Poate duminica viitoare…

litE duminica dimineata, esti in pat, te intorci, ti-e somn, gura ti-e uscata, iar ai facut-o lata azi noapte. Iar ai ajuns in zori acasa, prea mult alcool, tutun si dans te-au epuizat, poate ti-e patat tricoul de sangele ce a curs in scandalul in care te-ai bagat, oricum ce conteaza esti tanar, nu faci nimic altceva decat sa-ti traiesti viata. Auzi un clopot …

Aaa da, e slujba.

De cand n-ai mai fost la slujba? Sa tot fi trecut ceva vreme… Parca ai fost in noaptea de Inviere nu?…oricum in ultima vreme n-ai avut probleme asa ca nu ai avut nevoie de Hristos, de Biserica, de Sfanta Liturghie.

….aaa, ce e aia? eu sunt tanar!  Mda..de parca conteaza?!

Tinere tie-ti zic astazi scoala-te! Fa-ti ordine in viata, uita-te pe ce cale ai apucat, uita-te pe ce drumuri pline de mocirla umbli, uita-te ce anutraj ai, ce prieteni ai, ce obiceiuri ai si gandeste-te , sunt lucrurile acestea in ordine?

El e langa tine, a fost si azi noapte in discoteca numai ca a stat deoparte ca sa nu te faca sa te simti jenat, e si acum langa patul tau, incearca sa-ti sopteasca „Vino la masa Mea” …nu departe de tine. In bisericuta din cartier deja a fost data Binecuvantarea pentru Sf. Liturghie, mai ai un pic de timp!

Ce? doar n-ai inebunit, oricum n-am haine pregatite, mi-e somn , mi-e rau si in plus nu le prea am pe astea cu biserica si pedeasupra ma enerveaza barfele de acolo.. logic ca nu ma duc!

Hristos sta, se uita la tine, pe obrazul Lui curg doua lacrimi. Te mangaie , apoi se pregateste sa iasa, trebuie sa mearga la Sfanta Liturghie sa se jertfeasca iar, isi mai intoarce odata privirea spre tine se uita cu iubire si cu mila, iar apoi sopteste …Poate duminica viitoare.

A mai trecut o saptamana, munca , stres, facturi de platit, copii de crescut, curatenie, masina e la reparat, benzina s-a scumpit, restanta la gaze nu-ti da pace, fetei ii trebuie o bluza noua de firma, baiatul te streseaza cu perechea de Nike de 250 de lei pe care o tot vede in vitrina magazinului, ce mai… o adevarata harababura! Duminica dimineata… o zi de ragaz, mai zabovesti putin in pat. Si daca nu azi atunci cand?

Niciodata nu avem timp, vorba aia „Doamne iarta-ne” dar azi nu merg la Liturghie, o fi si Dumnezeu intelegator, vede clar ca nu am timp, numai un stres si o fuga sunt, cand sa am timp sa-mi trag sufletul daca nu azi? Azi cand nu stiu de ce tocmai se nimereste sa fie si slujba Sfintei Liturghi, nu am timp si cu asta basta!

Asa sa fie? dar timp pentru telenovela preferata gasesc, pentru meci tot timpul gasesc o portita, la o bere e musai sa merg ca doar om sunt.

Totusi trebuie sa imi verific si mailul, mai o conversatie pe messenger… a da, si o plimbare prin mall. Poate azi punem de un gratar sau stai…un prieten tot insista sa-l vizitez. Cand altcandva daca nu azi?! Doamne, vezi? pur si simplu nu am timp. Poate duminica viitoare…

(Dani Ciorca)

(Visited 28 times, 1 visits today)