Povestea Sovietelor

The Soviet Story este un film documentar despre fosta URSS, imperiul comunist care și-a măcelărit propriul popor la scară industrială. Și nu numai… Însă marea noutate pe care o aduce acest documentar publicului larg este faptul că Stalin a fost colaboratorul apropiat al lui Hitler, ajutându-l să declanșeze Cel de-al Doilea Război Mondial, după care comuniștii au făcut front comun pentru exterminarea evreilor. Apoi Stalin s-a întors împotriva partenerilor de genocid ca să apară drept marele salvator al Europei. Așa a și pozat „tătucul” la acel moment, după care a călcat cu cizma comunismului și asupra grumazului poporului român, ca să-i omoare identitatea și credința. Așa s-a „fabricat” istoria: cu mult cinism și viclenie care să ascundă setea de putere, și ura față de Dumnezeu și de oameni. Toate acestea, pentru a crea Omul Nou al comunismului, omul îndoctrinat cu materialismul „științific”. Mii de martiri a dat și neamul nostru în lupta cu totalitarsmul ateu.

Materialul pentru acest film documentar a fost adunat de autorul filmului, Edvins Snore, timp de mai bine de zece ani. În film apar în exclusivitate fotografii făcute de fotograful personal al lui Hitler, Heinrich Hoffmann, precum și bucăți video din 1990, ultimul an al Uniunii Sovietice, cu un lagăr al morții abandonat din Magadan, Siberia, unde KGB făcea experimente medicale pe prizonieri. De asemenea, regizorul arată în exclusivitate imagini naziste filmate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care îi înfățișează pe sovietici ajutându-l pe Hitler să declanșeze războiul.

Filmul este șocant prin adevărurile prezentate, dar trezește la realitatea dură în care trăim. Istoria are obiceiul de a se reîntoarce, la fel ca și moda, pentru că avem prostul obicei de a nu învăța din greșelile omenirii iar cine nu învață din istorie este condamnat să o repete. Și absolut toți oamenii trebuie să învățăm din această lecție dureroasă dar necesară.

Cum a fost posibil un asemenea dezastru, la scară globală? Totul a pornit de la ideologia materialistă a marxismului, iar Marx a fost puternic influiențat la rândul său de acoperirea „științifică” a lui Darwin despre viață și existență: „viața a apărut la întâmplare” și „lupta pentru supraviețuire”. Urmarea directă din mintea adepților a fost că dacă nu există Dumnezeu atunci totul este permis. Așadar, au trecut la propăvăduirea „luptei pentru supraviețuire!”. Urmările le cunoaștem cu toții, iar documentarul reușeșete să arate foarte bine lucrurile acestea. Dar adevărul cel mai crud care transpare dincolo de toate aceste lucruri prezentate este faptul că fără Dumnezeu omul devine doar o bestie…

Și totuși, fericiți cei însetați de dreptate căci aceea se vor sătura!

(Visited 4 times, 1 visits today)