Skip to content

4 Comentarii

  1. shtugher
    septembrie 6, 2013 @ 3:45 pm

    cuvinte pline de intelepciune , foarte frumos articolul, eu as spune (nu ca o completare ci ca o opinie proprie) ca promovare in scoli a educatiei sexuale in randul adolescentilor are o „putere” limitata si oarecum stearpa, asta in masura in care parintii au oferit o educatie moral religioasa in primul rand prin exemplul propriu(tinut post, spovedanie, legatura stransa cu duhovnicul, participarea la viata bisericii, rugaciuni in familie inainte si dupa masa, etc), si apoi prin cuvinte de invatatura. Daca fiecare cuplu casatorit si-ar educa copiii in spiritul moral-religios ortodox, acestia din urma ar deveni imuni la propaganda de orice fel.

    Reply

  2. sharbinsk
    septembrie 6, 2013 @ 8:53 pm

    [quote]O adevărată industrie a morţii, clădită pe milioane de jertfe umane, câştigă sume imense din „serviciile” pe care le oferă în domeniul „sănătăţii reproducerii”.
    [/quote]
    Wow, ce a lovit fraza asta, se pare că „sănătatea reproducerii” e un nou exemplu pt dicționarul vicleno-român.

    De când „sănătatea reproducerii” presupune un negoț cu metode de suprimare a vieții ?

    Reply

  3. sharbinsk
    septembrie 6, 2013 @ 9:16 pm

    O prostituată se presupune că trăiește din această profesie, pe când o soție nu-și câștigă pâinea din sexul oferit soțului.

    Că mai există și femei al căror singur merit e că “s-au măritat bine”, e altceva dar, asta nu înseamnă că toate soțiile care folosesc contracepția sunt prostituate.

    O prostiuată are mai mulți parteneri, pe când o soție poate avea unul singur, toată viața, chiar dacă folosește contracepția.

    De aceea mi se părea o analogie abruptă.

    Deși mi se pare abruptă subliniez că e o abordare eficientă în materie de tehnică a discursului pt că mesajul tare ajunge unde trebuie .

    Ca să recapitulez, dacă niște soți folosesc anticoncepționale, asta NU presupune automat că :
    a. sunt infideli
    b. practică pervesiuni sexuale
    c. n-au respect unul față de celălalt
    d. nu se iubesc

    [b]Ei pot experimenta toate cele de mai sus sau nici una[/b], în funcție de strășnicia caracterului pe care și l-au format, de interesele cu care au intrat în căsătorie și de sinceritatea pe care o au în relația cu Dumnezeu.

    În realitate mulți soți [b]iau de comun acord aceste decizii[/b], și în unele cazuri s-ar putea să avem surpriza ca inițiativa avortului să plece din partea mamei, îndoctrinată de orele cu educație sexuală sau din partea rudelor feminine ale viitoarei mame.

    Doi la mână, căsătoria e o mare Taină în care Puterile Cerești participă activ, clipă de clipă.

    Între cei căsătoriți(care nu practică pervesiuni) și cei care trăiesc în concubinaj există o prăpastie uriașă, pentru că persoanele căsătorite sunt cu un pas mai aproape de Dumnezeu față de cei ce trăiesc în curvie.

    Dacă n-ar fi așa, am ajunge în ipoteza nefericită de a nega făgăduințele unei taine ortodoxe de a lucra lăuntric în om, ba chiar și utilitatea ei pentru că, nu-i așa :

    ”Ce mi-e că sunt căsătorit, ce mi-e că sunt necăsătorit dacă sunt catalogat cu aceeași măsură de către o față duhovnicească ?”

    Că folosirea anti-concepționalelor e o dovadă de neîncredere a omului în iubirea Lui Dumnezeu de a-l ajuta, sunt de acord și mi se pare de facto păcatul central pt că stă la baza celorlalte măsuri pentru contracepție.

    Faptul că relația soților nu e desăvârșită în chip haric printr-o viață, din premeditarea soților, mi se pare cea mai mare dramă și o capitulare de la țelul principal al vieții- dobândirea Duhului Sfânt.

    Nu sunt deloc apologetul anti-concepționalelor și în nici un caz al jerfei idolatre pe altarul vieții-avortul.

    Am comentat strict cu privire la analogii, nu la caracterul de păcat sau nepăcat al folosirii contracepționalelor.

    E bine că părintele Tănase spune păcatului-păcat și cred că niște emisiuni bi-săptămânale cu el și Maica Siluana răspunzând tinerilor și cuplurilor căsătorite la scrisori, ar inspira generații, mai mult decât cursurile sterile și reci, despre educație sexuală

    Reply

  4. Dan Tudorache
    septembrie 9, 2013 @ 7:38 am

    Mulțumim de semnalare Ioan, am preluat în dicționar urmând să dezvoltăm ideea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *