Pelerinaj la Cuvioasa Maica noastră Parascheva (13-15 oct. 2017)

Dragilor, vă propun ca în sfârșitul de săptămână 13-15 octombrie să mergem la Iași pentru a participa împreună la sărbătorile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva. Va fi un weekend duhovnicesc, plin de evenimente frumoase, și în care ne vom nevoi puțin trupește, pentru a simți Harul Domnului în inimile noastre. Centrul programului va fi să ne închinăm la moaștele Cuvioasei Parascheva și a Sfintei Mucenițe Tecla, stând câteva ore la coadă alături de ceilalți pelerini, o experiență de neuitat pentru majoritatea oamenilor, dar mai ales participarea la Sfânta Liturghie în ziua hramului și împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului.

Vom încerca să ne pliem pe programul oficial al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care încă nu s-a anunțat, dar pe care îl putem intui uitându-ne la anii anteriori. Anul acesta, alături de moaștele Cuvioasei Parascheva vor fi aduse la închinarea și Moaștele Sfintei Mucenițe Tecla, cea întocmai cu Apostolii.

Iată în mare programul, pe care urmează să-l modificăm când se anunță programul oficial de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei:

Vineri 13 octombrie 2017

 • Până în ora 16.00 – Sosirea participanților
 • Ora 17.00 – Participăm la Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva, în Catedrala Mitropolitană.
 • Ora 19.00 – Participăm la Concertul Corului Accapela.
 • Ora 21.00 – Ne așezăm la rând la moaștele Cuvioasei și a Sfintei Tecla până ajungem să ne închinăm lor. Participăm la slujba de priveghere a Sfintei Cuvioase Parascheva. (stăm cât putem din slujbă)

Sâmbătă 14 octombrie 2017

 • Ora 09.00 – Participăm la  Sfânta Liturghie arhierească oficiată pe podiumul din bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.  Răspunsurile vor fi date de către corul Chivotul.
 • Ora 13.00 – Mâncăm undeva în oraș.
 • Ora 14.00 – 19.00 – Vizităm Mănăstirea Galata și Mănăstirea Hadâmbu.
 • Ora 19.00 – Participăm la Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană).

Duminică 15 octombrie 2017

 • Ora 09.00 – Participăm la Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Iași care ne găzduiește două nopți în Centrul Social Cultural „Sfântul Ioan Rusu” care aparține parohiei.
 • Ora 13.00 – Mâncăm undeva.
 • Ora 15.00 – Plecăm spre casă.

Numărul maxim de participanți este 40. Vârsta maximă a participanților este 35 de ani. Prin bunăvoința părintelui Constantin Prodan vom fi cazați gratuit la Centrul Social Cultural „Sfântul Ioan Rusu” din cartierul Păcurari. Cazarea va fi pe saltele și / sau saci de dormit, în sala de conferințe a centrului. 

Transportul va fi cu mașinile personale. Cei din același oraș / județ se vor uni și vor merge împreună, împărțind costurile de combustibil. Întâlnirea va fi în Iași la ora 16.00. Puteți veni la Iași și cu trenul sau autobuzul, important este să fim împreună de la început până la sfârșitul acestui pelerinaj.

Pentru a confirma participarea la aceast pelerinaj fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la email asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan).

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. 

Vă rugăm să fiți serioși în privința înscrierii în această excursie și să vă înscrieți numai dacă știți sigur că puteți veni. Din experiența anterioarelor întâlniri, când nu există obligativitea plății unui avans pentru tabără / excursie, unii participanți se retrag cu 2-3 zile înainte de plecare. Din acest motiv se ocupă locurile și rămân pe dinafară cei care chiar puteau merge.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Pentru cei care nu ați mai fost cu noi în tabere și excursii puteți vedea impresii aici: Tabere Ortodoxe

(Claudiu Balan)

(Visited 2 times, 1 visits today)