Skip to content

62 Comentarii

  1. andrei
    ianuarie 18, 2010 @ 11:38 am

    Comentariile sunt de prisos trebuie numai sa avem ochii sufletului si mintii larg deschisi sa vedem ceea ce este scris. In rest articolul este execelent echilibrat si ceea ce este cel mai important foarte adevarat. si cred ca ar fi folositor acum un articol care sa precizeze cum sa se renunte la aceasta patima.

    Reply

  2. admin
    ianuarie 18, 2010 @ 11:48 am

    S-a scris deja Andrei:
    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/02/cum-scap-de-patima-masturbarii/
    Alte articole legate de patima aceasta gasesti la categoria „sexualitate”, subcategoria „masturbarea”.

    Reply

  3. augustus
    ianuarie 18, 2010 @ 5:13 pm

    o contradictie se desprinde din articolul asta:o data se spune ca tinerii care se masturbeaza devin singuratici,tristi si deprimati,iar mai jos se spune ca toti tinerii se masturbeaza.cum vine asta?daca toti tinerii se masturbeaza,de ce doar unii devin deprimati si nu toti?pt ca e evident ptr oricine ca in orice comunitate exista si adolescenti cu probleme de integrare,timizi,insingurati,eventual emo sau deprimati.sa zicem ca aia ar fi onanisti, dar ceilalti?
    si inca ceva.daca masturbarea e un dezastru pt ca duce la vlaguire si dezechilibru hormonal,relatiile cu femei nu sunt si ele vlaguitoare? ,,in astfel de cazuri, medicii recomanda relatii sexuale cu femei sau casatoria” asa scrie in articol.de ce? ejacularea in cazul sexului cu femei nu are aceleasi rezultate?

    Reply

  4. admin
    ianuarie 18, 2010 @ 6:06 pm

    @augustus: Nu se desprinde nici o contradictie din articol, asta daca nu mai cauti sa indreptatesti patima masturbarii, ca fiind ceva normal.
    In primul rand masturbarea duce si la tulburari psihice, cum ar fi tendinta de izolare fată de societate si de mediul inconjurător. Persoana care se masturbează ajunge incet-incet sa-si gasească placerea numai in această practică egoista, si dezvolta inhibitie fată de persoanele si evenimentele din jurul său.
    Desigur, aceste efecte cresc odata cu inaintarea in aceasta patima. La fel este in toate patimile. Intr-un fel se prezinta organismul unui fumator care fumeaza doua tigari pe zi, si altfel se prezinta la un fumator care fumeaza doua pachete pe zi.
    Legat de problema vlaguirii si a dezechilibrelor hormonale, sunt cateva aspecte esentiale:
    Prin masturbare tinerii fac risipa de hormoni, vitamine, minerale, care sunt elemente indispensabile pentru cresterea si dezvoltarea organismului, pentru dezvoltarea sistemului nervos si echilibrul sistemului imunitar. Ori noi, daca risipim toate aceste elemente atat de necesare pentru o crestere normala, cum crezi ca devine organismul?
    In cazul impreunarii cu sotia (nu cu femei) lucrul acesta se produce cand deja s-a trecut de faza de dezvoltare a organismului, caci nu se casatoreste nimeni la 11-18 ani.
    Dar chiar si dupa casatorie infranarea este absolut necesara pentru echilibrul fizic, emotional si duhovnicesc al sotilor. Pentru aceasta Dumnezeu a lasat postul ca infranare (chiar si in casatorie), pentru regenerarea fizica si spirituala. Mai mult decat atat, chiar si in casatorie poate exista desfranare, atunci cand sotul cu sotia se impreuneaza de mai multe ori intr-o singura zi.
    Si pe final Augustus, ca sa intelegi ca efectele nu sunt numai fizice, ci mai ales sufletesti, spune te rog ce-ti raspunde constiinta la urmatoarele intrebari:
    Tu ti-ai dori ca viitoarea ta sotie sa se masturbeze (acum) indulcindu-se cu gandul la alti baieti? nu te-ar durea in inima ta sa stii ca face asta?
    Nu te-ar dezgusta sa stii ca cineva si-a imaginat-o pe mama ta in postura de obiect al placerii, pentru a-si satisface patima masturbarii?? Daca te dezgusta lucrul acesta, atunci de ce slutesti in mintea ta chipul unei viitoare mame pentru desfranare? Caci fiecare femeie va fi mama unui copil ca tine si sotia unui barbat ca tine!

    Patima aceasta loveste in ceilalti semeni mai mult decat iti poti imagina.
    Doamne ajuta!

    Reply

  5. Iuliu
    ianuarie 19, 2010 @ 1:33 am

    Doamne cat de folositor poate fi site-ul asta!
    Nu am avut intrebare la care sa nu gasesc raspuns pe site!
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!
    Doamne ajuta!

    Reply

  6. ingrid
    ianuarie 26, 2010 @ 7:27 pm

    Dragii mei,

    eu nu inteleg ce legatura are articolul cu tema articolului. Portretul lui Onan este inexistent in articol. Onan nu se masturba, nu-si insela sotia nici macar cu gandul. Eu nu am citit in Sf. Scriptura ca se gandea la alta si se masturba, sau ca era singuratic, tot ce scrieti aici se potriveste doar patimei masturbarii, nu celei a lui Onan

    Urmasii lui Onan sunt cei casatoriti,care folosesc prezervativ, coitus intreruptus, sau orice alte metode prin care parintii opresc samanta sa dea rodul ei firesc. Inclusiv metoda calendar intra in categoria pacatului onaniei. In textul de mai sus este vorba de o confuzie. Cineva fie a incurcat titlul, fie continutul ce trebuia postat pe site.

    Reply

    • Teodora
      februarie 1, 2013 @ 10:49 am

      [quote]eu nu inteleg ce legatura are articolul cu tema articolului. Portretul lui Onan este inexistent in articol. Onan nu se masturba, nu-si insela sotia nici macar cu gandul. Eu nu am citit in Sf. Scriptura ca se gandea la alta si se masturba, sau ca era singuratic, tot ce scrieti aici se potriveste doar patimei masturbarii, nu celei a lui Onan

      Urmasii lui Onan sunt cei casatoriti,care folosesc prezervativ, coitus intreruptus, sau orice alte metode prin care parintii opresc samanta sa dea rodul ei firesc. Inclusiv metoda calendar intra in categoria pacatului onaniei. In textul de mai sus este vorba de o confuzie. Cineva fie a incurcat titlul, fie continutul ce trebuia postat pe site.[/quote]

      Subscriu la ceea ce a scris Ingrid, cred că era nevoie de aceste precizări. Onanismul se referă mai degrabă la ferirea de a avea copii, la diverse modalități contraceptive prin care se risipește sămânța, adică este împiedicată să aibă rolul pe care i l-a dat Dumnezeu, acela de a fecunda ovulul.
      Masturbarea este altceva și în general omul practică acest păcat de unul singur (de asta se mai și numește autoerotism), deși se poate săvârși și în doi. Sfântul Ioan Postitorul, dacă nu mă înșel, dublează în scrierile sale canonul în al doilea caz, de la 40 la 80 de zile.

      Văd că aici discuția s-a referit la păcatul masturbării și cred că și articolul s-a dorit a face referire la această practică.

      Ovimt spunea
      [quote]E interesant ca partea stiintifica din acest articol (cum ca masturbarea ar dauna corpului si duce la orbire, histerie si epilepsie), e bazata pe o cercetare medicala din secolul 18, complet contrazisa de medicina din ziua de azi.
      Ca za dau un exemplu, febra nu mai omoara azi ca pe vremuri si asta datorita alimentatiei mai sanatoase si a pastilelor la care avem acces (in proportie de 99.99%) nu datorita credintei in Dumnezeu sau in alte zeitati.[/quote]

      După cum au mai precizat și alții, nu tot ceea ce spune medicina sau știința în general este adevărat. Medicina alopată a devenit din păcate o industrie care luptă contra omului doar din motive financiare. Puțini medici mai vorbesc astăzi de prevenirea bolilor, puțini mai sunt cei cu adevărat interesați de sănătatea oamenilor. Iar oamenii continuă să bage pe gât medicamente (a se citi OTRĂVURI) cu pumnul, fără să se gândească dacă acele pastile „vindecă” doar efectele sau ajung la cauza problemei… Majoritatea persoanelor nu citesc, nu se informează, nu caută mai adânc, mulțumindu-se cu viața pe care BigPharma și alte companii internaționale de făcut bani pe masă rulantă ne împing să o trăim. Medicina, ca și alte ramuri ale științei, nu este perfectă, nu este infailibilă. Toate lucrurile bune și utile au fost descoperite de om tot prin luminare de la Dumnezeu…

      Până la urmă problema care se pune este: credem cu adevărat ce au spus Sfinții Părinți sau nu? Credem în Dumnezeu sau nu? Sunt multe păcate pe lumea asta care nu au neapărat efecte în plan fizic, nu ne distrug sănătatea fizică sau psihică, dar ne-o distrug pe cea sufletească, transformându-ne în oameni lumești, care nu trăiesc decât pentru lumea și pentru viața aceasta de pe pământ. Asta înseamnă că nu sunt păcate?

      Pe de altă parte, de exemplu, sunt mulți oameni care fumează, beau alcool, nu au știut niciodată ce e acela post, și care totuși ating vârste de 80-90 de ani și au o sănătate bună, pe când alții care toată viața au fost cumpătați, nu au fumat, nu au băut, mor la vârste mai tinere sau se îmbolnăvesc grav – fie din îngăduința de sus, fie din alte cauze (sărăcia, alimentația deficitară și necorespunzătoare, expunere la mediu foarte poluat, predispoziții genetice etc). Asta înseamnă că fumatul, excesul de alcool și lipsa postului nu sunt păcate?! Prea mult ne gândim NUMAI LA VIAȚA ACEASTA, NUMAI LA CONSECINȚELE IMEDIATE pe care le au faptele noastre. Însă cu veșnicia cum rămâne…?

      Menționez că am 21 de ani,deci nu sunt o băbuță care ține lecții moralizatoare tinerilor moderni care zic „mamaie, asta era acum jumătate de secol, acum vremurile sunt altele…”. PĂCATUL E PĂCAT indiferent de perioada în care trăim.

      Faptul că statul sau conducerea în general nu a incriminat de-a lungul istoriei anumite practici nu înseamnă că ele nu sunt păcate. Codul Penal incriminează și sancționează numai acele acțiuni, acele fapte, care lezează libertatea celuilalt și care sunt de natură să perturbe liniștea și ordinea socială. De altfel, întregul sistem juridic se poate baza pe un principiu foarte simplu:[i] Libertatea mea trebuie să înceteze atunci când începe să fie lezată libertatea celuilalt. [/i]
      Masturbarea deci, ca fapt în sine, nu poate fi incriminată la un asemenea nivel, fiindcă omul care o practică o face în intimitatea casei lui (în general vorbesc, știu că sunt și persoane cu probleme psihice care ajung să facă acțiuni obscene în public, dar asta e altceva…) deci nu aduce atingere în vreun fel celorlalți oameni. Asta la nivel omenesc, lumesc, deoarece la nivel duhovnicesc păcatele fiecărui om în parte, de la gânduri până la fapte, fac rău umanității în întregul ei.
      Nu va veni nimeni să mă aresteze că folosesc autoerotismul în propria casă, în intimitate, dar voi fi arestată dacă mă apuc să fac asta în mijlocul străzii sau în parc, dacă voi corupe minori, dacă voi forța alte persoane să întrețină relații sexuale (viol etc).
      Însă repet, toate astea se află la un nivel strict LUMESC, omenesc. Au și ele rolul lor, nimeni nu neagă asta. Dar NU SUNT SUFICIENTE.

      Oamenii care nu cred în Dumnezeu, care nu cred că El a vorbit prin glasul Sfinților Părinți, care nu au o concepție creștină asupra vieții, care nu cunosc realitatea păcatului și a luptei cu el, care nu au gustat din dulceața Harului…vor înțelege prea puțin sau deloc de ce anumite lucruri constituie păcate, de ce sunt dăunătoare omului. Ei nu pot crede că Dumnezeu nu ne-a „interzis” anumite lucruri doar pentru a ne avea drept sclavi sau pentru a ne fura libertatea, ci tocmai pentru că ne vrea LIBERI, FERICIȚI și ÎMPREUNĂ CU EL în veșnicie!E suficient să Îl cauți pe Domnul cu sinceritate și cu răbdare, să-L întrebi dacă un lucru este păcat sau nu pentru a ajunge la adevăr. E imposibil să nu simți, atunci când ai o relație sinceră și apropiată cu Dumnezeu, ce îți face rău sufletește și ce îți face bine, ce este păcat/patimă și ce nu etc. O conștiință necurățită și netrecută de mai multe ori prin scaunul spovedaniei POATE GREȘI în multe cazuri. Sunt destule persoane care trăiesc în diverse patimi, dar nu se simt vinovate cu absolut nimic, deoarece conștiința le-a fost adormită și modelată de mediul istoric și socio-cultural în care s-au născut și au trăit. Abia când Îl găsești pe Dumnezeu și începi să îl cunoști ți se luminează mintea cu adevărat și ajungi să înțelegi ce e BINELE și ce e RĂUL. Până acolo,e vorba numai de judecăți omenești…„Gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre…”.

      Reply

      • Ovidiu Tirsa
        februarie 1, 2013 @ 5:59 pm

        [quote name=”Teodora”]
        După cum au mai precizat și alții, nu tot ceea ce spune medicina sau știința în general este adevărat. Medicina alopată a devenit din păcate o industrie care luptă contra omului doar din motive financiare. Puțini medici mai vorbesc astăzi de prevenirea bolilor, puțini mai sunt cei cu adevărat interesați de sănătatea oamenilor. Iar oamenii continuă să bage pe gât medicamente (a se citi OTRĂVURI) cu pumnul, fără să se gândească dacă acele pastile „vindecă” doar efectele sau ajung la cauza problemei… Majoritatea persoanelor nu citesc, nu se informează, nu caută mai adânc, mulțumindu-se cu viața pe care BigPharma și alte companii internaționale de făcut bani pe masă rulantă ne împing să o trăim. Medicina, ca și alte ramuri ale științei, nu este perfectă, nu este infailibilă. Toate lucrurile bune și utile au fost descoperite de om tot prin luminare de la Dumnezeu…
        [/quote]

        Asta pentru ca acolo unde tu ai invatat despre religie, Dumnezeul tau ti-a zis sa urasti acei oameni FARA sa ai o interactiune cu ei (ei = cei care conduc companiile medicale).
        Da, este trist ca in ziua de azi trebuie sa platesti, ca institut de cercetare medicala, drepturi de autor unor companii din state pentru a efectua analize pe anumite gene, analiza care ar putea duce la vindecare cancerului. Insa de aici si pana sa ajungi sa visezi la conspiratii si toate cele e cale lung.
        Am si eu o intrebare, ai luat vreodata vreo pastila? Ai avut varicela? Ai avut vreodata febra? Ai luat vreun antibiotic in viata ta?

      • Teodora
        februarie 1, 2013 @ 7:12 pm

        [quote]Asta pentru ca acolo unde tu ai invatat despre religie, Dumnezeul tau ti-a zis sa urasti acei oameni FARA sa ai o interactiune cu ei (ei = cei care conduc companiile medicale).
        Da, este trist ca in ziua de azi trebuie sa platesti, ca institut de cercetare medicala, drepturi de autor unor companii din state pentru a efectua analize pe anumite gene, analiza care ar putea duce la vindecare cancerului. Insa de aici si pana sa ajungi sa visezi la conspiratii si toate cele e cale lung.
        Am si eu o intrebare, ai luat vreodata vreo pastila? Ai avut varicela? Ai avut vreodata febra? Ai luat vreun antibiotic in viata ta?[/quote]

        Nu știu de unde ai dedus tu că aș urî pe cineva. Nu urăsc pe nimeni, nici din cei pe care îi cunosc personal și cu care intru în contact, nici pe ceilalți. A expune o realitate nu înseamnă că urâm sau judecăm pe cineva.
        Îți recomand să citești câteva cărți care te vor face să înțelegi mai bine la ce mă refer:

        1. „Efecte secundare: moartea” de John Virapen

        2. „Mafia farmaceutica & agro-alimentară” de Dr.Louis de Brouwer, acesta din urma fiind si autorul unei celebre si socante carti legate de inutilitatea si efectele negative ale vaccinurilor: „Vaccinarea, eroarea medicala a secolului”.

        Sunt mult mai multe, dar în general recomand doar în cunoștință de cauză, adică ceea ce am citit.
        Da, am avut multe probleme de sănătate, iar medicamentele nu au făcut decât să mascheze cauzele…am avut în copilărie un sistem imunitar dat peste cap, slăbit, astfel încât acum câțiva ani ajunsesem să am răceli puternice o dată la 2 luni sau chiar mai des. Am umblat ani de zile cu antihistaminicele după mine și cu o seringă și fiole pentru cazul în care criza alergică ar fi fost mult prea puternică pentru o pastilă. Eram alergică la praf, la acarieni, la polen, la multe medicamente, la diverse alimente, la detergenți și substanțe chimice. Am avut probleme cu stomacul, am avut ficatul distrus și multe altele.Din cauza antibioticelor și numeroaselor medicamente care mi s-au dat în copilărie nu mai reacționam la nimic, aveam nevoie de doze foarte puternice pentru a simți vreun efect. Am suferit de depresie gravă și a trebuit să iau antidepresive timp de mai bine de un an. Până când am decis să spun STOP.
        În ultimii 2-3 ani, sătulă de atâtea probleme, mi-am luat sănătatea în propriile mâini. Mi-am schimbat radical și definitiv stilul de viață, trecând la o alimentație naturală, bazată pe hrană vie,vegetală, am început să fac sport, am făcut cure de detoxifiere, am apelat la medicina naturistăfolosind diverse tratamente cu plante, am renunțat la orice fel de medicament alopat, am citit deja zeci de cărți de medicină naturală și prevenție a bolilor, am învățat să lupt cu depresia și altfel decât prin medicamente…plus multe altele.
        Rezultatul?
        Nu am mai făcut nici cea mai banală răceală de atunci, gripă nici atât…cu toate că ies afară desculță în zăpadă, fac saună la 80-90 de grade, după care mă bag în gheață, ies la alergat indiferent de vremea de afară etc.
        Am scăpat de orice fel de alergii.
        Imunitatea mea este mai bună decât a fost vreodată. Am energie, tenul meu e curat și luminos, nu mai am obișnuitele și cumplitele migrene, sunt mult mai rezistentă la frig și la căldură, precum și la efortul fizic greu și prelungit, pot dormi mai puțin și să fiu perfect odihnită.
        Problemele cu stomacul sunt ca și uitate. Gastrita și refluxul sunt de domeniul trecutului. Ficatul mi s-a regenerat și am uitat cum e să mă doară.
        Problemele „feminine” (se înțelege la ce mă refer) au ajuns la un echilibru de care mă mir și eu. De unde până atunci 3 zile pe lună eram ca și moartă, răpusă de dureri înfiorătoare, la care se adăugau încă 3-4 zile înainte și vreo 2-3 după (deci 10 zile pe lună eram în continuă agonie) acum mai am doar mici neplăceri o zi sau două din lună. Și îmi e din ce în ce mai bine.
        Ar mai fi și altele de spus, dar deja intru în detalii.

        Oamenii deja încep să fie ceva mai informați și să dorească să își crească copiii într-un stil sănătos și cât mai natural, ceea ce este o speranță pentru generațiile care vor veni. Medicii ar trebui să existe în primul rând pentru a-i învăța pe oameni cum să trăiască sănătos, cum să prevină bolile și în al doilea rând să intervină cu intervenții chirurgicale și îngrijiri în caz de accidente sau alte boli grave. (deși nu cred că ar mai exista atâtea boli grave dacă am trăi cum trebuie).
        Sigur că aici intervin multe probleme: aerul poluat, mediul stresant, apa de o calitate foarte proastă pe care o consumăm etc. Dar cred că dacă am începe prin a modifica ceea ce ține de NOI, de voința noastră, lucrurile ar sta cu totul altfel.

        Menționez însă că nu sunt o fanatică, din niciun punct de vedere. Nu resping cu totul medicina alopată, dimpotrivă, sunt pentru cât mai multă cercetare serioasă în domeniu. De asemenea, dacă ar fi o nevoie urgentă, nu aș refuza medicamentele sau intervențiile chirurgicale. Doamne ferește, departe de mine gândul acesta!
        Am vrut doar să accentuez cât de mult s-au denaturat lucrurile și cum s-a ajuns să se facă comerț din bolile oamenilor.

        Cunosc un medic, cercetător în microbiologie, care a descoperit remedii pentru diverse afecțiuni dentare foarte grave. A și vindecat multe persoane care, deznădăjduite de atâtea tratamente scumpe și inutile, care durau de ani de zile, au decis să încerce și…altceva. S-au dus la dânsul cu o ultimă fărâmă de speranță. În câteva săptămâni erau vindecați și nu au mai avut nimic de atunci. Dânsul și-a prezentat descoperitile la colegiul medicilor și la diverse întruniri…Știi ce i s-a spus? „Da, dl doctor, noi înțelegem, suntem de acord cu descoperirile dumneavostră, dar [b]chiar vreți să le luați pâinea de la gură?! Păi dacă pacienții nu sunt bolnavi noi din ce mai trăim, din ce mai câștigăm bani?!”[/b] Lucrul ăsta se întâmplă din nefericire la scară largă…
        Același medic a vindecat destule persoane infectate (tot prin spitale, desigur) cu stafilococ auriu – care se știe că e rezistent la orice fel de antibiotic, și de alte boli grave. Însă este marginalizat de majoritatea colegilor săi care l-au izolat (mai ales că este și în vârstă, deși are o inteligență sclipitoare și o luciditate extraordinară)

        Nu aș mai vrea să continui pe această temă deoarece articolul se referă la altceva și deja am deviat de la subiect. [b]Admin, îmi cer scuze pentru asta[/b], dar am considerat de cuviință să răspund comentariului făcut de ovimt.

        Cine are urechi de auzit să audă!

        PS: remedii pentru cancer, atât pentru vindecare, cât mai ales pentru prevenție, deja există 🙂 deși nu se mediatizează. Pornește de la un singur nume: MAX GERSON…și vei descoperi multe alte informații surprinzătoare.

  7. simpu cetatean
    februarie 26, 2010 @ 10:52 pm

    Am ras grozav, fain articol, nu stiam a va ocupati si de comedie. Sunt atatea probleme in lumea asta si voi scrieti articole din astea ……. In afara sa judecati lumea inconjuratoare ce altceva mai stiti sa faceti? :-))

    Reply

  8. ionutz
    februarie 27, 2010 @ 12:16 am

    Daca ai ajuns aici „simplule cetatean” nu ai ajuns degeaba!!!HI HI!Ma scuzati pentru atitudine,o veti intelege voi fratiorii mei.Dam inainte cu „comedia” mantuirii,doar nu ni se pare oare ca si „Hristos pe Cruce” sa fie film de „comedie”?

    Reply

  9. Alex Ionut
    martie 12, 2010 @ 6:53 pm

    @cineva
    Ma asteptam la o atitudine de genul acesta din partea cuiva care nu accepta adevarul despre masturbare. In mod logic, in cine aveti incredere: in revistele pentru tineri, care promoveaza desfranarea si masturbarea fara nici un motiv intemeiat sau in concluziile unor medici, oameni de stiinta care lucreaza cu date preluate din cazuri reale?
    Si inca ceva: articolul nu e o prostie, pentru ca datele stiintifice, medicale nu sunt prostii. E insa o prostie sa te complaci in prejudecatile lumii de astazi. Masturbarea nu este doar un obicei daunator trupului, este si un pacat. Nu trebuie sa hotaram noi ce este pacat si ce nu este, pentru ca asta a hotarat Dumnezeu. Subiectul acesta nu mai este tabu si ar trebui ca tinerii sa cunoasca adevaratele consecinte ale masturbarii.

    Reply

  10. Nicanor
    martie 14, 2010 @ 12:09 am

    E foarte tare articolul !!! Felicitari am intilnit in aceste articol raspunsuri la intrebari. Bravo ca face-ti astfel de articol pt ca intradevar e o desfrinare prin masturbare!!! Multă baftă în continuare!!!

    Reply

  11. Ana
    aprilie 19, 2010 @ 8:11 pm

    Ce valoare au mainile? Iata cum gandeste actorul care a jurat in rolul principal in filmul OSTROV

    http://manastiri-basarabene.over-blog.com/article-caracotii-ii-48540713.html

    „De ce ni s-au dat un trup aşa minunat, şi un creier aşa suprinzător? Biserica se raportează la trup cu cele datorate sfinţeniei, dar eu? De ce cred oare că toate astea sunt ale mele? Dar sunt minute în care îmi privesc mâinile, şi mă minunez câte pot face cu ele, cît de frumos sunt alcătuite toate. „

    Reply

  12. altcineva
    aprilie 19, 2010 @ 8:42 pm

    asta shi s kiama???? de ce shtergeti komentarii straine??? nu am dreptul sa ma exprim??? kuvinte necenzurate nu am folosit??? religia ne invatza sa fim buni??? kum s fii bun dak se gasesk deshteptzi kare te inkid??? s-o gasit ortodocsi….. shi kiar nu pute nimi sa ma kontrazika shi sa ma faka shi pe mine sa kred in sheya dispri shi graieshte preotu’??? shtiintza incearka sa demonstreze ceea ce spune… da religia numa spune, unde-s dovezile…n-ai shtiut ce sa zici shi mi-ai shters komentariul???

    Reply

  13. admin
    aprilie 19, 2010 @ 8:59 pm

    Frate @altcineva, cu parere de rau iti spunem ca asta se cheama lipsa de bun simt. In primul rand fata de limba romana, iar apoi fata de toti ceilalti cititori, pentru ca abia se poate descifra exprimarea pe care o folosesti. Nu te supara, nu am zis-o cu ranchiuna ci ca sa putem dialoga intrun mod usor si firesc.
    Apoi daca vrei sa vezi si argumente si marturii („probe” practice) despre patima masturbarii, poti citi urmatoarele articole cu comentariile lor:
    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/03/efectele-masturbarii/
    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/08/marturii-despre-patima-masturbarii/
    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/02/masturbarea-boala-tinerilor-de-astazi/
    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/02/masturbarea-cuvant-al-arhiepiscopului-hrisostom-de-etna/

    Daca vrei cate argumente, pana te mai documentezi despre problema aceasta, iata-le:
    Masturbarea este un mod egoist de a-ti satisface o placere. Actul sexual este legitim doar in cadrul casatoriei, si doar cu sotia. In niciun caz de unul singur. Dumnezeu nu ne-a lasat ca sa ne fim suficienti noua insine, ci barbat si femeie, ca sa ne implinim unii prin altii. Deci cautand placerea de unul singur, duce de cele mai multe ori la egoism si narcisism (adularea propriului trup si cautarea propriilor placeri)
    Tanarul care recurge la acest obicei, se foloseste de imaginatii (de inchipuirea) ale unei femeii care nu-i apartine si cu care nu are nici o legatura de niciun fel. Facand asta denatureaza in mintea sa, chipul de sotie si mama a acelei femei. Mai multe despre asta gasesti aici: https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2010/01/ispitirea-femeilor-si-poftirea-barbatilor/
    Gandeste-te cat de oribil ar fi ca cineva sa se autosatisfaca gandidu-se la mama ta! Sau gandeste-te daca ti-ar placea sa stii ca viitoarea ta sotie, s-a gandit la alti barbati pana sa te cunoasca pe tine, pentru a se masturba. Nu te doare lucrul acesta in sufletul tau?
    Ar mai fi si multe altele de spus, dar sunt convins ca daca ai buna intetie le vei descoperi si singur.
    Asteptam o parere din partea ta la cele recomandate.

    Reply

  14. ionutz
    aprilie 19, 2010 @ 9:00 pm

    Dincolo de aspectele religioase,totusi limba romana trebuie sa ramana romana…..Cu iertare fiindu-mi observatia!Doamne ajuta!

    Reply

  15. altcineva
    aprilie 20, 2010 @ 8:29 am

    Tot ce am citit m-a speriat intr-un fel. Sa fi fost altcineva puteam sa intru in depresii sau sa incerc a ma sinucide dupa ce mi-am dat seama cit de pacatos sunt eu. Practic masturbarea de mai mult timp si nu pot spune ca sunt dependent deoarece ma pot abtine de la acest viciu. Deasemenea nu am observat skimbari in sanatetea mea fizica shi psihica, nu m-am indepartat de societate nu am orbit si mai pe scurt nimic rau nu am patit si sper sa nu mi se intimple ceva rau. Viciul bautului, fumatului si a drogurilor nu m-a luat in ghiarele lui deoarece imi provoaca dezgust shi bautul si fumatul si drogurile. Reiesind din ultim articol despre ispitirea femeii si poftirea barbatului pot sa spun ca raiul va fi cam pustiu iar in iad nu le vor ajunge cazane pentru toti.
    Eu vad religia ca ceva ce trebuie sa insufle frica in societate ca sa se micsoreze numarul de lucruri rele facute, ceea ce este bine, dar ca si orice facut de om biserica are si unele fisuri din cauza carora eu nu pot crede in existenta a ceva divin.
    In privinta ca cineva se autosatisface gindindu-se la mama mea nu pot zice ca o sa-l omor daca o sa-l gasesc cine e. Intr-un fel ma pot midri cu mama mea deoarece este destul de frumoasa(ea nu se machiaza si nu se imbraca provocator)
    Domnule(domnisoara) admin, ai vazut postul meu anterior? despre ceea ca „Desi au trecut 20 de ani de cand Asociatia medicilor americani (AMA) a declarat „sus si tare” ca masturbarea este o activitate sexuala normala si sanatoasa, la noi mai exista voci care sustin contrariul.”
    Daca da atunci de ce a fost sters fara vre-o explicatie?

    Si mai am o ultima intrebare. De ce Dumnezeu atot puternic nu poate sa inlature influenta satanei asupra omenirii?
    Numai nu-mi spune ca noi singuri trebuie sa alegem ceea ce e bine…bla…bla…bla

    Reply

  16. Saurian
    aprilie 20, 2010 @ 9:33 am

    @altcineva: dar totuşi câtă încredere poţi avea în aceste studii ştiinţifice? Sunt atâtea cazuri în care se fac anumite „studii” ce dau nişte rezultate ce vor să convingă pe alţii că există majoritate unde nu există. E un exemplu clar în cazul homosexualilor. S-a făcut un studiu şi a ieşit că nu ştiu cât la sută au avut relaţii homosexuale sau sunt homosexuali. Dar nu s-a spus cine au fost cei care au răspuns la întrebări: puscăriaşi ajunşi acolo pentru violuri. E normal ca în cazul lor să fie un procent mare care a practicat homosexualitatea mai ales în închisoare. Sau mai citeam cum se fac unele „studii” despre cine alege poporul ca preşedinte şi spunea clar că se poate modifica mult felul de a se manifesta populaţia prin aceste studii. Din cauza asta nu mai cred în aceste „studii” ce pot să le facă fiecare. Să fiu eu acolo şi să văd când se face un astfel de studiu că altfel pot fi minciuni. Tu vorbeşti despre AMA iar eu vorbesc despre OMS ce a creat panica cu virusul AH1N1 şi care s-a făcut mai nou o comisie să cerceteze minciunea celor de la OMS ( păcat că cei din mass-media românească nu vorbesc şi despre chestia asta ci doar cât de „periculos” este acest virus şi se apelează la tot felul de „adevăruri” care să dovedească asta gen moartea tipului de la PrimaTV ).

    Reply

  17. Anesti
    aprilie 20, 2010 @ 9:36 am

    Prietene….sa fiu „avocatul sinceritatii” si am sa il citez pe Sfantul Ioan Casian, din „Convorbiri Duhovnicesti”, PSB 57, si am sa iti spun ca ispita nu vine numai de la diavol ci:
    1.diavol
    2.lume
    3.oameni
    4.noi insine-in special trupul, cezarul nostru caruia nu ii dam cu masura ce are nevoie ;-), sau odata ce cade in patimi ii dam ce vrea pentru „a cadea la pace” si asta din lene, delasare de a lupta sa ne fie mai bine
    Deci, fratele meu, esti sigur ca ai fost ispitit doar de la diavol?
    Bucurie in inima si pace in suflet!

    Reply

  18. admin
    aprilie 20, 2010 @ 9:59 am

    Salut frate „altcineva”. Ma bucur pentru bunavointa de care ai dat dovada, in ceea ce priveste schimbarea scrisului, cat si in ceea ce priveste interesul pe care il manifesti legat de aceste subiecte cat se poate de serioase.
    Nu-ti face griji, si noi ne-am speriat cand am vazut in ce stare de pacatosenie eram, cand stateam departe de Dumnezeu. Dar acum am mai scapat de o parte din ele, iar cu cele de care nu am scapat, ne tratam, cu speranta ca vom fi oameni deplin sanatosi sufleteste. Deci important, este sa se vrea, daca pasul constientizarii s-a facut.
    Pentru ca ai mai multe intrebari, vom incerca sa-ti raspundem cat mai obiectiv cu putinta.
    Ai spus ca nu vezi schimbari in sanatatea ta fizica si psihica in ceea ce priveste masturbarea, dar si faptul ca nu esti dependent pentru ca te poti abtine.
    Dar pentru a fi obiectiv in evaluarea situatiei proprii, trebuie sa vezi si urmatoarele aspecte:
    Cat timp te poti abtine de la acest viciu? O saptamana, o luna, trei? Vezi cum te comporti atunci, si ai sa-ti dai seamna daca esti dependent sau nu.
    Apoi, evalueaza-te fizic si psihic atunci cand nu ai facut pacatul acesta de ceva timp, nu atunci cand l-ai facut. Ca sa vezi daca intr-adevar te-a schimbat lucrul acesta cu ceva.
    Un fumator poate spune ca este sanatos doar daca se raporteaza la sine insusi, dar lucrurile stau cu totul altfel cand se raporteaza fata de o persoana care nu fumeaza. Tot asa stau lucrurile si cu masturbarea, sau oricare alta patima.
    Daca intr-adevar inca nu ai cazut in dependenta fata de masturbare, putem prelungi exemplul fumatului si in acest caz. Intr-un fel se manifesta un fumator care fumeaza 2 tigari pe zi, si s-a apuc de fumat de jumatate de an, si in alt fel sta situatia unui fumator inrait. Daca in primul caz nu prea se sesizeaza oboseala si celelalte efecte, in al doilea caz se simte foarte bine si oboseala in caz de efort, mirosul respingator, si multe altele. Insa, chiar daca cineva fumeaza doar o tiga pe zi, iar altcineva doua pachete pe zi, fumatul ramane tot un viciu si un atentat asupra sanatatii. La fel este si cu masturbarea.
    Spui ca „Eu vad religia ca ceva ce trebuie sa insufle frica in societate ca sa se micsoreze numarul de lucruri rele facute, ceea ce este bine, dar ca si orice facut de om biserica are si unele fisuri din cauza carora eu nu pot crede in existenta a ceva divin”
    Insa Biserica nu trebuie sa insufle neaparat frica (de rau), ca sa se micsoreze lucrurile rele facute, ci in primul rand ea insufla dragostea de bine. Altfel riscam sa ajungem o societate terorizata de prezenta sau posibilitatea lucrurilor rele, cand defapt Dumnezeu ne vrea lipsiti de griji si bucurosi de viata. Insa pentru asta trebuie sa avem discernamantul de a cunoaste care sunt toate consecintele faptelor noastre, pentru a actiona adecvat.
    Biserica nu este facuta de om, ci o institutie divino-umana, deci facuta de Dumnezeu in colaborare cu omul. Daca il scoatem pe Dumnezeu din ecuatie, atunci Biserica nu ar fi decat o scoala de moralitate care ne poate ajuta pana la mormant in cel mai bun caz. Iar apoi, moralitatea ar fi ceva optional si relativ, buna de luat pentru cine e „mai prost” in „legea junglei”.
    Apoi la atentionarea ta „Domnule(domnisoara) admin, ai vazut postul meu anterior? despre ceea ca “Desi au trecut 20 de ani de cand Asociatia medicilor americani (AMA) a declarat “sus si tare” ca masturbarea este o activitate sexuala normala si sanatoasa, la noi mai exista voci care sustin contrariul. Daca da atunci de ce a fost sters fara vre-o explicatie?”
    Am vazut ceea ce ai spus si nu a fost stearsa explicatia ci intreg comentariu, pentru motivul din care te-am rugam sa-ti revizuiesti felul de a scrie, ceea ce ai si facut. Deci nu a deranjat cu nimic argumentarea ta in sine.
    Un raspuns l-ai primit un comentariu mai sus. Apoi, ca si contra-argument, ai primit un exemplu cat se poate de practic, din viata reala….nu din laborator: marturii ale tinerilor ce au suferit sau sufera de patima asta: https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/08/marturii-despre-patima-masturbarii/
    Aceste marturii reprezinta doar o selectie, dar gasesti si mai multe in lista de comentarii ale articolelor ce abordeaza acest subiect. Deci, una este teoria de laborator, si alta este practica de zi cu zi (in plan fizic).
    Apoi, pe plan moral, cred ca ai inteles cum stau lucrurile daca te-ai gandit la acele aspecte legate de mama si viitoare sotie.
    La sfarsit ai mai intrebat despre o nelamurire: „De ce Dumnezeu atot puternic nu poate sa inlature influenta satanei asupra omenirii?
    Pai poate si o si face oricand, dar cu acordul nostru, nu fara noi, ca altfel am fi ca niste robotei lipsiti de libertate. Iar Dumnezeu ne-a facut liberi, nu sclavi.
    Uite, subiectul acesta este explicat aici in detaliu, si cu un exemplu aparent copilaresc, dar foarte usor de inteles: https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2010/04/daca-dumnezeu-este-bun-de-ce-exista-atat-rau-in-lume/
    Rugam sa ne spui ce ai concluzionat in urma acestor lucruri.

    Reply

  19. altcineva
    aprilie 20, 2010 @ 1:04 pm

    ce pot sa zic eu? Stiinta nu a demonstrat inexstenta Lui Dumnezeu, dar nici religia nu a demonstrat existenta Lui.
    Sunt multe religii, fiecare om crede ca credinta lui este cea adevarata, dar nu se stie care este adevarul si in ce sau in cine trebuie de crezut. Eu cred in mine, si cred ca totul va fi bine.

    Dupa cum am mai spus eu inteleg religiile ca o bariera care opreste cit de cit faradelegile shi haosul care putea sa fie daca nu existau religiile. Omul are nevoie sa creada in ceva, sa traiasca pentru cineva, iata motivul pentru care au fost inventate toate religiile si obiceiurile.

    Reply

  20. Saurian
    aprilie 20, 2010 @ 1:36 pm

    Religia se bazează pe credinţă. E ilogic să ceri ca să demonstreze ceva religia atât timp cât baza şi tot ce are ea se bazează pe credinţă şi pe trăire. Trăieşte credinţa şi vei afla răspunsul. Dar nu e de ajuns o trăire exterioară ci să pătrunzi în miezul ei.

    Reply

  21. altcineva
    aprilie 20, 2010 @ 1:55 pm

    credinta e ceva abstract, ceva ce nu are o intruchipare fizica, si daca temelia este abstracta atunci nu poti construi nimic pe ea. Iata de ce nu mi se pare credibila vre-o religie.
    La urma urmei de ce nu au toate religiile aceeasi temelie? De ce exista Dumnezeu, Buda, Allah, Iehova? De ce exista Biblie si Coran? De ce mintuitorul a calatorit numai in acea parte a lumii in care exista credinte bazate pe legenda lui?

    Reply

  22. Anesti
    aprilie 20, 2010 @ 2:16 pm

    eu nu ma „incred” in legende Prietene, pentru mine si pentru toti credinciosii nu exista doar o „intruchipare” fizica si chiar exista un Mantuitor, cu trup fizic care asa cum spui si tu este Persoana istorica…acalatorit acolo unde s-a nascut sunt sigur ca daca erau mijloace mass-media …altfel ar fi fost argumentele tale…si nu uita…peste tot exista „legende” pe seama Lui, intrucat ele sunt reminiscente ale uneia si aceleiasi fagaduinte implinite in Mantuitorul: Facere 3,15: „Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul„.
    Parintii Apostolici…cei de prin secolele 1-2 ne arat foarte clar ca …fortele raului sa nu mai negi ca nu arexista si asa ceva ca nu te cred…ei bine ele, vazand ca oricum nu au cum sa impiedice promisiunea lui Dumnezeu, a unui Mantuitor, au incercat sa denatureze aceasta fagaduinta si asa au distorsionato incat oamenii sa nu il poate recunoate cand va veni in trup fizic, nu doarca inchipuire sau doar drept concepte si idei cum bine subliniezi despre credinre, religii….parintii Bisericii numesc ortodoxia: filosofia filosofiilor, stiinta stiintelor si ortodoxia niciodata nu a dus razboi impotriva descoperirilor din stiinta, ea doar a critcat reaua intrebuintare a descoperirilor, acci sa nu uitam ca in Biserica s-au creat multe scoli, mai cu seama pe teritoriul Tarilor Romane…
    Ortodoxia este viata Bisericii traita in Hristos prin tainele sale, este viata este traire nu este o colectie de idei si concepte reci si inumane, care sunt implacabile ca un destin budist, o detasare de persoana si integrare intr-un absolut impersonal din care pot deveni prin reincarnari un animal pe care il va savura cu deliciu copii si nepotii mei dupa moartea mea, fanatice ca un jihad musulman invocand voia lui Alah pentru a deturna avioane si ucide in numele unui razboi sfant…sfintit cu ce?…sau sa fiu descendentul unei maimute…nu are decat sa se considere asa cien vrea…eu ma consider creatia unui Dumnezeu personal, 3 Persoane: tatal, fiul si Duhul Sfant, nu o identitate impersonala, unabsolut insondabil care se joaac cu noi ca la un teatru de papusi si imi scrie nirvana pe frunte…sau sa scriu numele lui Dumnezeu, tetragrama YHVH..drept YEHOVA…pe ce baza…de udne stii tu sau iehovistii sau adventistii ca se citea asa un nume scirs doar consonantic pentru a nu fi desacralizat prin rostirea oricui…e problema lor ca inventeaza nume pentru a-si da autoritatea celor care cunosc numele lui Dumnezeu…pe noi nu ne multumeste sa stim numele unui dumnezeu impersonal ci numele celor 3 Perosane dumnezeiestisi ceea ce ele ne daruies… tu alegi…eu aleg sa fiu liber in Hristos, cel real, cel fizic si care ma elibereaza de orice imi poate aduce intristare, neimplinire…El este Bucuria mea… bucuria ta cine este? tu insuti? cand ai avut dezamagri intristari…tu nsuti ai batut din palme si s-au terminat, au disparut toate???
    Bucurie iti doresc…si cauta bucuria ta…oriunde vrei si cand o vei gasi si nimeni nu o va putea lua de la tine…atunci te rog sa scrii intr-un comment de unde o ai si a cui e…pentru ca eu ravnesc dupa Bucurie…nu imi strica mai multa..
    Sanatate si numai bine „altcineva”!
    Bucurie!

    Reply

  23. admin
    aprilie 20, 2010 @ 2:24 pm

    Stiinta nici nu poate demonstra vreodata inexistenta lui Dumnezeu, pentru ca obiectul ei de studiu este materia si lumea aceasta iar Dumnezeu nu se confunda cu creatia Sa. A incerca sa-l demonstram pe Dumnezeu in mod stiintific, e ca si cum am incerca sa vedem daca exista planeta Marte, cu un microscop. Pur si simpul obiectul de studiu al stiintei este altul, iar stiinta nu are metode de a-l determina pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu se supune lumii materiale. Poate te ajuta asta mai mult: https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2009/11/si-pe-dumnezeu-cine-l-a-facut/
    Nici religia nu trebuie sa demonstreze existenta Lui, sa ne impuna credinta in El, pentru ca atunci credinta n-ar mai fi un act de vointa.
    Deci credinta in Dumnezeu nu este ceva abstract, avand la baza un indeterminism, ci reprezinta un act de vointa din partea noastra pentru colaborare si acceptarea lui Dumnezeu.
    Ai facut o afirmatie foarte interesanta: „Dupa cum am mai spus eu inteleg religiile ca o bariera care opreste cit de cit faradelegile shi haosul care putea sa fie daca nu existau religiile.”
    Ce intelegi tu prin haos? Ce haos opresc religiile?
    Omul crede, pentru ca daca nu ar crede atunci cu siguranta ar fi la ospiciul de nebuni (nu e figura de stil). Credinta e baza tuturor lucrurilor si rationamentelor pe care le facem. Si ateii au credinta…credinta in inexistenta lui Dumnezeu. Deci fiecare om crede ceva, altfel nu ne-am putea exprima, nu am putea comunica, am fi intr-o stare de inexprimare a fiintei. Iar noi ne exprimam intotdeauna in functie de ceea ce credem. Problema insa este alta: Daca ce credem are un temei real, sau unul irational.
    De aici si multitudinea de secte, idoli, si altele.
    Insa Adevarul este absolut nu relativ, este personal(in persoana lui Iisus Hristos) nu impersonal, si este valabil pentru toata suflarea, indiferent de timp, de natie, si de coeficientul iq al fiecaruia dintre noi.
    Frate „altcineva”, chiar te rog sa ne lamuresti legat de haosul de care pomeneai.

    Reply

  24. altcineva
    aprilie 20, 2010 @ 4:51 pm

    Haosul ar fi atunci cind nu ar exista religia care sa opreasca(prin cele 10 porunci, etc…) majoritatea lumii sa fure, sa ucida, sa curveasca, etc…
    Imi pare rau ca v-am facut impresia unui ateist… pur si simplu sunt un om materialist, si cum am mai spus, nu cred pina ce nu vad.
    Nu incerc sa-i fac pe altii sa nu creada si pun la indoiala existenta lui Dumnezeu numai pentru mine.
    Eu am incercat sa gasesc adevarul pentru mine. Desigur ca voi imi ve-ti dovedi dreptatea voastra sunteti mai multi, si mai bine informati in domeniu.
    Cred ca am asupra ce gindi. Poate mai tirziu, voi creste, voi gindi altfel, si poate voi intelege ce nu pot intelege acum.
    Multumesc pentru ajutor.
    Si Doamne iarta-ma daca pacatuiesc.

    Reply

  25. admin
    aprilie 20, 2010 @ 5:03 pm

    Frate „altcineva”, chiar nu este vorba ca noi suntem mai multi, sau ca am fi mai bine informati. Pur si simplu suntem oameni ca si tine, aflati candva in aceeasi situatie de cautare ca si tine (cu multe intrebari si incertitudini), dar iata ca Cineva ne-a tras de mana in urma cautarilor facute si am ajuns unde am ajuns.
    Eu personal ma bucur ca esti un om sincer si nu te ascuzi dupa degete, pentru ca din ceea ce ne-ai impartasit pana acum, nu cred ca esti ateu, ci mai degraba lipsit de convingerea unor realitati. Dupa cum ai spus ca nu crezi pana nu vezi, imi amintesti de Sf. ap. Toma 🙂 Nu-i nimic, multi am fost asa, dar important este sa vrei sa cauti. Si te incurajez in cautarea ta, pentru ca indiferenta este cel mai mare dusman al nostru.
    Mantuitorul a spus: „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.”

    Reply

  26. altcineva
    aprilie 20, 2010 @ 5:07 pm

    @admin, multumesc. M-a incurajat mult mesajul tau.

    Reply

  27. admin
    aprilie 20, 2010 @ 5:14 pm

    Bucuria a fost si de partea mea.

    Reply

  28. Anesti
    aprilie 20, 2010 @ 5:18 pm

    fratele meu Altcineva…eu doar incerc sa fiu sincer si acolo unde nu par…si crede-ma ca intrebarile tale le-am avut si eu canva nu am facut decat sa expun pe scurt cateva credinte si sa te invit la Bucurie, acolo unde o vei gasi tu liber…daca prin asta am gresit te-am mahnit sau crezi k te-am incadrat eu de la mine putere si autoritate intr-o categorie..te rog sa nu intelegi asta..deparet de mine …eu tuturor ma fac toate…cel putin incerc..dar pastrand sinceritatea:
    Bucurie in inima si pace mintii in Iubire iti doresc!

    Reply

  29. altcineva
    aprilie 20, 2010 @ 5:41 pm

    @Anesti am bucurie si pace in suflet numai atunci cind nu ma gindesc cine sunt eu, de unde am venit eu, pentru ce sau cine traiesc eu…
    oricum multumesc

    Reply

  30. Ana
    aprilie 20, 2010 @ 7:30 pm

    altcineva @ „@Anesti am bucurie si pace in suflet numai atunci cind nu ma gindesc cine sunt eu, de unde am venit eu, pentru ce sau cine traiesc eu…
    oricum multumesc”

    Deja intri pe drum:-). Bun inceput.

    PS: Iti dai seama ce minune e sa stii de unde vii, de ce traiesti, si unde mergi? Stii mai precis ce inseamna sa crezi in Dumnezeu? Inseamna sa incepi sa te cunosti pe tine insuti, si implicit…daca ti-e de folos mai ales ca esti tanar, sa nu mai fii manipulat de media, de tot ce este in jurul tau.

    Iti recomand din suflet sa citesti cele 7 cuvinte pentru tineri de parintele Gheorghe Calciu. Curaj

    Reply

  31. ionutz
    aprilie 20, 2010 @ 8:28 pm

    Doamne ajuta!Am si eu un cuvant pentru „altcineva”.Sa stii „altcineva” ca minuni traiesti in Biserica inca din momentul ce te hotarasti sa pasesti cu adevarat pe aceasta cale. Vei simti ce putere se revarsa de la sfintele Icoane,ce efect are Impartasania in om,toate acestea sunt minuni pe care le vei trai cu siguranta.Si multe alte minuni,multe multe….:-)Curaj!Crede si vei trai !:-)

    Reply

  32. duhul06
    aprilie 21, 2010 @ 11:03 am

    „credinta e ceva abstract, ceva ce nu are o intruchipare fizica” spunea „altcineva”- as vrea sa te contrazic spunandu-ti doar atat : credinta se intruchipeaza in faptele bune. Ori nu faci fapte bune doar de dragul de a le face ! Ori nu faci fapte bune doar pentru a fi vertical , sau pentru a avea admiratia celorlalti semeni ! Faptele bune le faci din credinta , virtute pe care ai primit-o de la Dumnezeu la nastere , pe care „credinta” ai datoria sa o sporesti.
    Pentru mai multe lamuriri asupra acestei virtuti te rog cerceteaza un catehism sau o „carte de invatatura ortodoxa”
    Doar am vrut sa aduc unele lamuriri , iar daca ti se pare ca am avut un spirit critic , imi cer iertare.

    Reply

  33. Adrian
    ianuarie 11, 2011 @ 8:01 pm

    Adevarat si folositor articolul
    Dispretuitorii, prostii si arogantii nu trebuiesc luati in seama. De astia nu ducem lipsa din pacate… Fie ca multi tineri sa interpreteze spre folosul lor articolul. Va multumesc!

    Reply

  34. caietescu
    septembrie 3, 2012 @ 5:30 pm

    Nu am inteles niciodata de ce numele lui Onan, care nu se masturbeaza propriu-zis, se tot asociaza cu masturbarea si actiunile acestui personaj constituie si acum, la inceput de secol XXI, o condamnare a acestei practici cu totul normala si naturala. In ciuda a ceea ce se sustine aici, masturbarea nu are efecte secundare notabile, poate doar slabirea erectiei cand practica devine excesiva, asupra organismului, in niciun caz cele care sunt amintite pana la saturatie in scrierile ortodoxe, pentru ca daca asemenea efecte ar fi cu adevarat reale, ar insemna ca barbatii erau de mult disparuti de pe aceasta planeta. Chiar si un simplu exercitiu logic infirma cu totul opiniile invechite asupra masturbarii: presupunand ca aceasta practica e intr-adevar atat de nociva pentru organismul uman (au fost observate si diferite specii de primate practicand masturbarea), atunci asemenea efecte s-ar manifesta in timpul oricaror relatii intime deoarece pentru barbati finalitatea e aceeasi, ca sa nu mai vorbesc de polutiile spontane. Concluzia, in cazul presupusului caracter nociv al masturbarii, e ca barbatii sunt oricum destinati slabirii si mortii premature, inclusiv iadului. Oricum lichidul seminal nu este finit, astfel incat pierderea acestuia sa produca dezechilibre in organism. Am citit o parte din comentariile celor care incearca sa se lase de masturbare prin rugaciune si post, doar ca sa intre intr-un ciclu de abtinere-practicare; frustrariile si sentimentul de vinovatie resimtite se datoreaza tocmai acestei refulari fortate; stiind ca traditia ortodoxa condamna masturbarea, ei isi agreseaza psihicul si chiar sanatatea prin incercari repetate si fara succes de a-si reprima nevoile fiziologice, masturbarea nefiind diferita de urinare. Si se stie ca reprimarea sexualitatii duce la aparitia deviatiilor (un exemplu este homosexualitatea in randul preotilor catolici, precum si aplecarea catre sadomasochism a unora dintre ei, ceea ce explica si practicile de autoflagelare ale unor ale unor organizatii catolice din trecut). Indiferent ca-i site ortodox, nu ar trebui sa se ofenseze cineva pentru ca nu am folosit terminologia specifica, malahie, onanism.

    Reply

  35. Sorin
    septembrie 3, 2012 @ 7:16 pm

    @caietescu: Dincolo de unele studii „științifice” care arată cât de bună e masturbarea totuși să nu uităm ceva. Când faci acel păcat apar consecințe negative. Păcatul aduce aceste consecințe. Dacă nu crezi asta înseamnă că nu ești un om credincios așa că discuția putem să o avem în alt sens. Aici e un site ortodox pentru oameni ortodocși așa că faptul că e păcat e de ajuns pentru noi să ne oprim cu astfel de ocupații.
    În al doilea rând problema frustrărilor și deviațiilor sexuale nu apar din cauză că cineva se luptă cu masturbarea ( până la urmă și masturbarea e o deviație sexuală ) ci din cauză că acele persoane nu au un mediu sănătos în care să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic, psihic și emoțional. Să dau un exemplu. Într-un serial pe care îl urmăresc ( Castle ) era tratată problema masochismului și cum se manifestă în lumea reală. Dincolo de detaliile ce apar mesajul e următorul: oamenii masochiști sunt în general oameni nesiguri de ei înșiși, oameni dependenți sentimental de o persoană. Poate vei spune că e doar un film polițist și nu trebuie băgat în seamă dar din cazurile cunoscute de mine tind să dau dreptate acestei idei.
    În al treilea rând creștinii nu luptă împotriva masturbării ci împotriva dorințelor sexuale. Creștinul luptă ( ca să îl citez pe păr. Rafail Noica ) „ca să nu fie la cheremul sexualității ci sexualitatea să fie la cheremul lui”. Masturbarea ne face să vedem pe ceilalți doar ca niște obiecte, ne facem să fim incapabil să vedem femeia/bărbatul ca o persoană ci doar în legătură cu organele sexuale și de aici apar toate consecințele cum ar fi frustrări sau alte probleme când încerci să te oprești de la ea. Poate cei care se masturbează nu simt asta deoarece sunt epuizați sexual prin acest joc dar dacă ar încerca câteva săptămâni să renunțe vor ajunge la aceiași concluzie. Masturbarea provoacă dependență și abținerea de la această practică produce am aceleași efecte ce le produce abstinența de heroină de exemplu. Dacă nu ai relații sexuale nu mori ( încă nu am găsit pe cineva care să moară din lipsa relațiilor sexuale cum moare cineva din lipsa mâncării ). Frustrările, după cum am mai spus, apar din cu totul alte motive. Chiar și masturbarea duce la frustrări deoarece organismul fiind dependent să elibereze acea energie sexuală tinde să reacționeze urât când nu poate face asta ( așa cum și cei care își taie venele de mai multe ori ajung să simtă nevoia deoarece organismul s-a obișnuit să piardă niște sânge în plus ).
    În al patrulea rând e o mare, mare prostie să spui că masturbarea e ca și urinarea. Când te masturbezi eliberezi ceea ce e mai scump din organismul tău ( și mă refer la compoziția fizică: proteine și tot felul de vitamine ) pe când atunci când urinezi eliberezi toxinele. Unde e asemănarea? Dacă cineva se masturbează mai frecvent și tot timpul eliberează bogăția trupului său nu e destul de logic că va avea consecințe din punct de vedere fizic?

    Reply

  36. caietescu
    septembrie 3, 2012 @ 10:24 pm

    @Saurian: Dependenta provoaca aproape orice, inclusiv cafeaua care este un drog licit, spre deosebire de heroina, de exemplu. Poate ca peste cateva decenii se vor face studii si autoritatile vor restrictiona, daca nu chiar interzice consumul de cafea. Eu nu sustin ca masturbarea trebuie facuta in exces, nu sunt un apologet al masturbarii, ci doar ridic unele obiectii legitime, si nu inteleg de ce aduci argumentul credintei doar din cauza faptului ca eu nu sunt de acord cu opiniile bisericii ortodoxe asupra acestui lucru ce tine de intimitatea fiecaruia dintre noi. Daca un prieten de-al tau e de acord cu avortul si tu te opui, asta nu inseamna ca trebuie sa puneti capat prieteniei sau unul dintre voi sa subscrie la opiniile celuilalt pentru a continua sa fiti prieteni. Nu uita ca alte culte crestine nu mai descurajeaza aceasta practica, e drept, aici poti spune ca doar ortodoxia reprezinta dreapta credinta, totusi crestini isi spun cei din fiecare denominatiune (neo)protestanta. Despre Onan cred ca oricine isi da seama ca nu e vorba de masturbare si sensul termenului e cu totul gresit; in realitate, limbajul e printre cele mai problematice lucruri de pe planeta. Nu inteleg care-i legatura dintre deviatii, printre care consideri si masturbarea, si mediul sanatos; ce intelegi prin mediu sanatos? Oricate dezaprobari ar starni ceea ce spun acum, noi suntem la cheremul sexualitatii, exceptandu-i pe mistici si asceti, fie ca vrem sau nu, datorita sexualitatii am aparut pe lume, iar acest act, daca am reflecta putin, este destul de animalic, desigur compensam spunand ca este acceptabil atunci cand are la baza iubirea si este facut in cadrul casatoriei, cu scopul de a procrea, dar aspectul animalic al sexualitatii ramane, la fel cum aversul patriotic, cu armata care apara independenta, suveranitatea, limba, identitatea unui popor, disciplina, deci siguranta a noastra si-a tuturor, mascheaza caracterul pur violent al acestei institutii. Uciderea ca functie intrinseca a armatei ramane, si daca am lua doar acest aspect in considerare ar trebui sa refuzam cu totii serviciul militar precum adeptii Amish. Recunosc ca m-am exprimat plastic la partea cu urina si-mi cer scuze pentru acest lucru, dar ceea ce vroiam sa subliniez e faptul ca masturbarea e o necesitate fiziologica ce are loc oricum, ma refer la scurgerea de lichid seminal. Cred ca ai observat paradoxul in care te afli sustinand nocivitatea eliminarii proteinelor si vitaminelor DOAR in cazul masturbarii, fara a lua in considerare ca ”bogatia trupului” se elibereaza si ca urmare a actului intim, indiferent ca-i facut intre soti, amanti sau adolescenti. Iar eliminare inseamna secretie, un proces cu totul natural al organismului.

    Reply

  37. Sorin
    septembrie 4, 2012 @ 5:27 am

    @caietescu: Nu masturbarea în exces provoacă dependența ci chiar și făcut fără exces. Nu înțeleg ce vrei să spui prin asemănarea cu cafeaua. Prin faptul că această joacă provoacă dependență explică toate acele frustrări de care spui că ar fi din cauza sexualității ( ceea ce e foarte greșit ).
    În legătură cu Onan sunt de acord cu tine. Folosești cuvântul malahie dacă nu îți place onanie. Oricum nu înțeleg de ce contează atât de mult termenii. Probabil s-a dat numele acestei patimi și onanie deoarece, precum Onan, cel care se masturbează nu o face ca un act sexual normal ducând la apariția copiilor ci își varsă sămânța în altă parte.
    Cum ai spus și tu, eu cred că Ortodoxia e adevărul. Alte culte creștine au acceptat episcop o lesbiană. Asta nu înseamnă că îmi pun problema că ar fi ok să fie așa ceva episcop. Dacă eu consider că Duhul Sfânt a dat acele îndreptare prin Sfinții Părinți ( mă refer la Sf. Canoane ) atunci cine sunt eu ca să Îl contrazic? Noi, oamenii suntem influențați de patimi și păcatele noastre și tocmai de aceea cei mai potriviți în a spune ce e corect și greșit este Dumnezeu care e în afară de toate acestea.
    Iarăși nu înțeleg ce ai vrut să spui cu exemplu cu prietenia. Dacă te referi la faptul că am spus că discuția devine altfel dacă nu ești cu Biserica atunci să știi că m-am referit că e nevoie de o discuție mai mult științifică pentru a fi convins iar eu recunosc că nu am datele astea ( poate admin știe mai bine să îți explice ). Dacă te referi la faptul că aș fi sugerat că neascultând de tot ce spune Biserica nu te face credincios atunci mi se pare ciudat cum gândești: dacă tu crezi că Hristos e viu în Biserica Ortodoxă atunci e clar că toate aceste Sf. Canoane sunt date de El și dacă tu crezi că El e Dumnezeu atunci cum poți tu să consideri că cel Atotperfect greșește iar tu ai dreptate?
    Când am spus că noi nu vrem să fim la cheremul sexualității nu m-am referit la ce ai spus tu. Eu vreau să am relații sexuale când vreau și să mă bucur de ele nu să le fac din cauză că organismul meu nu mai suportă tensiunea din cauza lipsei relațiilor sexuale. La asta mă refer că vreau ca sexualitatea să fie la cheremul meu. Aici e ținta fiecărui creștin. Dacă majoritatea nu reușesc să ajungă la țintă… nu ținta e de vină ci păcatele și patimile mele. Eu poate vreau de exemplu să pot să mă culc cu o femeie fără să cad în ispite mari pentru a curvi cu ea ( cum spunea Sf. Siluan Athonitul ). Poate eu vreau să pot vedea o femeie în frumusețea ei fără să îmi fie mintea tot timpul la cum aș putea să curvesc cu ea. Vreau când fac orice alegeri să o fac de capul meu și nu din cauză că hormonii și sexualitatea mă influențează să fac ce vrea o femeie. Asta înseamnă să controlez eu sexualitatea și nu ea să mă controleze pe mine. Nu are nici o treabă despre cum ne naștem.
    În legătură cu faptul că actul sexual e animalic și restul eu nu pot să răspund că încă nu am avut așa ceva ( va ști mai bine să îți explice lucrurile un om căsătorit ).
    Și relațiile între soți nu se întâmplă cum vrem noi. Biserica ne recomandă să fie doar de 2 ori pe săptămână (ce să mai vorbesc de perioadele de Post când nu sunt permise relațiile trupești ) iar aceste relații sexuale le faci cu scopul de a deveni împreună creator cu Creator, de a da viață împreună cu Izvorul vieții. Masturbarea e risipa sămânței pe când actul sexual normal este crearea de viață. Soțul și soția dau ce au mai scump în trupul lor pentru a crea o nouă viață. Cel puțin acesta ar trebui să fie scopul. Faptul că masturbarea este păcate are consecințele negative asupra organismului chiar dacă mulți încercăm să le ignorăm.
    Și de unde masturbarea e nevoie fiziologică? Mori dacă nu te masturbezi? Înțeleg că dacă nu îți faci nevoile fiziologice mori dar eu nu am văzut pe nimeni care să moară din cauză că nu au relații sexuale. DImpotrivă, sunt călugări care sunt mult mai vii decât cei care se masturbează sau au relații sexuale. De unde aceste concepții?
    Iar pentru mine e perversiune sexuală orice act sexual ce nu are ca scop crearea de copii. Așa ne învață Sfinții Părinți că trebuie să privim relațiile sexuale și așa trebuie să facem.

    Reply

  38. caietescu
    septembrie 14, 2012 @ 1:35 pm

    @Saurian: Apropo, cat tot m-ai atentionat, esti absolut sigur ca grecescul ”malahie” se refera cu adevarat la masturbare, sau sensul s-a deformat cu ocazia multor traduceri si transformari lexicale? Pentru ca am inteles ca acest termen se refera de fapt la barbatii efeminati, sau ceea ce astazi numim travestiti, mai ales ca sodomitii sunt deja mentionati in acel verset. Deci unde este condamnata masturbarea in Biblie? Si vad ca tot nu mi-ai raspuns la intrebare. S-o luam logic. Masturbarea duce la varsarea samantei. Sexualitatea normala la procreere. Care e legatura dintre cele doua actiuni? Ambele duc la varsarea samantei, altfel nasterea nu mai poate avea loc. Deductia ta ar trebui sa fie ca ambele actele sunt rele si au efecte negative asupra organismului, deoarece presupun varsarea samantei. Te rog sa ma contrazici daca ti se pare o contradictie in ceea ce am afirmat aici. E adevarat ca nimeni nu moare daca nu se masturbeaza, pe de alta parte nimeni nu devine steril, nu i se atrofiaza organele sau mai stiu eu ce din cauza masturbarii. Altfel rasa umana ar fi pe cale de disparitie.

    Reply

  39. Dan Tudorache
    septembrie 24, 2012 @ 2:32 pm

    Caietescu, am să răspund eu în locul lui Sorin (Saurian).
    Faptul că încerci să dezvinovățești ”malahia”, ca fiind același lucru cu masturbarea, înaintând un pretext de semantică dovedește faptul că ești împătimit de această practică. Dacă nu ai fi fost în atare situație, nu ai mai fi apărat-o, nu i-ai mai fi găsit îndreptățiri pentru că defapt cauți să te îndreptățești față de tine (față de conșiința ta).
    Lăsând deoparte faptul că ”am înțeles că…” nu este un argument care să arate că sensul termenului malahie este cel indicat de tine, critica pe care o aduci nu are vreo valoare pentru că în ortodoxie nu funcționează dictonul ”Sola Scriptura” (Doar scriptura). Dacă am fi fost protestanți, atunci da, ”unde este condamnată masturbarea în Biblie” ar fi fost o problemă, dar în ortodoxie mai avem și Sfânta Tradiție, în care masturbarea este condamnată cu vârf și îndesat. În Biblie nu este condamnat nici fumatul, nici șpaga, nici folosirea prezervativelor, nici pariurile sportive, etc., dar uite că pe toate acestea le condamnă Biserica, iar pe unele din acestea le condamnă și legea și medicina.
    Cat despre paralela dintre masturbare si sexualitatea normala, lucrurile stau in felul urmator: De ce e pagubitoare varsarea samantei prin masturbare, chiar dacă prin actul sexual se intampla acelasi lucru?
    In primul rand, in cele mai multe cazuri, patima masturbarii se instaleaza de la varsta frageda, 10-12 ani, si continua pe toata perioada pubertatii. Tocmai in aceasta perioada tanarul are nevoie de o alimentatie echilibrata care să-l ajute la o creștere normală a organismului pana la 19-20 de ani. Dar prin masturbare se pierd sustanțele necesare creșterii organismului (cel putin in cazul baietilor). Pe de alta parte, actul sexual normal nu se exercita in tot acest timp, dupa sfatul Bisericii, deci nici ”consumul”, pentru ca el se desfasoara doar in cadrul casatoriei, cand tinerii au trecut deja de faza pubertatii.
    Cu toate acestea, pe undeva ai dreptate, in sensul că si actul sexual dintre un barbat si o femeie poate intra in sfera efectelor negative si aici ne referim la abuz. De aceea, in ortodoxie exista infranare chiar si in sanul familiei (posturile de peste an, sarcina, boli) tocmai pentru a da posibilitate organismului la refacere, iar sufletului la intarirea vointei pentru a nu cadea rob placerii.
    Dar efectele negative ale masturbarii nu se rezuma doar la cele de natura medicala ci in primul rand la cele de natura sufleteasca. Prin masturbare, sufletul se perverteste, pervertind l-a rându-i chipul femeii. Femeia nu mai este privita ca sotie si mama (a cuiva tot va fi mai devreme sau mai tarziu) ci ca obiect de furnizat placere. Astfel, cel care sufera de aceasta patima, transforma femeia (colega, vecina, necunoscuta de pe stradă) in cadână, deși nu are nicio relație sentimentală cu acea femeie. Plăcere nevinovată zic unii. Dar, dacă ai fi sincer, ai pune problema așa:
    a) Ți-ar plăcea ca viitoarea ta soție să aibe fantezii sexuale cu alți bărbați, chiar dacă momentan nu o cunoști?
    b) Te împaci cu gândul că mama ta ar putea face parte din fanteziile unui bărbat (vecinul, să zicem)?
    c) Presupunând că ești căsătorit, te-ai împăca cu gândul ca un prieten să aibe fantezii sexuale cu soția ta? (poate că el este singur, nu are pe nimeni și nu este atât de ”ipocrit” încât să lupte împotriva ”naturii umane”)
    Vezi ce-ți răspunde conștiința la toate aceste întrebări și acționează în cunoștință de cauză.

    Reply

  40. caietescu
    septembrie 25, 2012 @ 12:03 am

    @Dan-admin: Atacuri la persoana irelevante, doar cu invelis moral. Tocmai aici e problema: medicina nu mai considera de mult masturbarea daunatoare, numai Biserica staruie asupra anatemei, deci cui trebuie data crezare, unor experti care se ocupa cu anatomia umana sau reprezentantilor religiosi? Legea poate condamna masturbarea doar daca e facuta in public; daca vorbim despre a permite sau nu ceva inseamna ca acel lucru e cu adevarat daunator sau nu pentru propria persoana si cei din jur. Nu poate fi vorba de efecte de natura medicala pentru ca medicina insasi le infirma si nu recunoaste nicio legatura intre alimentatie si pulsiunile sexuale si cred ca nu gresesc spunand ca incurci merele cu perele, anume alimentatia cu reproducerea. Dorintele si toate fanteziile vin oricum de la creier, intreaga sexualitate e coordonata de acest organ, cel mai erogen din corp. Nu-i obligatoriu ca o femeie sa devina sotia sau mama cuiva, generalizarea nu justifica nimic, ea poate decide singura asupra traiectoriei vietii sale. Nu inteleg de ce trebuie neaparat sa-i plasam pe unii si altii in anumite tipare. De unde stim cum vor dori ei sa-si duca viata? La ce mai exista liberul arbitru daca unele categorii de oameni au deja viitorul trasat de altcineva, mai ales institutii? In virtutea liberului arbitru, femeia e stapana pe viata ei si nu trebuie neaparat sa devina sotie sau mama. Nu consideri ca ea poate decide in legatura cu aceste aspecte? Acum sa raspund la partea morala. a) Aici chiar nu-mi pot da seama ce ai vrut sa spui. Daca nu imi cunosc viitoarea sotie, atunci de unde sa stiu ce fantezii are ea sau nu are si cu cine? Necunoscand o anumita persoana, cum imi pot face o idee despre ea? Sa acced la gandurile ei prin telepatie sau sa le aflu ulterior? Si daca are asemenea fantezii si eu n-o cunosc, nu am vazut-o in viata mea, ii pot elimina acele fantezii, Ii pot schimba viata actionand ca un fel de demiurg? Si de ce as judeca-o pentru ce a facut si gandit in trecut? b) Nu pot intra in mintea altei persoane ca sa-i aflu gandurile si fanteziile. Si subconstientul ne ramane inaccesibil, daramite al altora, iar fanteziile oamenilor pot fi bizare si perverse, chiar daca nu se manifesta, si nici nu trebuie sa se manifeste. Acelasi lucru si la punctul c). Fanteziile nu trebuie sa treaca de acest punct al simplei imaginatii, de asta si sunt fantezii, pentru ca daca se depaseste granita ajungandu-se la practica, atunci e vorba de patologie. Acesta si trebuie sa fie scopul vointei, impiedicarea punerii in practica a diferitelor ganduri si fantezii, mai ales daca incalca normele sociale si integritatea celorlalti.

    Reply

  41. Dan Tudorache
    septembrie 25, 2012 @ 8:12 am

    Caietescu, iarăși arunci epitete pe post de argumente. Care este argumentul tău că eu fac atac la persoană cu înveliș moral? Demonstrează te rog acest aspect.
    Cât despre medicină, despre care medicină vorbim aici că nu ar considera masturbarea dăunătoare? Despre medicina practicată de împătimiții masturbării și ai avorturilor sau de medicina practicată de doctori onești față de experimente și rezultate?
    În cartea ”Pornografia, maladia secolului XXI” ([url]http://ro.scribd.com/doc/52831928/Virgiliu-Gheorghe-Pornografia-maladia-secolului-XXI[/url]), de la paginile 121-135 poci citi despre efectele secundare ale masturbării, cu vârf și îndesat, explicate de un om de știință, pe baza cercetărilor altor oameni de știință. Dacă ești onest, și vrei să afli adevărul, atunci cauți, dacă nu… atunci poți rămâne doar cu dez-informațiile de pe site-urile de ”expertiză sexuală”, așa cum și ateii din românia învață pe wikipedia cum comunismul își are rădăcinile în creștinism: http://ro.wikipedia.org/wiki/Comunism
    Da, nu-i obligatoriu ca o femeie să devină soția sau mama cuiva, dar tocmai că generalizarea nu este nejustificată în virtutea faptului că majoritatea femeilor din lumea aceasta devin soții și/sau mame, calea cealaltă, a călugăriei, fiind, așa cum ai spus ”nu pentru oricine”.

    La partea morală nu mi-ai răspuns ci ai dat cu ”ceață” în limbaj eufemistic, tocmai ca să te minți în primul rând pe tine. Întrebarea mea primă a fost aceasta: ”Ți-ar plăcea ca viitoarea ta soție să aibe fantezii sexuale cu alți bărbați, chiar dacă momentan nu o cunoști? ” Răspunsul poate fi Da sau Nu, în funcție de cum preferi situația aceasta ipotetică.
    Dar răspunsul tău, în primă parte, sună așa: ”Daca nu imi cunosc viitoarea sotie, atunci de unde sa stiu ce fantezii are ea sau nu are si cu cine? Necunoscand o anumita persoana, cum imi pot face o idee despre ea? Sa acced la gandurile ei prin telepatie sau sa le aflu ulterior?” La punctul b) răspunzi în același stil: ”Nu pot intra in mintea altei persoane ca sa-i aflu gandurile si fanteziile. Si subconstientul ne ramane inaccesibil, daramite al altora, iar fanteziile oamenilor pot fi bizare si perverse, chiar daca nu se manifesta, si nici nu trebuie sa se manifeste.”
    Țin minte că la un alt comentariu, acuzai un cititor de ipocrizie însă explică-mi te rog ce este aceasta, când tot tu, la alt comentariu susții că [i]”oricat de virgini ar fi, cei tineri se gandest la relatiile intime si au fantezii ca orice altcineva datorita schimbarilor hormonale.”[/i] [url]https://www.ortodoxiatinerilor.ro/sexualitate/relatii-intime-inaintea-casatoriei/17755-fecioria-garantia-loialitatii-in-familie.html#comment-25727 [/url]
    Cum de atunci când vine vorba de viitoarea ta soție invoci că nu poți accede gândurile iar în altă parte susții cu atâta singuranță că tinerii (la modul general/universal) au fantezii ca oricare altcineva? Păi de unde știi că toți tinerii, sau majoritatea, oricât de virgini ar fi, au fantezii sexuale, dacă tu nu-i cunoști și nu le poți accede gândurile? De ce aplici dublă măsură Caietescu?
    Mergând mai departe, în același răspuns evaziv ai susținut că ”Si daca are asemenea fantezii si eu n-o cunosc, nu am vazut-o in viata mea, ii pot elimina acele fantezii, Ii pot schimba viata actionand ca un fel de demiurg? Si de ce as judeca-o pentru ce a facut si gandit in trecut?” Eu nu te-am întrebat dacă ai putea sau nu să schimbi ceva, nici dacă este cazul să o judeci sau nu, ci dacă te împaci cu ideea ca ea să aibe fantezii sexuale. Însă, din întrebarea retorică ”ii pot elimina acele fantezii, Ii pot schimba viata actionand ca un fel de demiurg?” tocmai ai dat răspunsul la întrebare, fără să vrei. Dacă nu te-ar fi deranjat lucrul acesta (ca viitoare soție să aibe fantezii cu alți bărbați între timp), nu ai fi pus problema neputinței eliminării fanteziilor. Ai fi spus că nu te deranjează. Defapt, în adâncul tău, te deranjează ideea dar nu o acuzi ci o scuzi cu ”de ce as judeca-o pentru ce a facut si gandit in trecut” tocmai pentru că dacă ai judeca-o te-ai judeca pe tine pentru ceea ce faci în prezent față de viitoarea ta soție (fantezii sexuale cu alte femei).
    Caietescu, să nu mă înțelegi greșit, în această polemică nu urmăresc să ies biruitor de dragul vreunui orgoliu, ci scopul meu este de ajuta să nu-ți mai furi căciula singur căci asta faci cu vârf și îndesat. Defapt tu știi că te-ar deranja ca viitoarea ta soție să aibe fantezii sexuale cu alți bărbați, te-ar deranja ca alți bărbați să aibe fantezii sexuale cu mama ta, fie că poți citi sau nu gândurile cuiva, și toate acestea te deranjează pentru că conștiința ta îți arată în oglindă că fanteziile sexuale sunt un păcat, fie că le săvârșești tu sau alții.
    Tu scuzi acest păcat pentru că ești dependent de el (împreună cu masturbarea), din el îți tragi plăcerea și această patimă îți schimbă toată optica de viață, nicidecum mediul economic invocat la alt articol. Din acest motiv vezi și învățătura Bisericii ca fiind neadaptată la zi. Defapt, învățătura Bisericii nu este adaptată la patimile tale, după cum nu este adaptată nici la patimile mele și nici ale nimănui. Biserica este adaptată ca din oameni păcătoși și pătimași să facă sfinți.
    Dumnezeu nu a lăsat pe om cu rațiune ca să fie robul instinctelor, fi ele și sexuale, ci a lăsat rațiunea în om tocmai ca să conlucreze cu harul Lui și să îndumnezeiască instinctele și toată neputința umană.
    Dacă masturbarea este ceva firesc, la fel ca și mâncatul, la fel ca și vorbitul, atunci privește la o icoană în timpul acestor trei ipostaze, să vezi dacă rezultatele sunt aproximativ aceleași.

    Reply

  42. Ana
    septembrie 25, 2012 @ 10:51 am

    Caietescu
    [quote]medicina nu mai considera de mult masturbarea daunatoare, numai Biserica staruie asupra anatemei, deci cui trebuie data crezare, unor experti care se ocupa cu anatomia umana sau reprezentantilor religiosi?[/quote]

    Daca tu ai citit studii recente de medicina in care masturbarea nu mai este considerata daunatoare ptr sanatate, asta nu inseamna ca este adevarat. Studiile au un interes

    La ora actuala toata media este plina de sexualitate. Eu am copiii mari si pe mine patimile astea nu ma mai prind, nu ca as fi de piatra, ci ptr ca ma infranez si ca mine fac multi altii, insa toate reclamele, toata media sexualitata este ptr prinderea cat mai multor tineri in patima desfraului, nicideum a celor peste 40 de ani. DE CE? Ptr ca un tanar desfranat este mai usor de mannuit de societate. Din cauza patimei, el are diverse nevoi si devine un bun consumator.

    Un om stabil din punct de vedere sexual (infranat), fie el credincios sau necredincios nu este un bun consumator.

    Tu ce fel de viata iti doresti?

    Reply

  43. caietescu
    octombrie 30, 2012 @ 8:01 pm

    Vad ca discutia ajunge invariabil intr-un punct mort. Eu nu am incercat decat sa indemn la o detasare de textele religioase si sa aduc un spirit critic in credinte care ating viata fiecarui in parte si observ ca n-am reusit. Faptul ca se pune anatema pacatului asupra interlocutorului doar pentru are o idee opusa asupra acestei probleme nu face decat sa demonstreze ca va eschivati de la un raspuns clar la intrebarile puse: este masturbarea nociva? daca da, atunci de ce nocivitatea nu se manifesta vizibil, adica, daca niciun tanar sau tanara nu tagaduiesc ca se masturbeaza, de ce nu-i vedem pe toti sterili, apatici, slabi, cu organe atrofiate si delirand? Se mai spune ca toti copiii nascuti de un cuplu din care un membru se masturbeaza sunt bolnaviciosi si slabi de minte, iar asta, presupun, cuprinde marea majoritate a cuplurilor care fac copii, de indata ce toti tinerii se masturbeaza. Deci din toate astea reiese ca problema e destul de grava incat sa fie observata de absolut toata lumea, si totusi nu prea vedem adolescenti suferind de afectiunile descrise mai sus, mai ales ca ar trebui, repet, ca toti adolescentii sa fie bolnavi, de indata ce niciunul nu tagaduieste ca se masturbeaza. Cum explicati aceast dezacord intre ce se sustine in articol si realitatea? Nu ati dat un raspuns clar la paradoxul varsarii samantei. Daca pierderea samantei produce efectele negative ale masturbarii, atunci ar trebui sa le produce si in urma unui act intim, indiferent daca in urma acestui act rezulta sau nu un copil. La acest punct tu insuti, Dan-admin, ai dat ,,cu ceata” sustinand ca masturbarea ar fi nociva doar in timpul pubertatii si ai adus in discutie problema alimentatiei, care-i cu totul irelevanta, la fel si reglementarea actului sexual de catre biserica. Vezi tu, daca plecam de la premiza ca varsarea samantei e vinovata pentru toate nenorocirile descrise in acest articol, atunci caracterul distrugator e valabil in orice act de natura sexuala, iar posturile, alimentatia si toate cele sunt cu totul irelevante. De altfel aceasta contradictie a fost aratata pe buna dreptate de utilizatorul Augustus. Eu nu am facut decat sa pun in evidenta simple chestiuni logice, nu ce spun sfintii parinti sau cutare verset biblic vorbind, condamnarea masturbarii nu prea are acoperire), atat. Voi sunteti care-si fura singuri caciula folosind medicina pentru a justifica dogma, selectand doar ceea ce va confirma preceptele si respingand restul ca minciuni din cadrul, chipurile, unei mari conspiratii.

    Reply

  44. Ovidiu Tirsa
    ianuarie 31, 2013 @ 2:53 pm

    E interesant ca partea stiintifica din acest articol (cum ca masturbarea ar dauna corpului si duce la orbire, histerie si epilepsie), e bazata pe o cercetare medicala din secolul 18, complet contrazisa de medicina din ziua de azi.
    Ca za dau un exemplu, febra nu mai omoara azi ca pe vremuri si asta datorita alimentatiei mai sanatoase si a pastilelor la care avem acces (in proportie de 99.99%) nu datorita credintei in Dumnezeu sau in alte zeitati.

    Reply

  45. Razvan - Gabriel Boboc
    ianuarie 31, 2013 @ 7:31 pm

    Doamne ajuta!
    Sunt user nou pe acest site, desi citesc de mult articole de pe ortodoxia tinerilor. Il felicit in mode deosebit pe administrator si ii doresc mult bine, ca face treaba buna si raspunde la problemele arzatoare ale tinerilor.
    In legatura cu ultimul comentariu, cel al lui ovimt, eu sunt de parere ca nu conteaza prea mult ce spune medicina moderna, in spatele careia oricum se ascund multe alte interese pe care e mai bine sa nu le stim. Faptul ca onania e un pacat se poate observa din sentimentul vinovatiei pe care il resimte orice tanar dupa practicarea acestui ‘sport’, constiinta, galsul lui Dumnezeu in om, il mustra si intristarea, deznadejdea isi face simtita prezenta. In al doilea rand, gandeste-te un pic la nefirescul situatiei, cum arata un om in acea ipostaza. Nu cred ca e o imagine prea placuta, deci nu e normal, nu e firesc, nici chiar animalele, care sunt lipsite de ratiune, nu fac acest lucru (in afara de cateva exceptii, cum s-a spus i articol, dar eu nu pot confirma, ca nu am vazut). Asa ca, daca nu crezi in ‘Dumnezeu si in alte zeitati’, nu mai incerca sa gasesti circumstante atenuante, caci nici din punct de vedere uman aceasta practica nu poate fi considerata normala. Daca ar fi asa, atunci s-ar permite onania in public, caci ‘e sanatoasa’.

    Reply

    • Ovidiu Tirsa
      februarie 1, 2013 @ 6:05 pm

      [quote name=”razvan_13″]Doamne ajuta!
      Sunt user nou pe acest site, desi citesc de mult articole de pe ortodoxia tinerilor. Il felicit in mode deosebit pe administrator si ii doresc mult bine, ca face treaba buna si raspunde la problemele arzatoare ale tinerilor.
      In legatura cu ultimul comentariu, cel al lui ovimt, eu sunt de parere ca nu conteaza prea mult ce spune medicina moderna, in spatele careia oricum se ascund multe alte interese pe care e mai bine sa nu le stim. Faptul ca onania e un pacat se poate observa din sentimentul vinovatiei pe care il resimte orice tanar dupa practicarea acestui ‘sport’, constiinta, galsul lui Dumnezeu in om, il mustra si intristarea, deznadejdea isi face simtita prezenta. In al doilea rand, gandeste-te un pic la nefirescul situatiei, cum arata un om in acea ipostaza. Nu cred ca e o imagine prea placuta, deci nu e normal, nu e firesc, nici chiar animalele, care sunt lipsite de ratiune, nu fac acest lucru (in afara de cateva exceptii, cum s-a spus i articol, dar eu nu pot confirma, ca nu am vazut). Asa ca, daca nu crezi in ‘Dumnezeu si in alte zeitati’, nu mai incerca sa gasesti circumstante atenuante, caci nici din punct de vedere uman aceasta practica nu poate fi considerata normala. Daca ar fi asa, atunci s-ar permite onania in public, caci ‘e sanatoasa’.[/quote]

      Aici nu ai nimerit-o deloc. Oamenii nu recunosc ca se masturbeaza pentru ca societate din Romania, care e preponderent crestina, o considera indecenta. Cu ce e mai rusinos sa te masturbezi decat sa te duci la veceu (pentru numarul acela mai „greu”)? Cu ce e una din ipostaze mai rusinoasa decat cealalta? Cati oameni recunosc ca fac asta aproape zilnic? De ce ar fi masturbarea mai speciala.
      De asemenea, sa stii ca foarte multe specii de animale recurg la masturbare, sau mai bine zis, la simularea actului sexual, mai ales atunci cand nu au partener disponibil. Uite un caine in calduri, de exemplu, sare calare pe orice seamana cu o catea si nu numai (pana si pe un picior de om) si incepe sa se frece de acel lucru cu penisul. Mai mult, multe specii de animale recurg si la homosexualitate (dar asta e alta discutie).
      BTW: eu ma masturbez, nu am avut rabdare sa vad daca a mai zis cineva asta. Si nu am absolut nicio problema si nicio inhibitie. Bineinteles ca nu fac totusi acest lucru in excess, gen de multe ori pe zi, dar il fac de fiecare data cand simt nevoia si am conditii.

      Reply

  46. ionela
    februarie 1, 2013 @ 9:27 am

    pentru Razvan:
    Asa este cum zici, Razvan, stiinta si medicina moderna prezinta ceea ce este anormal ca fiind normal. Fara sfatul unui duhovnic, fara biserica ne pierdem
    echilibrul sufletesc.

    Reply

    • Ovidiu Tirsa
      februarie 1, 2013 @ 5:48 pm

      [quote name=”ionela”]pentru Razvan:
      Asa este cum zici, Razvan, stiinta si medicina moderna prezinta ceea ce este anormal ca fiind normal. Fara sfatul unui duhovnic, fara biserica ne pierdem
      echilibrul sufletesc.[/quote]
      Invinovatesti progresele stiintei prea mult. Daca era exact cum ziceai tu, niciodata in viata ta nu foloseai calculatorul sau telefonul de pe care ai scris acest mesaj. Niciodata nu ai fi folosit curent electric, combustibil, gaz metan pentru a obtine foc si toate cele, nu ai mai fi calatorit niciodata cu avion sau masina, nu ai fi avut hainele pe care le ai acum pe tine, probabil ai fi murit la prima raceala sau boala mai serioasa (varicela, rubeola) si toate cele.

      Reply

  47. Teodora
    februarie 1, 2013 @ 11:21 am

    Cei care cred că masturbarea e o necesitate („nu am prieten/prietenă, nu sunt căsătorit/căsătorită, deci trebuie să îmi satisfac această [i]necesitate fiziologică[/i]) încă nu cred sau încă nu au simțit că [b]sexualitatea NU este o nevoie fiziologică precum aerul, apa sau hrana. [/b] Dovada o reprezintă miile și milioanele de sfinți, de monahi și monahii, sau chiar persoane din lume, care au trăit TOATĂ VIAȚA ÎN FECIORIE și nu numai că nu s-au îmbolnăvit fizic și nu au avut probleme psihice, ba dimpotrivă au ajuns la dobândirea sfințeniei, a comuniunii cu Dumnezeu, a unei păci sufletești și a unei bucurii nemărginite de care mulți dintre noi suntem complet străini.
    Și ca să nu restrângem sfera doar la sfinți sau la persoanele creștine, e suficient să ne uităm și în alte religii la o multitudine de persoane care au ales să trăiască o viață în abstinență, care au înțeles beneficiile unei astfel de vieți, chiar și numai din punct de vedere al existenței de pe pământ.

    Chiar dacă păcătuim și suntem cuprinși de vicii, nu avem dreptul să ne îndreptățim prin a spune că respectivele lucruri sunt normale, omenești, fiziologice ș.a.m.d. Măcar să fim sinceri cu noi înșine și cu Dumnezeu. „Doamne, sunt căzut, nu mă pot ridica de unul singur, ajută-mă Tu!”. Din cauza acestei îndreptățiri a celor pătimași s-a ajuns ca anormalul să fie considerat normal și invers.

    Sexualitatea în sine este parte a firii căzute, după cum spunea și Sf Ioan Gură de Aur.În Rai Adam și Eva trăiau în feciorie și, dacă nu ar fi căzut în neascultare, e posibil ca Dumnezeu să fi înmulțit neamul omenesc în alt fel, de exemplu prin cuvânt. La urma urmei, [i]prin cuvânt [/i] a creat Dumnezeu cerul, pământul, animalele, natura și pe protopărinții noștri.
    Sexualitatea poate fi ridicată din acest stadiu și transfigurată numai în cadrul căsătoriei, prin binecuvântarea Domnului care unește bărbatul și femeia într-un singur trup și prin viața conjugală a acestora în sfințenie și unire cu El.

    Pentru cine dorește să citească și să înțeleagă mai multe despre sexualitate și taina căsătoriei, recomand acest site care are articole deosebite și foarte folositoare:

    http://www.tainacasatoriei.wordpress.com

    De asemenea, puteți găsi informații foarte valoroase și aici, deopotrivă duhovnicești, științifice, statistice sau chiar experiențe ale diverselor persoane:

    http://www.sfintiiarhangheli.ro/sunt-dependent-de-sex

    Un articol care mi-a plăcut în mod deosebit este

    http://www.sfintiiarhangheli.ro/sexualitatea-o-privire-din-tinda-bisericii-de-monahul-daniel-cornea

    …din care citez:

    [i]Simplificând lucrurile, principalele energii care suflă în pânzele sexualității omenești sunt forța elementară a instinctului și efervescența sentimentelor.
    La acestea două, cei mai mulți dintre noi s-ar grăbi să adauge o a treia: iubirea. Totuși, raporturile dintre iubire și sexualitate sunt mai puțin elucidate și mai paradoxale decât ar putea să pară la o primă lectură.
    Mai întâi, este știut că iubirea dintre bărbat și femeie se poate foarte bine dispensa de sexualitate. O face rareori însă, în speranța că prin sexualitate va putea să dăruiască și să primească mai mult. Constată apoi – post factum – că a primit și dăruit într-adevăr mult, dar, ca să spunem așa, nimic în plus. Mult, în ceea ce privește resorturile („musculatura”) vieții și a existenței naturale. Nimic esențial însă, în raport cu faptul metafizic și metapsihic al iubirii. Ceea ce rămâne de aici înainte este exigența categorică a fidelității, împreuna-gestionare a „pătimirii sexuale”, și căutarea anxioasă a sensului tuturor acestora.
    Creștinul are însă șansa fabuloasă ca existența sa să fie temeluită în Dumnezeu, în Iubirea însăși. Chiar dacă nu demarează în viața de cuplu cu alonja unei mari iubiri, el îi cultivă totuși premisele în primul rând prin faptul că nu o confundă nici cu genitalitatea, nici cu sentimetele aferente.

    Tandrețea este o specie a iubirii și a dorinței care transcende orice determinare, de orice natură ar fi ea.
    Întâi de toate, este perfect gratuită. Se livrează „solar” și este capabilă să străbată neîntinată conținuturile cele mai dense și mai opace ale universului creat, precipitatele nemerniciei, ale prostiei și ale cruzimii omenești. Singură poate fi făcută responsabilă de acele cuvinte înfricoșate și de neînțeles ale Mântuitorului: „Părinte, iartă-i, că nu știu ce fac!”.
    Cum se justifică apariția tandreței în perimetrul conjugalității îmbisericite? Răspunsul este cât se poate de simplu: tandrețea este chiar sensul iubirii conjugale. Această frază poate provoca unora o contracție abdominală, altora cel mult un zâmbet condescendent. Cunoscătorii însă vor desluși pe dată provocarea majoră ce o conține.
    Atunci când nu o confundăm – inocent ori interesat – cu oarecare specie de sentimentalitate, tandrețea incomodează la culme sexualitatea comună. O răstignește.
    Nu trebuie înțeles că sexualității nu-i priește să fie răstignită, ci mai degrabă că întreaga afacere nu relaxează, ci scoate din țâțâni obișnuințele domestice.

    În retortele intestine ale tainei conjugale are loc un proces alchimic. Pofta se smerește în fața tandreței, iar aceasta din urmă învăluie pofta cu un aer protector, ne mai lăsând loc satanei! Ambele au de câștigat din această îngemănare: pofta își află în sfârșit hrana care să-i țină de saț, sensul și împlinirea, iar iubirea extrage în permanență din ghemul ontologic al poftei materie primă pentru zidirea făpturii celei noi.
    Concretețea poftei indică în permanență cât de concretă trebuie să fie relația cu Dumnezeu. Pe măsură ce se oferă mai adânc circuitului rugăciunii (network dumnezeiesc – „noi înșine și unii pe alții”), cei doi devin actanți într-un mister al tranzitivității valorilor. Frumusețea și binele pe care fiecare le caută și le întâmpină în îmbrățișarea partenerului se arată ca având izvorul într-o realitate situată dincolo de partener. Cu alte cuvinte, valorile circulă, nu sunt stocate în făptura partenerului. Moment de o importanță covârșitoare: iubirea zboară ca o pasăre din colivia posesivității egoiste a egoismului în doi – redutabilă formă de idolatrie. Se universalizează, devine solară, „a toată lumea” și „pentru toată lumea”.
    Acest fapt nu anulează caracterul exclusiv al relației conjugale, unicitatea ei absolută. Așa cum spunea Părintele Stăniloae, prin iubirea reciprocă cele două persoane își descoperă o valoare și o frumusețe pe care altfel n-ar fi putut-o descoperi. Mai mult, descoperă toate acestea într-un mod unic, modul în care persoana celuilalt „redactează” această frumusețe și acest bine.

    Relația de cuplu în afara Bisericii înseamnă fie că cei doi nu au primit Taina Cununiei, fie au primit-o, dar prin păcat o fac inoperantă.
    Pentru cei aflați în această situație sexul constituie un domeniu privat. Un bun individual de care se simt îndreptățiți să facă uz după bunul plac. „Domeniu privat” nu înseamnă atât intimitate și pudoare, cât mai ales faptul că nimeni nu are dreptul să emită cu privire la el judecăți sau reglementări.
    Am putea crede că „programul liber” garantează perechilor descătușate de constrângerile etice o bogată diversitate de moduri ale trăirii și experienței, în deplină libertate însă, oamenii fac cu toții aceleași gesturi stereotipe. Merg pe același drum prestabilit și ajung să constate, mai devreme sau mai târziu, că pasiunea are limitele ei, iar satisfacția erotică în chiar momentele de vârf, este insuficientă.
    În absența sensului, a unei perspective autentice, orizontul de așteptări se îngustează până la o durată determinată în care omul consideră să consume experiența sexuală. În aceste condiții el va încerca să amelioreze distanța dintre așteptarea sa indefinită și satisfacție, dezvoltând o adevărată civilizație a acomodării cu eșecul și va face acest lucru aplecându-se asupra detaliilor vieții trupești, investind în aceste detalii.
    Această atitudine este asemenea deschiderii cutiei Pandorei – de unde nu vor întârzia să iasă „deliciile”, fanteziile, obsesiile, perversiunile și, în urma acestora, șontâcăind, acea resemnare conjugală: un soi de conservare „la rece” ori „la sare” a dorinței, un soi de anestezie, de maturare sub preș a angoasei existențiale.
    Consecința imediată este fărâmițarea capacității de a dori a eros-ului în mici pofte, regizate în secvențe aleatorii: o poziție, un mic ritual, un aranjament ambiental etc. Toate acestea promițând să garanteze satisfacția; în fond nefăcând altceva decât să stoarcă lămâia.
    În afara Bisericii, iubirea omenească e captivă în perimetrul stereotip și entropie al naturii căzute. Dorința rămâne o flacără care își arde propriile resurse. Nefiind conectată la fluxul eros-ului duhovnicesc, îi mimează într-un fel incandescența, fără să participe la ea.
    Satisfacția este însă o realitate complexă, greu definibilă. Mai precis: o stare care derivă din capacitatea noastră de a recepta bogăția și complexitatea unei realități. Cere deci un efort prealabil. Este o iluzie să credem că o putem obține pe calea facilității. În sensul acesta satisfacția și confortul sunt noțiuni care se exclud reciproc. De fiecare dată când suntem înșelați ni se oferă, în schimbul bogăției specifice calității, realități reduse la câteva trăsături îngroșate care nu cer un efort deosebit de receptare întrucât țipă. Nu putem degusta în orice condiții buchetul extraordinar al unui vin nobil. Dar dacă izbutim, satisfacția este fără îndoială incomparabil mai mare decât a unui bețiv care dă de dușcă un ciocan de spirt.[/i]

    Reply

  48. Claudiu Balan
    februarie 1, 2013 @ 6:35 pm

    Salut Ovi.

    E ușor să te lauzi în fața noastră că te masturbezi, stând în spatele unui calculator, ascuns după un nume care nu sugerează mai nimic.

    Dar dacă ești așa de curajos și de mândru cu acest păcat, du-te și vorbește liber în fața mamei tale și a tatălui tău și spune-i că te masturbezi și să vedem atunci dacă ai curaj să le înfrunți privirea.

    Dacă tot ești așa de încântat de această mizerie, învață-ți copii să se masturbeze pe la 12-14 ani, și să vedem atunci dacă ți se mai mare un act „firesc.”

    Ovi să vezi ce frumos va fi în viața de familie când vei suporta toate consecințele masturbării, când vei suferi de ejaculare precoce și nu vei putea să-ți satisfaci soția.

    Să vezi ce demn te vei simți când te vei masturba chiar și în timpul căsătoriei, cu femeia ta în casă! pentru că nu te mai simți împlinit de ea…. și stai cu gândul la prostituatele din filmele porno.

    Ovi pe noi poți să ne păcălești, dar conștiința n-o păcălești așa de ușor. Sunt sigur că ai mustrări de conștiință după ce faci acest păcat.

    Sunt sigur că ți-e greață de tine după fiecare act de masturbare.

    Sunt sigur că suferi de complexe în fața fetelor, complexe care se trag, fie că ești conștient de asta sau nu, chiar din patima masturbării.

    Ovi, ești un om slab și masturbarea te distruge și mai mult, degeaba te dai cal breaz pe aici.

    Vei vedea consecințele masturbării în ani de zile, nu în câteva luni… și să vedem atunci dacă mai ești așa de mândru cu acest păcat.

    Vrei să-ți spun ceva: sunt sigur că deja îți pare rău că ne-ai spus sincer că te masturbezi! Dar știi de ce îți pare rău?

    Pentru că este nefiresc… pentru că e împotriva firii tale, care are chipul lui Dumnezeu în ea.

    Reply

  49. Teodora
    februarie 1, 2013 @ 7:47 pm

    @ovimt

    Revenind la subiectul articolul, cred că prin ceea ce ți-a scris Claudiu a pus punctul pe i. Aș face totuși o precizare…
    Poate că într-adevăr acum nu simți nicio mustrare de conștiință. ESTE POSIBIL, pentru că ai fost învățat să crezi asta. Și crede-mă că nici eu, nici alții de aici de pe site, nimeni nu te condamnă pentru asta. Ăsta e adevărul, în lumea aceasta multe lucruri sunt pe dos. Profetul Isaia spunea cu 800 de ani înainte de Hristos că e vai de cei ce spun binelui rău și răului bine. NU degeaba noi creștinii nu suntem din lumea aceasta…Mentalitatea lumească nu are nimic în comun cu viața duhovnicească.
    Majoritatea păcatelor au consecințe nu numai în plan sufletesc, ci și în plan mental sau fizic, dar aceste consecințe nu sunt neapărat imediate. Ele se vor vedea în timp, pe măsură ce trec anii…Desfrânarea, SUB ORICE FORMĂ AR FI EA (prin imaginație, pornografie, masturbare, relații intime înainte de căsătorie, perversiuni, contracepție – inclusiv în cadrul căsătoriei) își va arăta efectele devastatoare în timp…și din nefericire e extrem de greu pentru om să mai îndrepte ceva atunci. Sf Ap Pavel ne îndeamnă să ne ferim MAI ALES de desfrânare, spunând că orice păcat pe care îl face omul îl săvârșește în afara trupului, pe când desfrânarea o săvârșește în însuși trupul său. De aceea și Sfinții Părinți spun că de toate păcatele și patimile se scapă prin luptă, numai de curvie se scapă prin FUGĂ – asta însemnând că trebuie să ne ferim și să alungăm din gând orice imagine sau gând murdar, să ne ferim de anturajele nepotrivite, de locurile ispititoare în care se săvârșesc astfel de păcate și de orice prilej de a păcătui, să ne ferim de carne și de alcool, să postim, să ne rugăm, să ne împărtășim ș.a.m.d.

    Dragă Ovi,
    Să nu înțelegi greșit, nimeni de aici nu te judecă…ci vrem să te facem să cercetezi mai bine lucruri, să nu te mulțumești cu ceea ce crezi și gândești acum, tocmai pentru că am cunoscut ceva mult mai de preț decât plăcerile și păcatele lumii acesteia.
    Îmi cer sincer iertare dacă ai simțit în tot ceea ce ți-am scris până acum vreun strop de ironie, de răutate sau de judecată și te asigur că nu e vorba de niciuna dintre ele. Sunt convinsă că încă nu ai simțit DULCEAȚA HARULUI DUMNEZEIESC, acea bucurie negrăită în lumina căreia toate ale lumii acesteia PĂLESC! Numai în lumina Harului putem înțelege Adevărul – iar adevărul, după cum ne promite Hristos, ne va face liberi. Cunoaște Adevărul (adică pe Hristos) și El te va face liber! El, Domnul, cu dragostea Lui, îți va arăta toate acele lucruri pe care acum nu le înțelegi sau doar crezi că le înțelegi.

    Fecioria este una dintre cele mai mari virtuți – și nu există sfânt care să nu fi tânjit după ea. Cei mai mulți sfinți au iubit așa de mult fecioria, încât și-au închinat întreaga viață Domnului.

    Prin masturbare SE PIERDE FECIORIA sufletească. O persoană care a săvârșit sau săvârșește acest păcat nu mai este fecior/fecioară, poate fi numai virgin/virgină (adică mai are doar integritatea fizică).

    [i]Referitor la fecioria sufletească şi trupească, Sfîntul Ioan Hrisostom afirmă că: “Fecioara nu trebuie să fie curată numai cu trupul, ci şi cu sufletul dacă vrea să primească pe Mirele Sfinţilor. Harul fecioriei este ca şi cu trupul şi cu sufletul a fi sfîntă” (Cuvînt despre feciorie).

    Fecioara care a dobîndit curăţirea sufletului, va face fecioria trupului o slujnică a fecioriei sufleteşti. “Şi atunci cea sufletească feciorie îşi păzeşte pe cea trupească nevătămată” (Sf. Ciprian – Despre purtarea fecioarelor).

    Fecioria trupească nu constă în împletiri de păr, podoabe de aur, sau haine scumpe, ci în învingerea patimilor şi înfrînare. Trupul, care este muritor, nu e mai puternic decît sufletul (care este nemuritor), ci sufletul stăpîneşte şi cîrmuieşte trupul. Grija pentru suflet trebuie să fie mai mare decît cea pentru trup, iar fecioria trupului va fi o slujnică a fecioriei sufleteşti[/i].

    „Fecioarele sunt floarea Bisericii, podoaba şi frumuseţea harului duhovnicesc, starea cea firească a nevinovăţiei originare; desăvârşită realizare, vrednică de laudă oamenilor şi cinstirea îngerilor; chipul lui Dumnezeu care imită viaţa cea sfântă a Domnului, dovedindu-se astfel cea mai aleasă parte a turmei lui Hristos şi naşterea cea mai slăvită a Sfintei Biserici” (Sfântul Ciprian).

    Aici este un articol foarte bun, din care voi extrage câteva pasaje:

    http://www.nistea.com/duhovnici/rafail_noica/sofronie_temeiuri/2_fecioria.htm

    Sfinţii Părinţi înţeleg adevărata feciorie ca o stare mai presus de fire. În forma ei desăvârşită, fecioria este înţeleasă ca o petrecere neîntreruptă în dragostea cea dumnezeiască, ca înfăptuirea poruncii lui Hristos de a iubi pe Dumnezeu “din toată inima, din toată mintea, din tot sufletul, cu toată puterea”. În lumina acestui criteriu, orice îndepărtarea a minţii şi a inimii de la dragostea lui Dumnezeu este privită ca o “preadesfrânare” (preacurvie) duhovnicească, adică o necinstire a dragostei.

    [b]Fecioria nu este o naivă necunoaştere a vieţii omeneşti fireşti şi întru tot normale. Cel mai înalt exemplu şi unic în desăvârşirea lui, Pururea Fecioara Maria, la Buna Vestire a îngerului despre naşterea Fiului dintr-însa a răspuns cu întrebarea: “Cum va fi aceasta de vreme ce de bărbat nu ştiu?” (Luca 1, 31-34), arătând prin aceasta că nu era în naivă necunoştinţă.[/b]

    [b] Nestricăciunea trupească nu este încă feciorie.[/b] Unul dintre cei mai mari sfinţi ai Bisericii noastre, Vasile cel Mare, amarnic grăia despre sine: “Nici femeie am cunoscut, nici feciorelnic sunt”, adică în înţelesul cel mai desăvârşit al acestui cuvânt. Pe lângă actul împreunării cu alt trup sunt şi alte multe forme de stricăciune şi stricare de sine, de care la noi, în Biserica Ortodoxă, nu se face a vorbi, spre a nu naşte în mintea celui ce vorbeşte sau a celui ce aude chipuri păcătoase. [u]Şi cel care nu a cunoscut actul fizic, dacă numai cu mintea înclină către el, în închipuire, şi îl pofteşte, deja nu mai e deplin feciorelnic.[/u]

    Întreagă-înţelepciunea monahicească, ca viaţă cu adevărat omenească după chipul Omului cel desăvârşit – Hristos, nu poate fi întemeiată pe negarea vieţii sexuale, pe osândirea nunţii binecuvântate de Dumnezeu şi de Biserică, pe scârba de, sau înjosirea acelui act prin care “s-a născut om pe lume”. (Ioan 16, 21). Biserica, prin hotărârile sale soborniceşti, nu primeşte pe cei care caută călugăria din scârbă faţă de căsătorie, sau dintr-o trufaşă desconsiderare a acesteia. De aceea Părinţii cercau pe tot cel ce venea spre călugărie, oare are acesta adevărata ei chemare? Desluşim mai multe trepte ale unei asemenea chemări. Sunt unii cărora le-a fost dat să cunoască o binecuvântată stare a harului într-o aşa măsură încât, şi mintea lor, şi trupul, limpede îşi simţeau sfinţirea. Pentru aceştia, o înfrânare desăvârşită de la viaţa trupească, nu numai în forma actelor fizice, dar chiar şi în gând (ba până şi în somn) devine o neclintită cerinţă a duhului. O treaptă mai jos se află starea în care sufletul simte doar o atragere către întreaga-înţelepciune; mintea tinde către curăţie şi, dintr-o sete lăuntrică de sfinţenie, respinge intuitiv gândurile trupeşti. Mulţi vin spre nevoinţa călugărească dintr-o asemenea stare, care, deşi mai slab întemeiată decât prima, este şi ea o chemare adevărată, de sus.

    Experienţa milenară a arătat că dragostea de Dumnezeu este cu putinţă şi în căsătorie, dar nu la aceeaşi intensitate. [u]Când această dragoste depăşeşte a anume stare şi creşte în putere, atuncea sufletul omului, intuitiv, se desprinde de tot ceea ce, oarecum, nu se mai împacă cu ea[/u]. Nu mi-e mie a găsi o explicaţie raţională a acestei minunate preschimbări ce ţine de psihologia religioasă şi care, de-a lungul veacurilor, se repetă cu o uimitoare regularitate. S-ar putea că ea nici să nu încapă într-o definiţie raţională. Eu însumi, mă întemeiez pe scrierile Sfinţilor Părinţi şi, în parte, şi pe observaţiile pe care mi le-a prilejuit experienţa de duhovnic. De la multele convorbiri cu nevoitori, m-am întărit în convingerea că, [b]atunci când sufletul cunoaşte prin proprie trăire dragostea lui Hristos, din îndulcirea acesteia se naşte în el un nestăpânit dor de Dumnezeu, o neîntreruptă “tânjire” către El şi, în acelaşi timp, o inexplicabilă durere pentru lume; de aici înlăturarea, fără nici o greutate, şi, cum ar fi, firească, a tuturor îndulcirilor simţurilor prin care dragostea dumnezeiască se răceşte şi se stinge. Astfel este dragostea cea mare pentru Hristos, ce nu rabdă pogorâre până la îndulcirile cele trupeşti, cu atât mai mult cea sexuală, ca fiind cea mai puternică dintre ele.[/b] Mintea omului, sub lucrarea dragostei lui Dumnezeu, se sustrage pământului şi se curăţă de toată închipuirea; relaţiile sexuale, în schimb impresionează sufletul mult prea adânc, tocmai cu chipurile (imaginile) pământeşti. Ştim că mulţi gândesc cu totul altfel despre acestea, dar oare nu lor li se adresează cuvântul Scripturii: “Nu va rămânea Duhul Meu în oamenii aceştia în veac pentru că trupuri sunt”. (Facere 6, 3).

    [b] Însăşi experienţa vieţii arată nevoitorului că orice fel de îndulcire a simţurilor, fie ea a vederii, a gustului, a auzului, a pipăitului sau a mirosului, fură sufletul de la ceea ce este nemăsurat mai înalt şi neasemuit mai preţios, răpindu-i îndrăznirea în rugăciune; pe când stările de suferinţă ale trupului, dimpotrivă, adesea ajută curăţirii minţii şi înălţării ei în contemplaţie.[/b]

    Reply

  50. Laura Nicoleta
    februarie 2, 2013 @ 9:01 am

    Această practică este un rău ce trebuie îndreptat, nu o problemă pe care moravurile sociale o numesc ”instincte naturale”. Nu înseamnă că dacă este practicată de un număr mare de persone este un lucru bun, ba mai mult că trebuie să o acceptăm ca pe un dat, fără să le atragem tinerilor atenția asupra efectelor ei dezastruoase.

    Autoexcitarea este o capcană, iar cei care sunt prinși în plasa sa au mari greutăți în a se elibera de el, punându-și în mare pericol sufletul. Acest păcat deschide mintea și sufletul influențelor demonice. El reprezintă calea spre autoseducție și deformează înțelesul sexualității umane.

    Masturbarea are două efecte psihologice foarte grave:

    1. Îndepărtează sexualitatea umană de dimensiunea ei interpersonală, deformându-i rolul său natural, care este procreația; aceasta, la rândul său, presupune două persoane: un bărbat și o femeie. Această îndepărtare individualizează sexualitatea umană, omul îndreptându-și întreaga atenție către sine. Acest narcisism poate dăuna psihicului, ducând la egoism, lipsa preocupării pentru ceilalți și, de fapt, la disfuncție sexuală. În măsura în care această practică se concentrează în întregime asupra eului, este perfect posibil să conducă la fixarea anormală asupra persoanelor de același sex. Aceasta, la rândul său poate duce la homosexualitate.

    2. Sporește iluziile si fanteziile. Sexualitatea este relativ înfrânată. Sexualitatea normală, care implică, care implică atât bărbatul, cât și femeia, are la bază o relație personală de dragoste dintre două persoane, care (prin legăturile căsătoriei) tinde să modifice fanteziile pătimașe într-o formă de intimitate și de unire care este și decentă, și capabilă de curățire. Atunci când realitatea unei relații interpersonale este absentă, fantezia nu mai permite limite, conducând mintea către o latură patologică a sexualității umane.

    O minte îndreptată în întregime asupra eului, un individ care trăiește într-o lume de pasiuni, fără să ia în considerație realitatea interacțiunii cu ceilalți, se va confrunta în cele din urmă cu un grav dezechilibru.

    Dacă dezechilibrul care însoțește adolescența duce la anumite căderi este important să găsim curajul să mărturisim cu sinceră părere de rău cele întâmplate și să nu mai dăm frâu liber acestei patimi. Este de reținut faptul ca dacă acest păcat devine obișnuință este mult mai greu de scos din sufletul nostru și deci să ne eliberăm de el.
    (ProVita)

    Reply

  51. Laura Nicoleta
    februarie 2, 2013 @ 10:02 am

    testicule 2-5%

    Aproximativ 200-500 milioane de spermatozoizi, produși în testicule, sunt eliberați la ejaculare

    vezica seminală 65-75%

    aminoacizi, citrat, enzime, fructoză (principala sursă energetică a spermatozoizilor, care se bazează pe zaharurile din plasma seminală pentru energie), fosforilcolina, prostaglandine(implicate în creerea unui răspuns de imunitate a femelei împotriv spermei străine), proteine, vitamina C

    prostata 25-30%

    acid citric, fibrinolizină, antigen specific prostatei , enzime proteolitice , zinc (servește la stabilizarea cromatinei din ADN în celulele spermei. O deficiență în zinc poate să cauzeze o fertilitate mai scăzută datorită fragilitătii crescute a spermei. Deficiența de zinc poate să afecteze în mod advers și spermatogeneza.)

    glandele bulbouretrale < 1% galactoză, mucus (servește la intensificarea mobilității spermatozoizilor în vagin creând un canal vâscos pentru ca spermatozoizii să înoate prin el și să prevină difuzia lor în spermă. Contribuie la aspectul gelatinos al spermei),acid sialic
    ***
    Testosteronul la barbati se reface complet dupa o saptamana, nu dupa 5 min, 3 ore sau a doua zi. Luand in considerare ce contine lichidul seminal si sperma si cat timp dureaza sa isi revina testosteronul la barbati se poate inelege destul de clar de ce nu este indicat ca adolescentii si copii sa se masturbeze, mai ales pentru ca se dezvolta. La tineri si adulti nu este indicat de asemenea. Calitatea spermatozoizilor scade in timp, iar daca masturbarea se incepe la varste fragede si se continua pana spre sfarsitul vietii, nu cred ca acel om va avea copii sanatosi si rezistenti.

    Sa vedem ce spunea si marele filozof Aristotel (doar pentru ca anumite informatii sunt vechi, nu inseamna ca nu mai sunt adevarate):

    ‘ „Pentru Aristotel, sperma este un reziduu derivat din nutritie, acela al sangelui, care este produs la temperatura si consistenta optima. Poate fi emisa doar de barbati datorita faptului ca doar barbatul, prin natura fiintei sale, poseda caldura necesara de a produce caldura necesara transformarii sangelui in sperma.”

    „Sperma este excretia mancarii noastre, sau sa zicem mai clar, componenta perfecta a mancarii noastre.”

    Daca barbatii incep sa se angajeze in activitati sexuale la o varsta timpurie, acest lucru le va afecta dezvoltarea corporala. Hranirea care de altfel le-ar face corpul sa creasca ar conduce la productia de sperma. Aristotel afirma ca la acest stadiu corpul inca creste; perioada optima de incepere a activitatii sexuale este atunci cand cresterea ‘nu mai este abundenta’, atunci cand corpul este mai mult sau mai putin la inaltimea optima, cand transformarea hranii in sperma nu seaca organismul de materialul necesar.’ (poate deaia sunt asa multi barbati pitici :P)

    Cercetarile, studiile si jurnalele stiintifice nu se gasesc in reviste, in articole de pe gandul, la tv sau pe discovery, ci pe stie-urile oamenilor de stiinta, in cartile si jurnalele publicate. Ori pentru a afla concret tot ce se poate trebuie studiu si implicare.
    Dopamina.Orice activitate care da placere creste nivelul de dopamina, iar activitatile care provoaca suferinta scad nivelul de dopamina. Daca creierul nostru se obisnuieste cu acest nivel crescut de dopamina noi vom consuma mreu ceea ce ne ofera acest nivel, care in timp creaza dependenta. Omul de multe ori nici nu realizeaza. Cand s-au eliminat activitatile/produsele care cresc nivelul de dopamina, dopamina revine la nivelul normal, dar pentru om nu mai este suficient, creierul lui nu mai poate functiona cum trebuie caci s-a obisnuit cu aceasta stare de excitatie. Virgiliu ghoerghe, bio-fizician care a studiat mult aceste teme si care a scris si carti, explica mult mai bine acest proces. Pentru cei interesati sa afle adevarul, ascultati conferintele lui si citit cartile sale.

    Reply

  52. Laura Nicoleta
    februarie 2, 2013 @ 10:49 am

    Kinsey este cel care a facut revolutia sexuala. Pe teoriile lui Kinsey se bazeaza educatia sexuala de astazi si tot ce se propaga in mass-media. El este marele ‘cercetator’ care a revolutionat si a schimbat conceptia despre sexualitate, inclusiv masturbare. Platit de Rockeffeler.

    „Finantat de prestigioasa Fundatie Rockefeller si bazandu-se pe mii de analize pshilogice , Kinsey a „descoperit” ca barbatii americani din „generatia explozie” a celui de-al doilea Razboi Mondial ce pretindeau ca sunt credinciosi si monogami , aproape toti , 95% , erau , conform legilor din 1948 , infractori sexuali . In special , Kinsey sustinea ca 85% din barbati avusesera relatii intime inainte de casatorie , aproape 70% facusera sex cu prostituate si 30-45% dintre soti au relatii extraconjugale. Mai mult decat atat , intre 10 si 37% dintre barbati avusesera relatii homosexuale . De fapt afirmatia des repetata ca homosexualii reprezinta 10% din populatie , piatra de temelie a militantilor pentru drepturile homosexualilor , vine direct din cercetarile publicate ale lui Kinsey . In cele mai mici detalii Kinsey a portretizat americanul ca fiind un animal sexual imoral cautand constant placerea . Daca Kinsey ar fi descoperit tratamentul pentru vindecarea tuturor bolilor , audienta lui in presa nu ar fi fost mai mare si mai entuziasta . „Time magazine” , „Life” , „Look” si aproape tot restul presei centrale a relatat ca Dr. Kinsey , prezentat ca un academician republican conservator si om de familie credincios , a condus cel mai amanuntit si argumentat stiintific studiu facut vreodata despre comportamentul sexual al americanilor . Cel ce a fost un zoolog necunoscut , a carui singura lucrare remarcabila fusese un studiu amanuntit si meticulos despre comportamentul viespilor , a fost catapultat peste noapte la statutul de erou national , fiind considerat un important slujitor al stiintei in America de dupa razboi . Revolutionarul “Raport Kinsey” , cum a ramas cunoscut , include si un volum aparut in 1953 numit „Comportamentul sexual al femeii” , zguduind credinta natiunii in ea insasi . Dar poate mai socante decat toate celelalte sunt „descoperirile” sale despre sexualitatea copilului : „Raportul Kinsey” a ajuns la surprinzatoarea concluzie ca un copil este o fiinta sexuala de la nastere , si ca de la varsta frageda de cateva luni are capacitatea de a avea o viata sexuala sanatoasa si agreabila . In ciuda descoperirilor radicale ale lui Kinsey , el a primit reputatia unui pionier eroic al stiintei , ce a spulberat inapoierea intunecata a ignorantei si a adus lumii noi cunostinte care vor indruma America spre o lume noua , indrazneata a iluminismului sexual . Asta pana in 1981 cand un cercetator solitar , student , Ph.D. , pe nume Judith Reisman a pus cateva intrebari despre “Tabela 34″

    Sex in scutece

    Atentionare: urmatoarea sectiune este extrem de tulburatoare si descrie abuzuri sexuale fata de copiii pe care Kinsey a recunoscut ca s-a bazat in statisticile despre sexualitatea copilului .

    In primul raport al lui Kinsey , “Tabela 34″ se pretinde a fi rezultatul observatiei stiintifice a „orgasmului multiplu a baietilor inainte de adolescenta” . Reisman s-a intrebat : cum au putut Kinsey si asociatii sai sa obtina date , de la acei copii de numai 5 luni , despre varsta la care copilul de bucura de relatii sexuale ? Abuzul sexual asupra copilului este o infractiune , cum puteau aceste cercetari sa fie conduse legal? De ce nu a ridicat nimeni problema asta pana acum ?

    Pregatiti-va pentru un soc . Conform lui Reisman , a carei descoperire inspaimantatoare a fost sustinuta ulterior si de alti cercetatori : Kinsey a solicitat si a incurajat pedofili , din tara si din strainatate , pentru a viola un numar intre 317 si 2,035 bebelusi si copii pentru ipotezele sale in legatura cu normalitatea „sexualitatii copilului” . Multe din infractiunile impotriva copiilor ( perversiuni anale si orale , sex normal si abuz manual ) comise pentru cercetarile lui Kinsey sunt reliefate in statisticile sale .”

    Complet despre acest om care a facut revolutia sexuala si care ii face pe tinerii de astazi sa creada ca ceea ce fac ei este modern si bine, aici:
    https://carteromaneasca.wordpress.com/2012/10/29/obsesia-sexului-cum-a-declansat-stiinta-frauduloasa-a-lui-kinsey-o-revolutie-catastrofala-in-sua-si-in-lume/

    (imi cer scuze pentru postarile f.lungi si ptr. materialele nu tocmai potrivite, dar asta e realitatea. este un subiect foarte larg si se pot spune multe)

    Reply

  53. Dan Tudorache
    februarie 2, 2013 @ 11:52 am

    Salut Ovi!
    Mă bag și eu în hora dialogului și sper ca lucrul acesta să nu te dezarmeze, căci îmi dau seama că nu este comod să vorbești în același timp cu 4-5 persoane care au viziuni diferite față de a ta.
    Ceea ce aș dori să dezbat, fără să am pretenția că îmi vei răspunde, ,este următoarea idee: ”De asemenea, sa stii ca foarte multe specii de animale recurg la masturbare, sau mai bine zis, la simularea actului sexual, mai ales atunci cand nu au partener disponibil. Uite un caine in calduri, de exemplu, sare calare pe orice seamana cu o catea si nu numai (pana si pe un picior de om) si incepe sa se frece de acel lucru cu penisul. Mai mult, multe specii de animale recurg si la homosexualitate.”

    În primul rând nu se poate pune semnul egal între masturbare și simularea actului sexual. Este o mare dinferență între cele două lucruri. Și în filmele romantice, de acțiune, dramă, etc, actorii simulează actul sexual dar asta nu înseamnă că actorii se masturbează împreună. Simularea actului sexual nu implică neaparat stimularea organului sexual pe când masturbarea se definește exact prin asta. Deci este falsă afirmația că animalele recurg la masturbare, dat find că majoritatea dintre ele sunt patrupede iar membrele anterioare nu le permit o mobilitate prin care ar putea să-și auto-stimuleze organul sexual. Deci și exemplul cu câinele este scos din context pentru că el defapt simulează actul sexual nu se masturbează. Că se poate freca cu penisul de un lucru este iarăși un lucru accidental și drept dovadă este că nici nu poate ajunge la orgasm, oricât ar încăleca ceva în afară de o femelă. Pe când la masturbare, frecarea/atingerea nu este accidentală ci constantă… până la orgasm.

    În al doilea rând, acest comportament al câinelui (sau al altor animale etc) de a încăleca altceva decât un partener de sex opus, este caracteristic animalelor de companie, care nu au libertate ci se află sub stăpânirea unui om. Deci comportamentul din timpul perioadei de intrare în călduri nu este unul definitoriu ci unul conjunctural, atunci când nu are o femelă la dispoziție și caută să-i arate stăpânului, prin simulare sexuală,…. că are nevoie de un partener de sex opus. Prin urmare, stăpânul se simte nevoit să caute animalului un partener/o parteneră de împerechere. La animalele care trăiesc în libertate nu se întâmplă așa decât în mod excepțional pentru că acolo femelele și masculii se au la dispoziție în mod natural. Că animalele nu doresc să încalce firea lor prin faptul că se apucă de călărit altceva decât un partener de sex opus, se vede și din comportamentul vacii. Nu știu dacă ai copilărit la țară, sau dacă ai bunici care să-ți explice asta dar îți spun eu, căci am avut șansa unei copilării pitorești: vaca, atunci când intră în călduri (odată pe an de obicei), se urcă pe alte vaci dacă nu are un taur la dispoziție. Ba mai mult, dacă se întârzie ducerea vacii la buhai, vaca ajunge să se urce și pe om. Crede-mă, am fost martor la astfel de scene. Ce se întâmplă? Defapt vaca simulează actul sexual ca să se prindă stăpânul că este în călduri și are nevoie de buhai. Că doar vaca, femelă fiind, de ce să se urce ea pe alte vaci? E ”lezbiană”?Deci… este vorba de un mesaj pe care animalul îl transmite omului ca omul să-i creeze un cadru propice pentru împerechere.

    În al treilea rând, este lipsit de onestitate ca voi, susținătorii masturbării (vorbesc la plural pentru că nu ești singurul care a venit cu exemplul acesta din regnul animal), să decupați din natură numai ceea ce vă îndreptățește patima. În realitate, pe lângă faptul că scoateți din context anumite comportamente pe care le-am demonstrat a fi excepții cauzate de constrângeri, uitați că animalele se împerechează cam odată pe an (oricum, nu prea des) și mai ales că pe toată perioada gestației și a alăptării puilor, masculii nu se ating de femele. Și da, aceasta este o trăsătură caracteristică regnului animal: leul nu se mai atinge de leoaică după ce aceasta rămâne gestantă până la înțărcarea puilor. La fel și elefantul, și bivolul, etc. Deci masculii trag pe dreapta în toată această perioadă de timp, care se poate întinde la de câteva luni la peste 2 ani, în funcție de specie.
    Așadar, dacă tot veniți cu exemple din regnul animal, de ce nu veniți cu cele mai reprezentative?

    Reply

  54. Claudiu Balan
    februarie 3, 2013 @ 1:12 pm

    Salut Ovi,

    Ți-am șters ultimele trei comentarii pentru că ai început să dai detalii mult în afara limitelor de bun simț și moralitate.

    Explicațiile tale nu consider că aduc niciun folos cititorilor site-ului nostru.
    Am înțeles atitudinea ta: Ești fan masturbare.
    Ai înțeles și tu atitudinea noastră: masturbarea este o gravă patimă care aduce după consecințe nefaste puternice atât fizicului cât și sufletului unui om.

    Consider că discuția noastă pe acest subiect se încheie aici și orice alte comentarii nu-și mai au rostul

    Te invit să discutăm și alte lucruri, la alte articole.

    Reply

    • andrei fatu
      februarie 3, 2013 @ 1:33 pm

      [quote name=”Claudiu-admin”]Salut Ovi,

      Ți-am șters ultimele trei comentarii pentru că ai început să dai detalii mult în afara limitelor de bun simț și moralitate.

      Explicațiile tale nu consider că aduc niciun folos cititorilor site-ului nostru.
      Am înțeles atitudinea ta: Ești fan masturbare.
      Ai înțeles și tu atitudinea noastră: masturbarea este o gravă patimă care aduce după consecințe nefaste puternice atât fizicului cât și sufletului unui om.

      Consider că discuția noastă pe acest subiect se încheie aici și orice alte comentarii nu-și mai au rostul

      Te invit să discutăm și alte lucruri, la alte articole.[/quote]

      Salut, sunt tot eu, Ovi, dar am creat alt user sa pot sa iti multumesc si sa mai fac cateva precizari. Tu nu esti un om drept.
      Intrebarile retorice pe care mi le-ai pus si concluziile trase inclusiv in acest comentariu sunt ne dedrepte, nu mi-au dat un dret la replica. Limbajul folosit de mine nu e cu nimic mai deochiat decat cel folosit de tine, dar sincer imi pare bine ca din punct de vedere intelectual nu te ridici la acel nivel de a avea o dezbatere deschisa cu mine. Nu am zis ca sunt fan masturbare, am zis ca nu sunt impotriva ei si am zis ca mai sustin si medicina moderna.

      A, si Teodora e capabila de acest nivel de dezbatere si nu se comporta asa de imatur ca tine. Sunt convins ca o sa il stergi si pe acesta, ca atat te duce capul.

      Reply

  55. Claudiu Balan
    februarie 3, 2013 @ 4:09 pm

    Salut Ovi,

    Eu ți-am șters ultimele trei comentarii dar nu și contul. Poți comenta în continuare cu acel prim cont.

    Motivul pentru care ți le-am șters este faptul că nu putem accepta pe acest să vii tu să ne explici cum ejaculezi tu în actul sexual cu prietena. Am înțeles, ești pro masturbare, atunci bucură-te de beneficiile ei.

    O apreceizi pe Teodora că vorbește frumos dar nu dai 2 bani pe argumentele ei. După ce ne chinuim atâția oameni să-ți explicăm în pagini întregi de comentarii că masturbarea este un act impersonal, impropriu firii, e un păcat grav, iar tu vii și ne explici frumos cu detalii cum faci sex cu prietena ta și ce bine este să te masturbezi cu câteva ore înainte de a veni ea.

    Îmi pare foarte rău, dar deschiderea ta spre discuție e falsă…

    Atitudinea mea este una dură pentru că vii și ne prezenți perversiuni sexuale drept lucruri firești, ne prezinți răul drept bine.

    Fă-ți un blog și laudă-te tuturor cum ai să-ți înveți tu copiii să se masturbeze și vei vedea atunci câte felicitări vei primi.

    Lucrurile sunt simple, dacă nu crezi că Dumnezeu există și nu ți-e frică de El, atunci și crima are sens pentru unii….

    Iubirea pe care tu o ceri de la mine, n-o vei regăsi într-un limbaj blând față de una dintre cele mai mari boli ale secolului: masturbarea care vine mânâ-n mână cu pornografia.

    Pornografia, pe baza căruia tu te masturbezi Ovi, este cea mai josnică etapă la care a ajuns omul. Pornografia e demonizare a sufletului, și vine la pachet cu toate relele lumii.

    Îți promit că voi fi în continuare la fel de tranșant și nu voi arăta îngăduință față de discursul tău libertin și fără valori, fără repere morale, în care înșiri numai păcate fără mustrări de conștiință..

    Reply

  56. Teodora
    februarie 3, 2013 @ 6:36 pm

    Ovi,

    Cu tot respectul…ii dau dreptate lui Claudiu. Nu am apucat sa citesc acele comentarii pe care le-ai postat (si ma bucur ca nu le-am citit) dar am inteles cam ce contineau.

    In primul rand, indiferent de conceptiile pe care le avem legate de sexualitate si relatii intime, cred ca [b]este normal si de bun simt sa pastram detaliile legate de ce intampla in dormitor (fie ca suntem casatoriti sau nu) numai pentru noi.[/b] La urma urmei, de asta le si numim relatii INTIME, tocmai fiindca ele se petrec si trebuie sa ramana in INTIMITATE. Lasand la o parte faptul ca ii putem sminti pe cei curati cu mintea si cu sufletul, aceste detalii (sau picanterii, depinde) fac parte din ceea ce ar trebui sa fie relatia dintre UN barbat si O femeie – ceva ce nu trebuie impartasit cu altii. Relatiile intime sunt si ele o taina, daca au loc in cadrul casatoriei, sub binecuvantarea lui Dumnezeu si sunt [b]in primul rand [/b] o manifestarea a tandretii, a afectiunii, a dragostei si a unirii dintre cei doi soti, nu un act de satisfacere a instinctelor si placerilor.

    Detaliile pe care le gasim prin multe carti si reviste pentru tineri legate de tehnici, pozitii si alte „tipsuri” de satisfacere in dormitor sunt apanajul unei societati si a unei mentalitati bazate pe cultul patimilor, al placerilor carnale, al trupului, mentalitate ce nu are nimic de-a face cu viata crestina. Cred ca daca oamenii si-ar pazi fecioria pana la casatorie nu ar mai fi atata nevoie de aceasta asa-zisa educatie sexuala, care se refera mai mult la contraceptie. Doi tineri care se casatoresc curati nu au in minte alte „foste” sau „fosti” cu care sa faca comparatie cand vine vorba de relatiile intime si nici nu ii intereseaza „cum sa fie mai buni in pat”, deoarece actul unirii trupesti dintre ei se va manifesta firesc, cu tandrete, cu incredere, cu daruire totala, intr-o comuniune sufleteasca straina celor care alearga dupa one-night-stand-uri. Crezi ca daca oamenii nu ar citi si nu s-ar „informa” cu privire la ce trebuie sa faca in pat (de la prieteni, din reviste, de pe site-uri) nu ar mai sti ce sa faca atunci cand ar fi alaturi de cel iubit sau cea iubita? Exclus! Eu cred ca, dimpotriva, manifestarea lor ar fi mult mai normala, lipsita de atatea prejudecati chinuitoare de genul: „arat oare destul de bine?”, „voi sti sa-l fac/ sa o fac sa se simta bine?”, „oare ce va crede despre lipsa mea de experienta?” s.a.m.d, precum si de aceasta exacerbare a placerii, a cautarii ei cu orice pret…chiar si cu riscul injosirii celui „iubit” sau a celei „iubite” (cazul perversiunilor).
    Sunt de acord ca parintii trebuie sa le vorbeasca copiilor lor ajunsi la pubertate sau adolescenta despre sexualitate, dar a da diverse detalii despre viata intima deja e prea mult. Se patrunde pe un teritoriu in care numai cei doi soti ar trebui sa aiba acces. Eu nu i-am auzit niciodata pe parintii mei vorbind in prezenta mea despre relatia lor intima – absolut niciodata! – si, daca ar fi sa ne luam dupa teoria ta, ar fi trebuit sa o faca, nu? Mai ales ca am peste 20 de ani…Mentionez ca parintii mei nu sunt nici habotnici, nici genul de persoane care sa mearga duminica de duminica la biserica, dar sunt oameni cu principii morale si cu o normalitate in gandire pe care si crestinii zilelor noastre abia greu o mai ating…

    Vezi tu, Ovi, un pacat, fie el si mic, daca nu este smuls din radacina, duce inevitabil la alt pacat…de obicei mai mare, mai grav.
    Nu zic acum ca nu sunt destui tineri, chiar si dintre cei credinciosi practicanti, care se masturbeaza. DAR una este sa recunosti ca pacatuiesti, sa te lupti cu pacatul, sa te spovedesti, sa plangi inaintea lui Dumnezeu, sa iti faci canonul si sa te ridici de fiecare data…si CU TOTUL ALTCEVA este sa accepti pacatul ca fiind o normalitate si sa te complaci in a-l savarsi fara nicio mustrare de constiinta.

    Inteleg ca nu poti fi convins de noi fiindca ai cu totul alte conceptii de viata (nu cele ortodoxe), alte „credinte” (nu cea in Dumnezeu), alte prioritati, alte satisfactii…dar consider ca ceea ce ti s-a reprosat aici in primul rand este [b]lipsa unui limbaj si continut adecvat site-ului pe care scrii. [/b] Daca ai fi scris pe blogul/site-ul tau personal, sau pe unul despre sexualitate care nu are nicio legatura cu viata crestina, poate ca nimeni nu ti-ar fi atras atentia.

    Sunt genul de persoana care poate discuta aproape orice, inclusiv subiecte de care oamenii in general se scarbesc sau cand aud de ele stramba din nas – poate si pentru faptul ca am avut ceva tangente cu medicina si vad lucrurile intr-o alta lumina. Asadar, nu ma dezgusta nimic din ceea ce inseamna, de exemplu, fenomenele fiziologice in organismul uman. Dar asta nu m-ar indreptati sa vorbesc vulgar sau sa fac diverse comentarii indecente sau sa consider perversiunile drept normale.

    Ca si remediu impotriva desfranarii, le mai spun unor oameni sa mearga la medicina la un laborator de anatomie si sa asiste la o disectie pe cadavru. Eu am facut asta direct cu manusile pe mana si imbracata in halat, ca si studenta, si pot spune ca a fost o experienta care mi-a aratat ce inseamna trupul fara suflet…si ce vom ajunge noi toti intr-o perioada mai lunga sau mai scurta. Nu m-a scarbit, doar mi-a aratat niste realitati de care oamenii in general fug. Mai vezi cate o batranica care zice: „Aoleu, maica, sa nu pomenim de moarte, sa nu vorbim de ea! Hai mai bine sa vorbim despre ceva vesel…”. Dovada ca oamenii nu vor sa aiba CONSTIINTA ca vor muri, se feresc de acest gand, tocmai pentru ca el i-ar RESPONSABILIZA, i-ar intrista, i-ar mai scoate putin din vartejul unei vieti lipsite de esenta si de sens…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *