Pentru un fizic mai frumos…

macho1Nu de putine ori in viata noastra, ne-am simtit complexati din cauza „imperfectiunilor” trupului nostru. Ne-am simtit inferiori fata de alti semeni mai dotati fizic si mai aratosi si ne-am fi dorit si noi sa aratam cat de cat mai frumos. Mi-as dori sa am un piept mai generos, solduri mai armioase, un abdomen mai ferm, un fizic cu care sa nu ma mai simt aiurea cand ies afara. Dar nu-ti mai face griji, aceste ganduri care ne bantuie adolescenta aproape zilnic sunt o boala care se vindeca.

Problema de fapt nu este fizicul nostru ci modul in care mintea noastra percepe frumusetea. Si care este frumusetea trupului? Trebuie cumva ca frumusetea sa aibe un standard, niste norme de catalog ca produsele alimentare de pe rafturile supermarketurilor? Pentru ca nici eu nu mi-am pus intrebarea esentiala cand eram adolescent te intreb: Te-ai intrebat vreodata de ce vrei sa arati cu atata zel altfel decat arati acum? De ce te deranjeaza atat de mult unele aspecte ale trupului tau? Aceasta se intampla pentru ca ni s-a format prin toate mijloacele mass-media, o gandire a strandardizarii frumusetii fizice.

Actorii au bicepsi si umeri mari, actritele si vedetele muzicii silueta de balerina, prezentatorii tv au dintii de un alb impecabil, in reclame vedem mereu tinere domnisoare cu forme ispititoare si barbati cu muschii uleiati si bronzati ce te cuceresc pe loc. Iar in mijlocul lor ma aflu eu, cu toate „defectele” mele fizice de care m-am saturat. Asa am inceput usor, usor sa credem ca daca esti baiat trebuie musai sa ai abdomen cu patratele, pieptul musculos si picioare de van-damme, iar daca esti fata trebuie sa ai vestitul 90-60-90, iar daca nu, cel putin o talie fara excese adipoase, si forme cat mai suave.

Toate acestea pentru a nu mai fi priviti ca niste ciudati cu ”anomalii” si pentru a avea cat de cat sansa la un(o) prieten(a). Dar nu-ti face griji, frumusetea trupului, asa cum a gandit-o Dumnezeu nu are nimic de-aface cu acest „cult al trupului” care este la moda in ziua de azi si care ne este prezentat in mod obsesiv. Daca Dumnezeu ti-a dat trupul asa cum il vezi in oglinda, si vei respecta hotararile Lui, fii convins(a) ca iti va randui un sot(sau sotie) care sa te placa asa cum esti…iar tu sa-ti placi sotul(ia) asa cum este, fara nici un impediment.

Dumnezeu nu gandeste niciodata in spiritul modei ci in cel al vesniciei. Ar fi bine sa zici multumesc in fiecare seara daca ai anumite imperfectiuni de moment pentru ca varsta tineretii este cea in care iti tropaie hormonii sexalitatii cu frenezie de nestapanit, si de multe ori tocmai aceste imperfectiuni te retin din a cadea in pacatul curviei. Si nu-ti face giji, pentru ca trupul se modeleaza cu timpul armonios, fara vreo sfortare anume (fara a cadea in extrema sedentarismului) aceasta pana la varsta de 25-28 de ani.

Aceasta frumusete fizica bolnava care ni se impune peste tot, este defapt paravanul sexualitatii, curviilor, preacurviilor si a toata uraciunea din ziua de astazi. In fata noastra vedem un ambalaj frumos, dar nimeni din cei care cauta trupul perfect nu pomeneste nimic de pacatele pe care le savarsesc pentru acest fizic de „invidiat”: Apetitul sexual necontrolat refulat in patima masturbarii si a curviei, orele de dus la sala zilnice in detrimentul familiei si a celor dragi, iubirea de sine care duce la narcisism, egoism, banii cheltuiti cu nemiluita pentru operatii de „ajustari” si multe altele. Tinere, nu-ti face griji, lasa lucrurile pe fagasul lor normal si ai sa culegi roade frumoase la timpul lor. Tine minte ca fizicul este modelat intotdeauna de suflet.

Cauta sa modelezi sufletul, sa-l impodobesti cu virtuti precum blandetea, harnicia, ascultarea iar acestea se vor reflecta si in frumusetea trupeasca. Nu te lasa orbit de ceea ce-ti vinde lumea, pentru ca tot ce-i din lume stricaciune este in fata Domnului, si stricaciune vei culege. Toate acestea ti le-am spus ca sa te feresti, si sa nu culegi stricaciunea pe care am cules-o eu lasandu-ma ademenit de falsa frumusete a  acestei lumi…iar pentru a avea un fizic mai frumos straduiestete sa fii mai virtuos.

„Nu va amagiti: Dumnezeu nu Se lasa batjocorit; caci ce va semana omul, aceea va si secera. Cel ce seamana in trupul sau insusi, din trup va secera stricaciune; iar cel ce seamana in Duhul, din Duh va secera viata vesnica.” (Galateni 6:7-8)

(Visited 14 times, 1 visits today)