Skip to content

1 Comment

 1. Ana
  august 7, 2013 @ 11:50 am

  Postul placut Domnului

  „Isaia 58:3-5 „La ce ne foloseşte să postim” – zic ei – „dacă Tu nu vezi? La ce să ne chinuim sufletul, dacă Tu nu ţii seama de lucrul acesta?” – Pentru că, zice Domnul, în ziua postului vostru, vă lăsaţi în voia pornirilor voastre şi asupriţi pe simbriaşii voştri.
  Iată, postiţi ca să vă ciorovăiţi şi să vă certaţi, ca să bateţi răutăcios cu pumnul; nu postiţi cum cere ziua aceea, ca să vi se audă strigătul sus.
  Oare acesta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig şi să se culce pe sac şi cenuşă? Aceasta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?

  Isaia 58:6 Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug;”

  Acesta este conform bibliei postul placut Domnului. Din pacate in zilele noastre el a capatat conatatii tot mai bizare, de genu: cura de slabire, cura de dezintoxicare, alimentatie vegetariana, post cu placinte de post si cu chiftelute de post, sarmale de post, gratar de post etc. Preocuparea celor care postesc nu trebuie sa fie conform bibliei „oare ce sa mananac ca sa fie de post ?” ci alungarea rautatii din suflete noastre.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *