Pr. Antonie Tămaş: Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!
La jumătatea lunii iunie, după sărbătoarea Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor, un preot din Covasna, Vasile Antonie Tămaș, a iniţiat o campanie care susţine viaţa, intitulată „Un român pentru România”, al cărei slogan este Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu! Haideţi să formăm patrioţi. La o lună de la demararea acestei campanii, deja au fost salvaţi de la avort copii din întreaga ţară, numărul lor fiind într-o continuă creştere. Astfel, femeile însărcinate care nu doresc să îşi aducă pe lume copilaşii vor fi ajutate să înţeleagă cât de important este să nu renunţe la pruncul pe care îl poartă în pântece, fiind susţinute, atât din punct de vedere medical, cât şi material şi spiritual. Prin urmare, iniţiatorii campaniei le promit tuturor mamelor care îşi vor lăsa copiii pe care îi nasc în pragul bisericii că vor face toate eforturile să crească aceşti copii cât mai bine, pentru a forma adevăraţi patrioţi.
Aţi iniţiat campania „Un român pentru România” de puţin timp şi deja aţi salvat de la avort copii din toată ţara. Cum s-a întâmplat acest lucru?
Până în prezent, au fost salvați 18 copii. Mesajul campaniei „Un român pentru România” a fost și este unul umanitar, vital pentru o societate aflată în declin demografic, cultural și spiritual. Având, în mediul virtual și nu numai, oameni demni și adevărați patrioți, am reușit să propagăm vestea bună a susținerii mamelor aflate la răscruce de gânduri și, spre slava lui Dumnezeu, să avem, în 6 săptămâni, realizări mântuitoare.
Cum şi când aţi luat decizia lansării acestei campanii pentru viaţă?
În ziua Înălțării Domnului când, prezentând un moment artistic alături de corul bărbătesc „Voievozii Munților”, cor pe care îl dirijez, mi-am dat seama că nu este suficient să avem eroi în morminte, ci trebuie să ne transformăm în eroi actuali, ai societății pe care o reprezentăm.
În videoclipul prin care aţi lansat campania, pe reţeaua de socializare, adunând până în prezent 130.000 de vizualizări, îi îndemnaţi pe părinţi să nu-şi ucidă copilaşii nenăscuţi încă, ci să-i aducă la uşa bisericii. Practic, ce se va întâmpla cu acel copil după momentul în care ajunge la dumneavoastră?
Un prunc lăsat în pragul bisericii va deveni al nostru, al tuturor celor care îl vom ajuta și susține, prin grijă, dragoste și educație. Pruncul părăsit și-ar găsi în brațele noastre sălașul de care nu a avut parte.
Cum o să vă descurcaţi cu aceşti copii dacă, la un moment dat, vor fi foarte mulţi?
Pentru mai mulți copii voi face o masă mai mare, voi cumpăra mai multe scaune și voi lupta de 10 ori mai mult. Prin această luptă binecuvântată de PS ANDREI, Episcopul Covasnei, le vom asigura tuturor celor aflați în nevoie un sprijin constant și sigur.
Cine speraţi să vă sprijine să înfiinţaţi un centru în care să găzduiţi copiii salvaţi prin această campanie?
Cred cu tărie că toţi cei cu dragoste neîntinată vor susţine tot ceea ce ne propunem să realizăm prin intermediul campaniei pe care am iniţiat-o.
Care credeţi că sunt motivele pentru care românii nu îşi mai doresc să facă mulţi copii şi s-a ajuns la un număr de zeci de milioane de avorturi după Revoluţie?
Motivele sunt, adeseori, incoerente (vreau să îmi trăiesc tinerețea, vreau să arăt bine până la 40 de ani, vreau să îmi creez plăceri constante, neîntrerupte de un copil). Dacă o viață poate să fie trăită în liniște după o pruncucidere, înseamnă că suntem dezlipiți aproape total de o scară firească a valorilor morale și sociale normale.
Cât de grav este păcatul avortului, din punct de vedere creştinesc?
Avortul este o crimă cu premeditare. Este un păcat grav. Eu îl văd pe următorul loc, după sinucidere.
Părintele Arsenie le spunea femeilor care se spovedeau la el – Decât să omori, mai bine mori! Dumneavoastră ce părere aveţi, copilul trebuie născut cu orice preţ?
Consider că pruncul trebuie născut și, în această situație trebuie neapărat să conlucreze cele două domenii – medicina și religia.
Care este mesajul prin care speraţi să convingeţi o femeie însărcinată să nu facă avort, ci să nască pruncul, chiar dacă este supusă la presiuni din partea familiei, a tatălui copilului, a cercului de cunoştinţe?
Eu le spun că nu există stare mai paradisiacă decât aceea de a purta propriul prunc în brațe. Le ofer tot sprijinul și, prin campania desfășurată, le dau șansa de a naște un viitor Mare Român.
Cum pot să ia legătura cu dumneavoastră femeile şi familiile care doresc să fie ajutate prin această campanie?
Prin intermediul internetului, pe pagina personală de facebook: Parintele Vasile Antonie sau la telefonul campaniei – 0768.901.642.
Potrivit statisticilor, din 1958 până în 2014, în țara noastră au fost avortați 22.638.755 de copii. În condițiile în care la rencesământul din 2014, populația României a fost de 19,9 milioane de locuitori, cifra avorturilor efectuate timp de 56 de ani este de 116%. Acest procent plasează România pe locul 2 în lume, doar Rusia având o rată a avorturilor mai mare – 147% față de populația actuală. În 2008, la 18 ani după căderea comunismului în Europa de Est, la 4 ani de la intrarea în NATO și la un an după intrarea României în Uniunea Europeană, rata avorturilor raportate la nașteri era cea mai mare din Europa: 578 de avorturi la 1.000 de nașteri; media UE era de 228. În România, media națională este de trei avorturi în viața unei femei, pe când, în țările occidentale este de cel mult un avort. În prezent, se fac circa 220 de avorturi pe zi doar în spitalele de stat. La aceste cifre trebuie adăugate avorturile care se efectuează în clinicile particulare, care nu sunt raportate, și avorturile făcute de persoanele plecate la muncă în străinătate, care reprezintă o parte însemnată din populația României aflată în perioada de fertilitate. Analiştii consideră că, dacă s-ar avea în vedere și aceste date, pentru care nu există cifre exacte, probabil numărul avorturilor s-ar dubla.
Sursa: Sibiu100.ro | Pr. Antonie Tămaş: Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!