Pelerinaj în Israel (24 – 29 nov. 2022) organizat de Asociația Ortodoxia Tinerilor

Hristos a înviat!

Dragilor, în luna noiembrie a acestui an Asociația Ortodoxia Tinerilor organizează un pelerinaj în țara sfântă, Israel. Este al 3-lea pelerinaj pe care-l organizăm și de data aceasta vom avea și un invitat special, pe domnul profesor Gheorghe Butuc, doctor în teologie și profesor de Noul Testament la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați care ne va însoți în călătoria noastră biblică la locurile în care au călcat pașii Domnului Dumnezeului nostru, a Preacuratei lui Maici, Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria, a apostolilor și a tuturor sfinților.

Acest pelerinaj este organizat în colaborare cu agenția de turism Asia Tours, una dintre cele mai mari din Israel (care a colaborat cu Agenția Basilica Travel din București, a Patriarhiei Române, și colaborează cu Agenția de Pelerinaje Sf. Parascheva de la Iași a Mitropoliei Moldovei). Serviciile de turism vor fi intermediate pentru noi de agenția de turism HolidayWays din România.

Iată programul complet al pelerinajului:

Ziua 1, 24 nov. 2022 – București – Tel-Aviv

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 8,30 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania HiSky. Decolare la ora 10,50 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13,15. Cazare si cina la hotel in Bethleem/ Ierihon.

Ziua 2, 25 nov. 2022 – Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon

După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la  Marea Moartă – lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leul său. Cazare si cina la hotel in Bethleem/ Ierihon. Be’teavon! (Poftă bună!)

Ziua 3, 26 nov. 2022 – Ierusalim, Muntele Măslinilor – Via Dolorosa

Shalom! (Pace!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Iisus i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina la hotel in Bethleem/ Ierihon.

Ziua 4, 27 nov. 2022 – Măn. Sf. Sava Bethleem, Bis. Nașterii

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile (optional 10 euro/pers. se plateste in Israel) către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem/ Ierihon. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 5, 28 nov. 2022 – Muntele Tabor – Nazareth – Capernaum

Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977.

Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile (optional 10 euro/pers. se plateste in Israel) la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.

Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Aici vom merge la Biserica Sf. Petru, ce aduce aminte de repunerea în apostolat a lui Petru. De aici vom merge pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Cazare si cina la hotel in Bethleem/ Ierihon.

Ziua 6, 29 nov. 2022 – Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem – Tel-Aviv

Mic dejun. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii. Așezământul Românesc de la Ierusalim.

La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)

Decolare din Tel-Aviv la ora 14,15, aterizare în București la ora 16,50

Pret: 650 euro/pers. cazare în cameră dublă. 

Avansul minim este de 200 de euro de persoană și trebuie trimis în lei, la cursul BNR în contul agenției de turism HolidayWays pe care vi-l voi comunica personal prin sms sau whatsapp. La fel și restul sumei de bani cu maxim 45 de zile înainte de plecare.

Înscrierile se pot face până pe 9 nov. 2022 la telefon /whatsapp 0740.004.215 (Claudiu Balan).

Trimiterea avansului este obligatorie pentru înscrierea pe lista participanților.

Servicii incluse in tarif

 • bilete de avion București – Tel-Aviv – București
 • taxe de aeroport,
 • bagaj de cala – 20 kg.
 • autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
 • 5 nopți de cazare la hoteluri de 4*
 • demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • toate intrările la obiectivele din program
 • ghid vorbitor de limba română
 • preot însoţitor din partea agenției care asigură asistență duhovnicească

   
servicii neincluse in tarif

 • tips în valoare de 4 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghid în Israel), total 24 euro
 • excursiile optionale din program
 • mesele  de prânz
 • cheltuieli personale.
 • Asigurare medicala (obligatorie)/ storno

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 175 €
 • Reducere 20 euro pentru copii intre 6-11,99

OPTIONALE

 • Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 20 pers.
 • Iesire nocturna la Sf. Mormint – 15 euro/pers. – valabil pentru 25 pers.
 • Taxiul la Muntele Tabor si la Manastirea Sf. Sava – 20 euro/pers. ambele; pretul este pentru dus/intors.

 NOTE IMPORTANTE:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate.
 • Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Condiții de plată:

 • avans 30% se achită în maxim 5 zile de la data confirmării rezervării
 • restul de 70% se achita cu până la 21 de zile înainte de plecare

Condiții de anulare:

 • 30% penalizare din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).
 • 50% penalizare din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
 • 100% penalizare din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)

 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, NU vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
 • Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions.

(Claudiu Balan – președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor)

(Visited 85 times, 1 visits today)