cine sa se ia.

    Asa, ca sa ma razbun (glumesc).
    Eu tot timpul am reclamat ca spectacolul moastelor reprezinta o mare greseala. Mi s-a inchis gura imediat. Acum poate veti intelege faptul ca moastele va aduc o groaza de bani dar aduc si dispret si resentimente. Credeti ca acel milion de oameni (pe an) care stau la cozi la moaste va iubesc? Eroare, unde este acel milion de oameni cand biserica este atacata de maxim 10 mii de persoane?
    Biserica Ortodoxa Romana cu peste 10 000 de lacasuri de cult, peste 20 de mii de angajati, cu peste 90% din populatie ortodoxa si cu milionul de pelerini este desfiintata (public si mediatic) de, practic, o mana de oameni.
    Ghici ciuperca de ce?

    Reply

  2. sharbinsk
    noiembrie 7, 2015 @ 9:04 am

    Depinde pe care tineri se pun reflectoarele, la îndemnul de rugăciune al Patriarhului au fost mii de persoane, pe considerente de [u]onestitate jurnalistică[/u] trebuia trimisă o echipă de filmare și acolo care să relateze transparent părerea oamenilor.
    La Cluj au fost 6000 de tineri printre care și occidentali din vest sau americani despre care nu s-a spus nimic.

    Tinerii necăsătoriți și fără copiii sunt cei mai mari consumatori, dar depinde dacă ei cheltuie banii lor sau ai părinților, de aceea există diferite nuanțe de interpretare și e un motiv pt ca presa să relateze echidistant, pentru toate segmentele de vârstă.
    Nu mai pun că numai în Bisericile ortodoxe din București-Ilfov sunt peste 25.000 de persoane [b]duminical![/b], mulți părinții și rudele tinerilor din stradă, ce-ar fi să iasă toți în stradă acuma sau să se învrăjbească generațiile între ele iarăși ca la alegerile trecute.

    Patriarhul nu a ajuns de capul lui acolo, a candidat cu o [b]strategie[/b] care respecta [b]năzuința-testament[/b] a românilor care au luptat în războaiele de consolidare a statalității naționale și al patriarhilor antecesori și din moment ce a fost ales, [b]sinodalii și-au asumat împreună cu el responsabilitatea![/b]

    Ar fi absurd să fie dat jos pe motivele străzii, iar orice Patriarh ar veni, ar fi obligat de logica funcției să continue construcția Catedralei și să asigure sursele vitale de auto-finanțare.

    Plecarea patriarhului Daniel ar fi o dovadă de [b]vulnerabilizare instituțională![/b] care ar momi tot felul de persoane [u]neîmbisericite, dar interesate'[/u] să preseze ethosul bisericii cu revendicări străine de mărturia de credință, iar și iar.
    Lucru care constituie o afectare gravă a însăși autocefaliei bisericești garantată [încă] prin lege.

    Reply

  3. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    noiembrie 10, 2015 @ 5:49 pm

    Atacurile asupra bisericii in aceasta situatie imi par gratuite si nu cred ca se merita luate in seama. Intr-un fel dovedeste ca sunt oameni care isi fac o agenda si identitatea politica din antagonizarea bisericii.

    Reply

  4. Dan Tudorache
    noiembrie 11, 2015 @ 1:09 pm

    În mod normal chiar nu merită luate în seamă astfel de can-can-uri. Numai că prin astfel de „știri”, zilele acestea s-a potențat și mai mult valul anticlerical, inventându-se un stigmat în plus: „patriarhul obscurantist” și prin (i)logica generalizării, rezultă că Biserica e obscurantistă, la fel și creștinismul.

    E plin internetul de invective la adresa ierarhiei, preoților și a creștinismului în general deși multe dintre aceste comentarii intră sub incidența legii, iar siteurile de știri care le girează (nu le cenzurează sau atenționează) pot fi trase la răspundere penală conf. art. 317 din Codul Penal (http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-317-cpen)

    Mulți dintre cei care au pretins zilele acestea „jos corupția” sunt tocmai cei care încalcă și ei legea, la capitolul comportament în societate.

    Agendă media împotriva Bisericii există demult, însă deocamdată nu a îndrăznit nimeni să-și facă o identitate politică oficială împotriva ei, chiar dacă există de câțiva ani un partid care are un program constant anti BOR.

    În fine, se pare că se conturează din ce în ce mai bine o nouă generație de bezbojnici, care… culmea ironiei, sunt convinși de anti-comunismul lor… dar au exact aceeași viziune de viață și principii de acțiune. Deocamdată sunt la partea soft.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *