Pe plajă în bikini

7577162-mdA venit vara, a venit vacanţa, au început concediile, fiecare pleacă pe unde poate şi dacă poate. Unii se duc la mare, alţii la munte, unii în deltă, alţii pe la mănăstiri sau prin frumoasele oraşe ale lumii. E o perioadă mai liniştită şi fiecare încearcă să caute câteva zile să se liniştească şi să uite de toatea grijile şi supărările vieţii de zi cu zi.

Codruţ vorbea într-un articol acum câteva luni despre o creştere a ispitei şi a poftei sexuale odată cu venirea primăverii, cu care sunt întru totul deacord mai ales că fetele au început să se îmbrace din ce în ce mai sumar şi mai provocator, vrând parcă să atragă atenţia bărbăţilor dimprejur, urmărind să arate ca vedetele şi starurile de pe la tv şi din reviste. Vă mărturisesc că mi-e greu să-mi feresc privirea de la fetele pe de pe stradă, pentru că şi femeile în toată firea, mame cu copii mari, au început din inerţie să se îmbrace cu pantaloni şi cu bluze mulate şi cât mai transparente, şi foarte rar vezi pe cineva îmbrăcându-se decent.

Dacă pe stradă lucrurile stau cum stau, la plaja e un dezastru, patima desfrânării fiind zgândărită şi alimentată foarte puternic de „imaginile” din jur. Fetele nu mai poartă slipi şi sutien în felul în care le purtau înainte, ci slipul a ajuns bikini, lăsând fundul total descoperit iar sutienul e mult mai subţire lăsând la vedere jumătarea de sus a sânilor. Şi cea ce e mai rău, e că sunt femei care nu mai poartă sutien de loc, făcând topless. Mai pe faţă spus, pe plajă poţi vedea femei 95% dezbrăcate, doar petecul de slip din faţă mai acoperă ceva.

Unde credeţi că sunt ochii bărbaţilor? La valurile mării? În ziarul pe care-l citesc? Nu, ci sunt focalizaţi cu mare precizie spre femeile ce defilează pe plajă ca o marfă gata să fie consumată. Peisajul este completat de senzualele ungeri cu ulei de plajă, ridicând pofta bărbaţilor la limita insuportabilităţii.

Se observa usor astazi, ca si copii de 12-14 ani au un comportament si o curiozitate directionata din ce in ce mai mult spre sexualitate, ceea ce este total anormal.

Lipsa de jena si bun simt in imbracaminte este unul din factorii pentru care baietii se masturbeaza de la varste din ce in ce mai fragede, deoarece peste tot vad trupuri dezbracate, si ceea ce ochii vad, inima cere.

Ce-mi pare rău e că sunt şi fete şi femei credincioase care vin cu drag la Biserica lui Dumnezeu dar care atunci când ajung pe plajă se adaptează stilului şi vremurilor în care trăim, stând să se bronzeze aproape dezbrăcate şi smintind mulţime de bărbaţi şi contribuind la creşterea patimei din sufletul lor, care patimă odată şi odată va izbucni ducând la păcat cu fapta.

Eu am văzut că în fiecare secundă prin comportamentul meu pot fi un exemplu pentru ceilalţi, prin toate gesturile mele şi prin faptele mele, dar în acelaşi timp pot fi şi sminteală celor din jur.  Haideţi! voi fetelor, care sunteţi aproape de Domnul Hristos, şi care aveţi mare evlavie la Maica Domnului, îmbrăcaţi-vă decent, chiar şi la plajă, aratăţi voi măcar, că femeile nu sunt o bucată de carne gata de frământat ci chipul minunat al lui Dumnezeu.

Am văzut femei care se-mbracă foarte frumos dar în acelaşi timp şi simplu. Sunt femei care chiar şi la plajă pot fi decente şi curate, fără să provoace privirile bărbaţilor.

Bărbaţii nu prea pot provoca prin îmbrăcăminte, dar in schimb au inceput sa ispiteasca si ei, prin grija idolatrizanta a trupului, depiladu-se din ce in ce mai mult, ducandu-se la sala pentru a-si construi abdomen si pectorali atragatori, si dandu-se cu uleiuri ca sa-si puna cat mai mult in evidenta formele trupului.

Insa cea mai mare este ispita femeilor, de care vor fi întrebate la judecată. Iată ce zice Mântuitorul:

„Oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui. Iar dacă ochiul tău cel drept te sminteşte pe tine, scoate-l şi aruncă-l de la tine, căci mai de folos îţi este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă.”

Feriţi-vă să-i aruncaţi pe bărbaţi în prăpastia păcatului şi a poftei, veţi da seama la judecată mai mult decât ei. Poate ca nu pare corecta purtarea acestei raspunderi, dar ne asigura Mantuitorul ca asa va fi: „Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.”

(Claudiu)

(Visited 36 times, 1 visits today)