Excursie la așezările rupestre din Munții Buzăului (18-20 oct. 2019)

Dragilor, de mult încercăm să facem această excursie la așezările rupestre din Munții Buzăului. Acum cu ajutorul Domnului și al Sfântului Sava de la Buzău, vom reuși. De aceea vă propun un pelerinaj aparte, cu un program deosebit, în weekendul 18-20 octombrie 2019: pelerinaj la ansamblul așezărilor rupestre Aluniş-Nucu-Bozioru din Munții Buzăului.

„Ansamblul rupestru de la Aluniş-Nucu-Bozioru, din judeţul Buzău, poate fi considerat leagănul creştinătăţii din România, Mai este numit Athos-ul românesc, sau Mica Meteora. Sunt biserici săpate în piatră care odinioară au fost temple sau locuinţe precreştine, chilii în care au stat oameni, în neolitic, şi apoi sihaştri, până la sfârşitul secolului XIX! Vom vedea amfiteatre naturale uriaşe, locuri învăluite de mister şi grote cu desene rupestre de o valoare inestimabilă.” (Sursa)

Părintele Victor Mihăilă de la Paraclisul Ortodox „Sfinții Chiril și Metodiu” din București ne va însoți ca ghid și povățuitor duhovnicesc.

Iată mai jos programul propus:

Vineri 18 octombrie 2019

 • Până la ora 19.00 – Sosirea participanților la Pensiunea Nicoară din satul Aluniș, jud. Buzău.
 • Ora 20.00 – Masa de seară. Ne vom pregăti singuri masa, pensiunea ne având restaurant.
 • Ora 21.00 – Seară de discuții pe tema: „Așezările rupestre din Munții Buzăului”. Rugăciunea de seară.

Sâmbătă, 19 octombrie 2019

 • Ora 08.00 – Pornim pe traseul de munte la prima bisericuță săpată în piatră unde Părintele Victor Mihăilă va sluji Sfânta Liturghie împreună cu noi toți. Pregătiți-vă din timp pentru a vă împărtăși cu Trupul și Sângele Domnului.
 • Ora 11.00 – Luăm o mică gustare.
 • Ora 11.30 – Vizităm celelalte așezări rupestre până seara.
 • Ora 18.00 – Ne întoarcem la pensiune.
 • Ora 19.00 – Masa de seară, rugăciunea de seară, seară de discuții pe tema: „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”.

Duminică, 20 octombrie 2019

 • 09.00 – Participăm la Sfânta Liturghie la Biserica Rupestră Aluniș.
 • 12.00 – Luăm masa de prânz.
 • 14.00 – Ne întoarcem spre casă.

Numărul de participanți este 20. Cazarea costă 130 de lei (2 nopți).  Transportul va fi cu mașinile personale. E necesar ca doar câțiva dintre noi să aibă mașină personală și ceilalți se vor adăuga lor. Cei ce vin din același oraș se vor grupa în prealabil, noi ne vom ocupa ca să transmitem datele de contact tuturor și să puteți lua legătura unii cu alții.

E important să avem la noi mâncare și haine pentru cele 48 de ore în care vom sta în munți. De asemenea e nevoie de echipament adecvat de munte:  bocanci / pantofi sport de munte, rucsac, pelerină de ploaie, o șapcă / pălărie pentru a vă feri de soare, lanternă, polar, etc.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați suma de 130 de lei în contul de mai jos.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea sumei veți fi trecuți pe lista participanților.

Banii pentru excursie pot fi trimiși în următorul cont bancar:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan

Banca: GarantiBank România

Vă așteptăm cu drag alături de noi.

Dacă vreți să vedeți impresii și fotografii din taberele noastre, le puteți vedea aici: Tabere Ortodoxe

Doamne ajută!

(Claudiu Balan – Asociația Ortodoxia Tinerilor)

(Visited 30 times, 1 visits today)