Povestea Alexiei Ștefana

Prietena noastră, Cristina Ionița, ne-a cerut ajutorul pentru nepoțica ei, Alexia Ștefana, care suferă de cancer. Iată mesajul ei:

„Ce poţi să povesteşti despre un copil de doar doi anişori şi jumătate? S-a născut pe 30 mai 2011, în Suceava, apoi a locuit în Botoşani şi până acum câteva luni nu a făcut decât să mănânce, să crească, să se joace şi să îi bucure pe toţi cei din jur cu inocentă şi copilăriile ei.

Din păcate, din septembrie 2013 totul s-a schimbat. Alexia a fost diagnosticată cu neuroblastom nediferenţiat (cancer la glanda suprarenală stânga), o boală cruntă ce părea că nu îi dă nicio şansă la viaţă. Dar ea a demonstrat tuturor că e o luptătoare, a rezistat la cele 8 ture de chimioterapie în regim de urgenţă (adică şi mai agresive decât de obicei). Următorul pas îl constituie proceduri medicale de investigare a stadiului real al tumorii şi în funcţie de rezultate şi de cum reacţionează la tratament va fi cazul de operaţie şi transplant. Ea face tot ce depinde de ea: LUPTA cu chimicalele, cu durerile, cu teama… iar doctorii i-au dat şanse de reuşită. De restul ne ocupăm noi, familia, prietenii şi orice persoană care vrea să contribuie la viitorul ei.

În dată de 17.01.2014, Alexia a plecat cu mama ei în Freiburg, Germania, pentru investigaţii şi tratament. E singura la părinţi. Medicii i-au dau speranţe şi au spus că are şanse să se vindece dacă se va trata în Germania. Din păcate, familia nu poate susţine costurile tratamentului întrucât acestea se ridică la suma de 100.000 Euro.

https://www.youtube.com/watch?v=axqL-MYEuO0

Cei care doresc, pot să se roage pentru sănătatea ei. În cazul în care doresc să contribuie financiar la cheltuielile medicale, o pot face direct în unul din conturile mamei Alexiei:

Cont RON:

ARUXANDEI ANA MARIA

RO71 BTRL 0070 1201 B314 85XX

BANCA TRANSILVANIA

 

Cont EUR:

ARUXANDEI ANA MARIA

RO64 BTRL EURC RT00 B314 8501

BANCA TRANSILVANIA

Codul Swift/Swift code: BTRLRO22

Un alt mod prin care persoanele juridice pot contribui la tratamentul Alexiei este prin încheierea unui contract de sponsorizare. Conform Codului Fiscal, orice persoană juridică care înregistrează profit poate face sponsorizare şi într-un astfel de caz cu suma de 20% din impozitul pe profit sau 3 la mie din cifra de afaceri. Cifrele se raportează la anul fiscal. Persoanele juridice au obligaţia de a plăti impozitul de profit indiferent dacă fac sau nu sponsorizări, încă, prin aceasta modalitate, contribuabilul ştie exact unde ajung o parte din banii reprezentând impozitul de profit.

Deoarece copilul este minor, acţiunea intra în categoria actelor umanitare şi se poate face direct sponsorizarea familiei copilului.

Mai jos găsiţi toate documentele care atestă veridicitatea cazului, iar pentru a putea sponsoriza trebuie tipărite documentele şi completate cu informaţiile persoanei juridice.

http://alaturidealexia.files.wordpress.com/2013/12/contract-sponsorizare-alexia-final.pdf

Pentru orice întrebări, sugestii, îndrumări, recomandări aveţi următoarele date de contact:

Madalina Huzum (verişoara Alexiei) responsabilă de partea online a strângerii de fonduri:

madalina.huzum@gmail.com, 0735.521.822

Ana Huzum (mătuşa Alexiei) – pentru chestiunile de pe plan local, din Botoşani:

huzum_ana_bt@yahoo.com, 0745.209.064

Ana Maria Aruxandei (mama Alexiei) – în cazul în care e ceva urgent, şi trebuie discutat direct cu ea: 0744.926.45″

Mai multe informaţii, găsiţi pe:

http://alaturidealexia.wordpress.com/

http://www.4botosani.ro/puteti-dona-sms-2-euro-pentru-alexia-ingeras-lupta-cu-boala/

https://www.facebook.com/alaturidealexia?ref=profile

http://www.youtube.com/watch?v=axqL-MYEuO0

 

(Visited 4 times, 1 visits today)