Skip to content

10 Comentarii

  1. costelSv
    noiembrie 15, 2010 @ 12:02 pm

    da…frumos

    Reply

  2. CristinaL
    noiembrie 15, 2010 @ 4:01 pm

    Frumos,frumos si fff folositor ,multumesc si Domnul sa ne ajute sa reusim sa tinem acest post spre folos

    Reply

  3. Ana
    noiembrie 15, 2010 @ 7:50 pm

    [b]"-)e ce postim?

    Ca să ne rezolvăm problemele vieţii."[/b]

    E atat de placuta afirmatia aceasta legata de post. Cred ca o sa-mi ramana mult in gand. Frumos.

    "Maica Domnului a rămas [i]însărcinată[/i].."

    Am o greutate in a citi termenul acesta lumesc legat de Maica Domnului. Poate totusi e mai potrivit L-a luat in pantece. Nu stiu teologie, nu ma pronunt mai mult. Ieratre daca gresesc.

    Doamne ajuta

    Reply

  4. costinel
    noiembrie 15, 2010 @ 9:03 pm

    Cu toate ca nu am legatura cu religia, adevarul e ca perioadele de renuntare la alimentele grase sunt benefice pentru sanatate, e ca o cura de detoxifiere, de calire a organismului.

    Reply

  5. adorcristy
    noiembrie 15, 2010 @ 9:55 pm

    Deosebit articolul
    Doamne ajuta!

    Reply

  6. Ana
    noiembrie 16, 2010 @ 9:32 am

    Infranarea egal educare
    @ Costinel

    Adevarat.

    Si mai buna este [b]infranarea[/b] de la ganduri, vorbe grele. Intr-un fel unii oameni pun accent pe postul de alimente, dar deloc pe cel de fapte. Si de fapt acela e mult mai important.

    Postul cred ca este si o descoperire a noastra. Ne vedem cat de greoi suntem, cat de incarcati de rautati, de pofte. Una e sa-i spui copilului tau sa nu faca aia sau cealalta si sa-l pedepsesti si alta e sa-ti spui tie insuti:-).

    Doamne ajuta

    Reply

  7. costinel
    noiembrie 16, 2010 @ 12:16 pm

    Ana
    Ce spui tu e frumos si subscriu, dar realitatea e asa cruda de multe ori. de multe ori m-am intrebat de unde exista la noi, la romani, pornirile astea de violenta verbala sau fizica. Nimeni nu si le infraneaza. Cred ca societatea e prea permisiva (juridic). Suntem cea mai crestina tara din Europa (cel putin declarativ) si uite ca asta nu ne ajuta social si economic. In statistici figuram ca cei mai corupti, cei mai putin fericiti. Adevarul e ca o ducem rau. Cineva spunea ca "fiecare popor are tara pe care o merita", si inclin sa-i dau dreptate. Cred ca vinovat de saracia tarii este chiar poporul roman, prin mentalitatea sa.
    Ana am si eu o intrebarea pentru tine.
    Din punctul meu (si nu numai) de vedere Biserica Ortodoxa Romana are si un important rol social. Cred ca isi indeplineste rolul pe jumatate. Reuseste sa acorde un ajutor social important societatii. Sunt deja cunoscute actele de caritate ale BOR-ului. Acorda ajutoare in alimente saracilor, au cantina sociala, ajuta la constructia de spitale si scoli etc. Jos palaria pentru aceste activitati. Mai e un element. Cum bine spui tu, acest element este infranarea. Uitandu-ma in jur, vad ca oamenii au doza mare de rautate, carcoteala, lene etc.
    Intrebarea mea pt. tine este: De ce oamenii nu asculta de invataturile crestine care indeamna la bunatate, munca, ajutor reciproc ???

    Reply

  8. Ana
    noiembrie 16, 2010 @ 9:00 pm

    @ Costinel

    Cred ca acesta a fost cel mai simplu si frumos mesaj al tau pe care l-am citit eu aici.

    "-)e ce oamenii nu asculta de invataturile crestine care indeamna la bunatate, munca, ajutor reciproc ???"

    Parintele Ioanichie Balan povestea ca intr-un autobuz niste tarani vorbeau despre cat de greu le merge, si se intrebau cum de se intampla toate acestea. Un taran cu par si barba alba a spus insa:

    [b]-Cati dintre noi mai spun [i]Tatal nostru[/i] plangand?[/b] Si dintr-o data s-a facut tacere in autobuz.

    Cu alte cuvinte, cati dintre noi ne mai rugam cu adevarat. Tu esti uimit de "modelul" ortodocsilor din biserica mai ales cand le vezi duritatea, rautatea etc. Si noi simtim acelasi lucru. Si noi trecem prin aceleasi stari, insa stim cat de mare este ispita pe ortodox.

    Aseaza-te in fata tv-ului si vizioneaza un film. Ai sa vezi ca poti sa te concentrezi total la film. Inchide tv-ul si aseaza-te in genunchi la rugaciune…si ai sa vezi ca-ti vin mii de ganduri indiferent de cat de mica rugaciune ai sa spui. Putem trage singuri concluzia.

    Reply

  9. Ana
    noiembrie 16, 2010 @ 9:01 pm

    [b]Si o alta cauza este lipsa de iubire pentru aproape. Nu ne mai pasa de celalalt, dar nici de noi. Nu ne cunoastem pe noi insine, cu toate ca asa credem. [/b]

    Invatatura crestina indeamna in primul rand [b]la iubire si la iertare[/b]. Fara acestea putem sa facem oricate rugaciuni, caci nu ne sunt de nici un folos. E ca si cum ai vrea sa inveti sa innoti cu un colac spart.

    La fel si postul de bucate, daca nu este insotit de iubire, iertare, de fapte bune ptr aproape, ramane un post de bucate.

    Cred ca noi romanii ne-am inrait in special din cauza avorturilor. Suntem mame ucigase:sad:.

    Iertare

    Reply

  10. niculina
    noiembrie 17, 2010 @ 2:04 pm

    foarte frumos…… multi dintre noi postim pentru a ne rezolva problemele vietii,in timpurile de astazi sunt foarte putini care postesc cu adevarat ,aproape ca sa pierdut traditia,incet incet toti se vor mantui,necazurile care vin peste noi ne poarta spre drumul mantuirii,chiar si cei care nu inteleg la primul necaz sau chiar nici la al doilea la al treilea tot se intoarce spre mantuire,Doamne ajuta.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *