Pericol: “Creşterea necontrolată a populaţiei”

4373883-mdLa atâta amagire a ajuns omul încât crede că populaţia creşte necontrolat si ca ar fi cazul sa se ia masuri de reducere a natalitatii.

Dupâ atâtea miliarde de avorturi pe care le-am facut în ultimii zeci de ani, populaţia lumii creşte necontrolat ?!!!

Dupa ce ne-am dat „dreptul” de a lua viaţa propriilor noştri copii….deşi viaţa nu vine de la noi, mai avem curajul să zicem ca populaţia creşte necontrolat? Avem noi oare dreptul sa controlam creşterea populaţiei în primul rând? Chiar suntem prea mulţi? Chiar a lăsat Dumnezeu aşa puţine resurse încât să fim condamnaţi la foamete şi sărăcie din cauză că suntem prea mulţi?

Iată porunca Domnului  (nu recomandarea) care nu va dispărea până la sfârşitul veacurilor:

„Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!””

Dumnezeu nu a spus: „creşteţi şi vă înmulţiţi până la 6 miliarde”. N-a spus Domnul Dumnezeu că la un moment dat n-o să mai avem ce mânca pentru că o să fim prea mulţi ci doar să ducem o viaţă normală, cumpatata, chibzuita.

De ce se vorbeşte astăzi de o creştere necontrolată a populaţiei ? De ce cred unii că nu ne vor mai ajunge resursele ca să trăim, pentru că suntem prea mulţi ? Păi haideţi să ne gândim puţin.

Noi, europenii şi americanii trăim în condiţii extraordinare de confort, mâncam foarte mult şi foarte variat, ne permitem toate mofturile: avem 2 maşini în familie, 3 telefoane de persoană, şifonierele pline de haine, 5-10 perechi diferite de încălţări, frigiderele pline doldora de mâncare care se mai si strica stand acolo uitata, etc. iar alţi oameni mor de foame şi de frig în Africa şi-n Asia neavând nici măcar apă potabilă sau o pătură cu care să se-nvelească de frig.

Cultivam milioane de hectare de tutun pentru vicii şi pentru bani, iar alţii mor de foame…oare nu asta e creşterea necontrolată?

Cultivam sute de mii de hectare de cafea pentru vicii şi bani…iar alţii nu au o haină …oare nu asta e creşterea necontrolată?

Sunt mii de ferme care cresc milioane de animale doar pentru a satisface pofta nelimitata de carne, fără să ne gândim ca putem dona o parte cat de mica şi celor săraci din alte zone.

Se construiesc milioane de automobile anual, folosindu-se resurse uriaşe ale planetei, doar pentru a satisface pofta de diversitate a omului modern …oare nu asta e creşterea necontrolată?

Nici macar nu banuim cate resursele naturale, economice si sociale se risipesc pe multe alte vicii ale omenirii precum drogurile, cazinourile, bodegile, discotecile, cosmeticele si multe altele. Iar apoi ne vaitam ca nu este destul pentru toata lumea. Pai nu este destul pentru toata lumea daca unii risipesc si altii rabda.

Pănă la urmă e creştere necontrolată a populaţiei sau creştere necontrolată a poftei noastre de a consuma şi a fricii că poate o să se destrame paradisul consumului în care trăim si in care ne simtim bine in mod egoist? Tot Dumnezeu care a creat lumea şi toate cele din ea, ne asigur liniştitor:

„Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.”

(Visited 5 times, 1 visits today)